Een eigen webstek

Goede voornemens maken en ze vervolgens niet volhouden. Ik zal het maar toegeven, ik ben daar ne krak in. Niet verwonderlijk dus dat sommigen hier al luidop twijfelen dat mijn laatste voornemen ook niet zal volgehouden worden. Die mensen (laten we hen de ongelovige supermasjen noemen) wil ik er efkes op wijzen dat ik daar nog steeds very much on track ben. Honderd posts, dat is zo’n 8 berichten per maand. En deze is nummer 6 voor januari terwijl nummer 7 zich reeds in de coulissen staat op te warmen. Nem!!

Neen, het goede voornemen waar ik het hier over wil hebben dateert reeds van juli 2010. Nog voor mijn allereerste post, had ik reeds het voornemen om mijn eigen webplekje op het internet te claimen. Gemakzucht (we hadden dan ook een vastgoedverkoop en aankoop + ne verhuis naar de andere kant van het land te regelen) deed me uitwijken naar een wordpress.com stek. Maar de naam daar was wel met zorg gekozen (de .be variant moest immers ook beschikbaar zijn). En bij de eigenwijze tuin was er reeds geïnformeerd naar een goede webhost. Ge ziet, de zaken worden hier grondig en doordacht aangepakt. De uitvoering, mja, die kan wel ne keer een beetje op zich laten wachten. Temeer dat wordpress.com eigenlijk wel goed is. Handig, gemakkelijk, goedkoop. Met andere woorden, ne keer dat ge er zit, zijn er weinig reden om nog weg te gaan.

Totdat madame Boerenerf plotseling goesting kreeg om met een CMS aan de slag te gaan. Haar keuze viel op Joomla (wegens Drupal een beetje moeilijk en voor wordpress geen cursus die nu begon). En dan kan ik toch niet achter blijven zekers? Wie is er hier de resident techgeek in tha house?

Dus werd het oude goede voornemen van een eigen webplek van onder het stof gehaald en terwijl madame Boerenerf donderdagavond op cursus is, leer ik thuis met wordpress werken. De vruchten mijner arbeid kunt ge terugvinden op boerenerf.be (jaja, na al die jaren nog steeds beschikbaar, gekocht en van mij nu!!).

Wat meteen betekend dat dat spel hier opgedoekt gaat worden. Tot begin februari ga ik nog beide plekken up to date houden: zodoende heeft iedereen tijd om zijn favorieten of reader aan te passen. Maar daarna is het hier gedaan.

Ik heb wel alles van hier naar daar gekopieerd. Zodat werkelijk alles (inclusief jullie uiterst geapprecieerde commentaar) op Boerenerf.be terug te vinden zal zijn.

11 Comments

 1. supermasj

  Laat mijn officiële voornaam dan ook nog eens Tomas zijn, dan wordt dat van die ongelovige supermasj nog wel bewaarheid (enfin ik hou meer van de ongelofelijke supermasj ;-)).
  Kan je met die software gewoon heel je blogarchief overzetten op je eigen webstek – inclusief de oude comments? Want dat zie ik me op termijn ook nog wel een webstekje maken

 2. bentenge

  Pfff, ik ben zo conservatief als wa, ik kan niet om met verandering. En wordpress waarschijnlijk ook al niet 😉 Enfin, proficiat ! SimpleX zal je eeuwig dankbaar zijn.

 3. Bioboer

  Proficiat!!
  Ga direct mijn links eens aanpassen se.

 4. de biodiverse tuinier

  Ne dikke proficiat! Natuurlijk-Rijk deed dit truukje onlangs ook al, maar minder straf – want hij verhuisde zijn oude bloginhoud niet mee.
  Maar nu vraag ik me toch af waarom dit logje geplaatst werd in de categorie “varkens”? 😀

 5. boerenerf

  @supermasj, een vree toeval die voornaam!
  De wordpress.org software heeft een import functie en daar staat inderdaad blogger als keuzemogelijkheid dus als blogger je een export mogelijkheid biedt zou het mogelijk moeten zijn om gans het blogarchief over te zetten. Bij mij is het in ieder en geval gelukt. Mocht je ook bij One.com klant willen worden, met deze referral link krijgen we beide 3Giga webruimte extra: http://one.me/nlajobbu
  @bentenge, oei, ik vrees dat ik de volgende weken toch nog wat ga experimenteren met themes en zo. Voorlopig vind ik SimpleX het beste maar als er iemand andere leuke themes weet, ik sta open voor suggesties.
  @bioboer, hartelijk dank. En kijk, deze keer zijn we je niet in de blogroll vergeten …
  @de biodiverse, default wordt voor 1 of andere reden altijd de varkens categorie gekozen. Dus als ge vergeet dat aan te passen …

  • supermasj

   Ik ben aan ‘t twijfelen om gewoon naar wordpress over te schakelen, een eigen website pffttt gaat me teveel moeite kosten

 6. natuurlijk-rijk

  Aha ook verhuist!!! Hoe dat ge heel uwen inhoud meeverhuist moete me toch eens uitleggen, wnat minder straf, dat pikt ze!

 7. Eilish

  Schoon erf, dat nieuw Boerenerf. We passen onze Bloglovin aan !

 8. Cee

  Een heel dikke proficiat. Ziet er al heel goed uit.
  De bookmark is aangepast. Mij zie je niet meer op WordPress 😉

 9. Menck

  Knappe nieuwe stek, deze! Ik vraag me alleen waarom zovelen een eigen .be-site ambiëren terwijl WordPress toch alles biedt wat nodig is? (En gratis bovendien).

 10. boerenerf

  @natuurlijk-rijk, in wordpress staat bij tools, import, dan blogger kiezen en de file uploaden. Die file heb je natuurlijk eerst van blogger geëxporteerd en hoe je dat doet weet ik niet want nog nooit gedaan (en best eerst al je nieuwe posts saven want zou kunnen dat die ook overschreven worden)…
  @Eilish en Cee, bedankt.
  @Menck, territoriumdrift vermoed ik. Nu, ik had ook gewoon zin om met de software aan de slag te gaan en zo. Beejte experimenteren …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑