2013 in blogging: annual report

Een nieuw jaar, dus een nieuw overzichtje van het vorig jaar. Uit het verleden kunnen immers lessen getrokken worden naar de toekomst. En wat zouden wij zijn als we niet meer bijleren?

Dit was het eerste volledige jaar op de nieuwe, eigen webstek. Omdat ik het toen vrij doordacht aangepakt heb krijg ik nu nog steeds dat super handig overzichtje van WordPress. Deze site draait immers nog steeds op hun software. En ik moet zeggen: hulde! En nen dikke proficiat. Qua handig en gratis pakket voor ons hobby site-bouwers ga je niet veel beter vinden.

Ondertussen zijn we nu al drie jaar aan het bloggen. Dus tijd dat we met tabellen beginnen te werken om nog een beetje het overzicht te behouden.

  2013 2012 2011

             views

20.000

32.000

27.000

posts

46 58 94

‘t Was natuurlijk te peizen: een serieuze daling van aantal posts dat zich ook heeft doorgezet in het aantal views.

Ook de drukste dag weerspiegelt dezelfde trend: die drukste dag was 12 december toen deze post 215 bezoekers lokte. In 2012 haalde we op 20 mei maar liefst 511 views voor het artikel palletrecyclage. In 2011 was het wachten tot 18 oktober toen we met travakken! 325 views haalden.

Content kan ik er niet mee zijn. Maar de fout ligt dan ook een volle 100% bij mezelf. Een mens kan niet ongestraft zijn productie blijven verminderen. Vorig jaar had ik me voorgenomen om de 100 posts te halen en we hebben gezien wat dat gebracht heeft. Dus voor dit jaar een ietsje realistischere doelstelling: opnieuw boven de 50 geraken. Elke week dus minimaal eentje en wie weet soms zelfs twee!

Dit jaar zijn we wel internationaler gegaan met het Boerenerf. België, Nederland en de USA vormen nog steeds de top drie maar plotseling duiken ook Duitsland, Frankrijk en godbetert Rusland op. Ook 13 bezoekers uit Kirgizië. Kirgizië mijn god! Ik wist niet eens waar het lag en dat ze daar tout court internet hadden. Indien u een echte persoon bent en niet 1 of andere raar geprogrammeerde webcrawlerbot, gelieve u in de comments kenbaar te maken. Ik zen nieuwsgierig …

De top 5 doorverwijzingen dan. Hier een paar serieuze wijzigingen!

2013 2012 2011
Facebook Eigenwijze tuin Eigenwijze tuin
onze oude wordpress stek Facebook Facebook
Fruitberg Annetanne WordPress zelf
Eigenwijze tuin bioboer Opdenbuiten
Muggenbeet Onderdeappelboom Onderdeappelboom

Meneer eigenwijze tuin onttroont! En niet zomaar onttroont maar zelfs bijna uit de top 5 gedonderd. Nummer 1 gaat nu naar Facebook. Ergens een beetje logisch. Wij zijn nog redelijk actief gebleven op onze eigen Facebook stek en hebben er onze fan-basis langzaam uitgebreid.

De oude wordpress stek is ook logisch, zeker in het begin van het jaar kwam er nog vrij veel verkeer van daar. Fruitberg en Muggenbeet waren dit jaar heel actieve bloggers, en blijkbaar hebben er veel mensen van daar doorgeklikt naar ons. Die activiteit kan meteen een verklaring zijn voor de tuimelperte die Eigenwijze tuin en Onderdeappelboom hebben gemaakt. Gelet op mijn eigen lagere productie moet ik niet veel zeggen maar ik had toch de indruk dat ook daar een ietsje minder is gepost. Bon, volgend jaar zou logischerwijze onze oude webstek uit dit overzichtje moeten verdwenen zijn, de kans voor Onderdeappelboom om haar 5de stek terug te veroveren? Facebook verslaan wordt moeilijk vrees ik.

De commentaren dan. Ook daar grote veranderingen en een smadelijke aftocht voor de vroegere kampioen. Meneer eigenwijze tuin, voorheen ongenaakbare commentator gedurende maar liefst 2 jaar op rij dondert compleet uit de top 5! Iets wat ik trouwens ook bij mezelf heb vastgesteld : weinig zin in posten geeft meestal nog minder zin in een commentaar achter laten. Zelf heb ik, zeker in de tweede helft van het jaar nog nauwelijks een comment achter gelaten. Gelukkig was er nog Madame Boerenerf…

Stijger met stip was Supermasj. In 2011 nog nergens, in 2012 net de top 5 en nu supreme ruler of all comments! Hoogste nieuwkomer: Menck. Meest standvastig doorheen de jaren: natuurlijk-rijk die als enige alle drie de jaren in de top 5 staat. En die ook een iets schoner jaaroverzicht heeft gemaakt.

2013 2012 2011
Supermasj Meneer eigenwijze tuin Meneer eigenwijze tuin
natuurlijk-rijk Zem natuurlijk rijk
Menck bentenge annetanne
Ellish natuurlijk rijk onderdeappelboom
Zem supermasj the big F

En nu op naar het nieuwe jaar!

16 Comments

 1. bentenge

  Leuk overzichtje. Helemaal weg uit de top der commentaargevers, het kan verkeren 🙂 Veel blogplezier in 2014 !

  • meneer boerenerf

   Ook het minder aantal posts speelt daar zijn rol hoor, hoe minder posts hoe meer elke commentaar doorweegt natuurlijk. Maar zo jaar op jaar vergelijken blijft leuk.

 2. Fruitberg

  Voilà, gewoon goud behaald. Nu kan ik op mijn lauweren gaan rusten 🙂

  • boerenerf

   De top bereiken is 1 ding maar aan de top blijven … Ik zou zeggen: minstens gaan voor een hattrick zodoende u zich tot keizer des boerenerf comments kunt kronen.

 3. muggenbeet

  blijkbaar ben ik ook voor jouw blog een prima doorstuurder, vooruit, dan zullen we daarmee maar doordoen zeker? Mijn blogroll op de rechterzijde, die nieuwe stukjes telkens bovenaan plaatst, doet erg zijn best precies.

 4. Eilish

  Ik sta daar verdorie tussen goed gezelschap in dat lijstje !

  • boerenerf

   Rubbing shoulders with the high society, als het ware …

 5. F

  Een post per week moet haalbaar zijn. Anders maak ik me zorgen, als ik van jullie langere tijd niks lees 🙂

  En dat valt me nu tegen van jou zie, dat je Kyrgyzstan niet op de kaart kan aanduiden. Dit kan helpen:

  http://www.minijuegosgratis.com/juegos/hwdykyworld/hwdykyworld.html?b415=0766

  Tot lezens in 2014, minstens 50x.

  • boerenerf

   Tja, ik zit hier niet continu postkaarten naar alle uithoeken van de wereld te versturen hé 😉 Trouwens, carnaval. Wordt dit jaar de grote herintrede van the big F?

 6. Menck

  De hoogste nieuwkomer gooit hier nog maar eens wat gewicht in de schaal (100 kg, droog aan de haak): hopla! Op naar een blogrijk 2014!

  • meneer boerenerf

   Moge ik in het komende jaar uw productiviteit en literaire bevlogenheid enigszins benaderen …

 7. bart

  Ik zal mij herpakken in 2014! (hoop ik 😉 )

 8. natuurlijk-rijk

  Graag gedaan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑