De ultieme relatietest

Volgens sommige televisieproducers bestaat de ultieme relatietest erin om op een exotische vakantiebestemming te zitten met a volonté gratis drank en een paar sletten (m/v) in de buurt.

in de realiteit blijken vooral bouw- en verbouwplannen de grote spelbreker te zijn. Mensen zijn moe. De leefomstandigheden zijn vaak primitief. Financieel balanceert men vaak op het randje. Er moeten grote, belangrijke beslissingen samen genomen worden. Af en toe krijgt men een onaangename verrassing te verwerken waardoor de leefomstandigheden nog primitiever worden en de financiën nog meer op de proef gesteld worden … . Met andere woorden, het perfecte recept voor relationele breuken.

In de vorige post konden jullie al zien dat momenteel onze bureau, keuken en badkamer compleet uitgebroken zijn. En deze week zitten we dus ook zonder verwarming en misschien zelfs zonder water in ons huis. Het wordt een zware week. Maar deze verbouwingen zijn geen sprint, het is een halve marathon.

Wij gaan er van uit dat de badkamer pas zal af zijn rond half juni en de keuken pas half juli. Al die tijd moeten wij leven in de living die ook dienst doet als keuken en (met behulp van een wasteiltje) badkamer.

Dat ziet er zo uit.

Aanschouw de nieuwe keukenblok. Als we de microgolf willen gebruiken verhuist de koffiezet naar een stoel. Op het ijzeren tafeltje rechts komen nog twee elektrische kookplaatjes. Er zullen vooral veel diepvriesmaaltijden worden bereid en de frituur bezocht.

P1010749

De bureau is in een hoek geduwd. Links staan dan de keukenkasten en het diepvriesje (die maaltijden moeten ergens bewaard worden). De aandachtige kijker zal ook al gezien hebben dat we reeds over een superdeluxe douchezuil beschikken. Dat is omdat we ontdekt hebben dat die in Duitsland maar liefst 400 euro goedkoper was dan in België (voor dus identiek dezelfde douchezuil!)

P1010754

Een klein deel is nog steeds living. Maar dat stuk deftig of zelf maar enigszins ordelijk houden is onmogelijk. Als je ergens leeft heb je wel ne keer wat gerief nodig en ge moet dat gerief ook ergens leggen. Vroeger was dat vaak ons keukentafel. Nu is het de salontafel en zetel. Neat freaks zouden, denk ik, een hartaanval krijgen als je ze een dag hier opsluit.

P1010756

Wie dacht dat al onze boeken in dozen zaten. Nope. Rechtsonder zie je trouwens onze frigo staan, want ja, die moesten we ook ergens kwijt.

P1010757

De keukentafel met wasteiltje. Ons ‘s morgens opfrissen betekent een emmer water halen in de berging. Met een glas water overscheppen in de waterkoker en zo opwarmen en vervolgens in het wasteiltje mengen tot je lauw water hebt. En daarna het water buiten gaan weggieten. Half april zouden we een provisoir wastafeltje met stromend warm water in de berging hebben.

P1010751

Douchen gebeurt momenteel bij de buren, vrienden, het werk, het zwembad en de sporthal. Half april zouden we ook in de berging moeten kunnen douchen. Die berging is niet geïsoleerd en beschikt ook niet over verwarming. Wij zijn hier momenteel hard aan het hopen op een heel warm voorjaar!

Half april zou ons leven dus ietske makkelijker worden. Half juni zouden we een badkamer moeten hebben en half juli zou er ook een keuken moeten zijn! We zijn nu al aan het aftellen.

Addendum: deze post was reeds geschreven voor we de reactie van onderdeappelboom gezien hebben. Wekenlang buiten douchen, met kinderen in de living kamperen en ook nog eens hoogzwanger zijn. We schamen ons nu wel een klein beetje over deze post …

3 Comments

 1. Fruitberg

  Lekker kort op mekaar leven, ken er alles van (alhoewel het veel minder extreem was bij ons). Enkele maanden dporbijten

  • boerenerf

   Tot nu toe valt het eigenlijk redelijk goed mee.

 2. Affodil

  Dat is zó herkenbaar, die microgolf! Bij ons stond die in het bureel. En op voorhand had ik de diepvries vol kant-en-klaargerechten uit eigen keuken gestoken. Een boterham met stoofvlees uit de microgolf, of quiche van eigen maak, … Tot – helemaal bij het begin van de werken – iemand op het idee kwam om alle “plongs” eens uit en terug aan te zetten om te zien welke waarvoor diende… en vergat die voor de diepvries terug te klikken! Een paar dagen later kwam er een stank uit die richting! Niet minder dan 2 volle afvalzakken – 6 diepvriesschuiven – eten naar de vaantjes.
  We hadden één groot geluk: de beste zomer in jaren. En een bbq. Dat was meteen de laatste keer dat we die gebruikt hebben. Beu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑