Brol, veel te veel brol

De laatste grote verbouwing op het Boerenerf komt dichterbij. Binnenkort worden namelijk de keuken en badkamer volledig uitgebroken en vernieuwd (daarna resten enkel nog de bureau en berging afwerken en een nieuw dak + zolder in orde zetten). Aangezien dit vrij ingrijpende ingrepen zijn (paar dagen zonder water zitten bijvoorbeeld, brrr) en ongeveer de helft van onze beneden onbruikbaar wordt was nen grote opkuis hard nodig.

Hieronder het resultaat.

P1010714

De helft van onze garage staat nu vol dozen. E het ergste van al is dat ongeveer75% van die dozen brol omvat dat reeds in diezelfde dozen zat toen wij uit gent verhuisd zijn!

We hebben dus een halve garage vol met dozen waar zaken in zitten die we al meer dan 5 jaar niet gebruikt (of zelfs nog maar gezien) hebben!

Wij dachten altijd dat we niet echt materialistisch ingestelde mensen waren. Shoppen doet geen van ons beide graag en uiterlijke stoeferij is ook niet aan ons besteed. Madame Boerenerf is ook geen sjacossje-madam (een drietal handtassen is voor de gemiddelde vrouw naar het schijnt aan de lage kant, zelf vind ik het er nog steeds twee teveel maar soit). Maar toch kunnen we na de laatste opruimwoede maar 1 ding concluderen: we hebben te veel brol!!

Zwakke punten blijken boeken te zijn voor ons beiden. CD’s voor madame Boerenerf en series voor mezelf. Madame Boerenerf mag dan een fan zijn van Marie Kondo maar voor mij is de beste manier van opruimen nog altijd om minder brol te kopen. Mezelf bij meer aankopen afvragen: heb ik dit echt nodig of wil ik het gewoon graag? Gaat deze aankoop me ook op langere termijn gelukkiger maken of is het gewoon een instant gratification die ik nu nastreef? Nu nog zien hoelang ik dit goede voornemen kan volhouden! De eerste maand of twee gaan in ieder en geval gemakkelijk zijn met een half opengebroken huis. De gevaarlijke momenten voor mij gaan komen als de bureau (ik heb nu al goesting om zo een wereld bol met sterke drank in te kopen) of de zolder (altijd al een eigen cinema ruimte gewild) af zijn.

Ps. die dozen vol boeken, cd’s en dvd’s geven ook aan hoe snel alles aan het veranderen is. Nauwelijks 6 jaar geleden ingepakt en nu eigenlijk al volledig vervangen door digitale equivalenten. Voor de series is er netflix, voor de cd’s spotify of 1 van zijn concurrenten en ook voor boeken is men aan het experimenteren met abonnementsvormen en ondertussen lezen wij beide meer en meer e-books op de Kindle of zelfs op onze smartphone. Ikzelf ben vrij grote fan geworden van de google books app: je eigen boeken in de cloud zwieren en je kan aan gelijk welke boek, met gelijk welk toestel, gelijk wanneer beginnen. Aantal boeken in de wachtrij momenteel: 15. Madame Boerenerf is een Kindle-fan en heeft daar nog een slordige 35 boeken te gaan.

5 Comments

 1. bentenge

  Ik zit met een dilemma, maar omdat uiterlijke stoverij heel vreemd klinkt gok ik dat je wil zeggen dat jullie geen snoevers/stoefers zijn 🙂

  • boerenerf

   Misschien is stoeferij beter? Madame Boerenerf doet normaal gezien de eindredactie, maar die is gaan werken …

 2. Menck

  Boeken, cd’s en dvd’s bestempel ik niet licht als ‘brol’. Ik zou het dan ook niet over mijn hart kunnen krijgen om ze weg te gooien.
  Netflix, Spotify en andere Kindles: niet aan mij besteed. Geef mij maar een tastbare drager. 😉

 3. Fruitberg

  We hebben hier ook dingen in doos van de ene naar de volgende verhuis meegenomen. Staan nu nog op zolder 😀

 4. F

  Die alco-globe moet je jezelf echt cadeau doen als ultieme accessoire als je home cinema klaar is. Daar praat je nu toch ook al kwee-ni-hoelang over, als echte cinefiel?
  Als die klaar is, kom ik nog eens naar de originele ‘El Mariachi’ kijken (niet dat afkooksel met Banderas).

  En stoverij is lekker ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑