Urbex in eigen woning

In deze post over Berlijn konden jullie al lezen dat ‘zowel Madame Boerenerf als ikzelf wel een voorliefde hebben voor grote, leegstaande, half vervallen gebouwen’ en dat we van ons bezoek in Berlijn gebruik hadden gemaakt om ook een paar ruïnes te bezoeken.

Wel, goed nieuws mensen! Momenteel moeten we daarvoor helemaal niet meer naar Berlijn! We moeten er zelfs ons eigen huis niet meer voor buiten!!

Vorig jaar in maart hebben wij de living afgewerkt en dit jaar zijn de bureau, keuken en badkamer aan de beurt. Zware werken die er voor zorgen dat op dit moment de helft van ons huis een bouwwerf is.

In de gang is de houten plafond verdwenen en zitten we nu op de beton.

P1010716

Hier stond ooit een keuken.

P1010715

P1010727

En dit was ooit een badkamer. Heel leuke ontdekking was dat de afvoer van het bad het al een paar jaar terug had begeven en alles dus eigenlijk in de zandvloer onder de badkamer verdween. Daarom dus dat het bad zo traag leegliep!

P1010718P1010722

Tweede leuke ontdekking was dat de muur tussen de keuken en berging compleet rot is. Ook deze zal dus compleet gesloopt worden.

P1010724

In de bureau is de vloer verdwenen. Het behangpapier moet nog volgen. Hopelijk is het pleisterwerk eronder nog goed.

P1010731

Boris loopt niet al te happy rond. Bij ons valt dat eigenlijk nog goed mee.

P1010738

Tijdens deze afbraakwerken hebben we 2 dagen zonder water of verwarming gezeten. Wij dachten dat we daarmee het ergste gehad hadden. Maar omdat de muur tussen de keuken en berging dus moet gesloopt en heropgebouwd worden. En omdat aan die muur onze verwarmingsketel en de enige resterende watervoorziening in het huis hangt, moet het ergste nog komen.

De komende week gaan we vanaf maandag tot vrijdag zonder verwarming zitten en mogelijk ook zonder stromend water. We zitten nu ook met al onze keuken- en badkamerbrol samengepropt in een living van 40 vierkante meter. De ultieme relatietest kan beginnen!

9 Comments

 1. Zem

  Indrukwekkend! Er zit ook schoonheid in deze afbraakfoto’s.
  Maar sterkte met deze klus: er zullen zeker mooie dingen uit voortkomen.

  • boerenerf

   Zulke ruïne foto’s zijn zeker mooi. Daarom ook dat we graag half vervallen gebouwen gaan bekijken. In eigen huis is dat wel wat minder natuurlijk …

 2. bentenge

  De foto’s hebben wel wat, maar het zal denk ik leuker zijn als ze er anders uit zien 🙂

  • boerenerf

   Alleen al kunnen douchen wanneer we willen gaat zalig zijn!!

 3. Fruitberg

  Er is een moment dat het alleen maar vooruit kan gaan, moet je denken. Ik denk dat je daar nu wel ongeveer bent toe gekomen.

  • boerenerf

   Dat ‘vooruit-moment’ gaat morgen zijn als ze een muur die momenteel wordt uitgebroken gaan heropbouwen. Vanaf morgen wordt eht stapje voor stapje beter.

 4. onderdeappelboom

  Goeie opmerking van Fruitberg 🙂 Ik voel mijn hart in jullie plaats een beetje in mijn schoenen zakken… Maar dan denk ik terug aan de tijd dat we de tuinslang in onze treurwilg hadden gehangen, en dat dat wekenlang onze douche was; hoe we zonder keuken en badkamer zaten toen ik al redelijk hoogzwanger van de tweeling was, hoe onze woonkamer (enige leefbare plek die we toen hadden, mét kinderen) een volledige laag oranje kreeg toen de muur tussen oud en nieuw toch niet zo hermetisch gesloten bleek als gedacht en dus alle stof van de sleuven juichend binnen drong. En toen vonden wij dat eigenlijk ook niet zo heel erg. Integendeel bijna. En we zijn nog samen 🙂

  • boerenerf

   De originele planning was hier eind april, ook met de achterliggende gedachte dat we dan misschien in de tuin konden douchen. Onze aannemer had daar zo zijn eigen gedachten over … . Het is in ieder en geval een troost dat we niet de eigen zijn. Opvallend trouwens hoeveel mensen in vergelijkbare primitieve omstandigheden hebben geleefd tijdens het bouwen/verbouwen. Zou dat iets typisch voor de Belg zijn of ook in andere landen het geval zijn vraag ik me zo af …

 5. Affodil

  Ingrijpend is het minste wat je er van kan zeggen. Been there, done that. Kamperen in eigen huis heeft zo zijn charmes, maar er zijn grenzen aan wat je kan/wil missen. Wij konden gelukkig voor het onmisbare terecht bij mijn schoonouders naast de deur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑