Zomeroverzicht: connecterra

Alles heeft zijn voordelen. Het voordeel van zo weinig te bloggen, is dat ge altijd nog een paar oude posts in reserve hebt. Dat is vooral handig nu dat ons huis half afgebroken is. Onze huidige uitstapjes staan momenteel in het teken van warmte vinden en ne keer goed kunnen douchen. Zondag combineren we beide en gaan we een saunacomplex onveilig maken, vrees echter niet, daarvan wordt er geen fotoverslag geplaatst Knipogende emoticon. Vorig jaar hadden we die besognes nog niet en konden we dus ongestoord Connecterra bezoeken. Connecterra is een poging om van oude mijnterrils een nieuw natuurpark te maken.

IMG_20150926_151403

Allereerst is er het oude mijngebouw, nu luxehotel. Hier was ooit geld te rapen, of dat werd op zijn minst gedacht. Eén van mijn beleggingsregels is: hoe sjieker het hoofdkantoor, hoe meer twijfels ge moogt hebben over de rendabiliteit van de boîte (zie ook Lernout & Hauspie). De olympische spelen of het bouwen van extreme hoge wolkenkrabbers zijn ook zo van die indicatoren die erop wijzen dat er met geld wordt gesmost en de rekening binnenkort zal volgen. Nu is het Dubai of Qatar waar ze mede door de de oliedollars veel te veel , veel te dure gebouwen aan het neerpoten zijn. Honderd jaar geleden was dat in de Kempense steenkoolbekken het geval. Het levert soms wel vree schone gebouwen op

IMG_20150926_151051

Dat omturnen naar natuurgebied is ook vrij goed aan het lukken en levert nu reeds een paar magnifieke vergezichten op.

IMG_20150926_152145IMG_20150926_160217IMG_20150926_162527IMG_20150926_162521

Het mooist vind ik als die natuur gecombineerd wordt met wat oud industrieel erfgoed (daar is die voorliefde voor ruïnes weer).

IMG_20150926_151412IMG_20150926_164208

Nog leuker is het natuurlijk om een lekkere nieuwe snack te ontdekken. la galette: ijsboerke roomijs gecombineerd met Jules Destrooper koekjes!! Waarom kende ik dit niet vroeger? Waarom ligt dit niet in alle supermarkten?

IMG_20150926_165024

Een lekker nieuw biertje ontdekken is ook altijd leuk.

IMG_20150926_165049

 

Zin om connecterra zelf eens te gaan bezoeken: op 30 april is er in connecterra een tentoonstelling met veel betere foto’s van connecterra. Kunt ge meteen zelf ne keer zo een kompelbiertje proeven!

9 Comments

 1. Fruitberg

  Die oude industriële gebouwen, daar heb ik ook een zwak voor. Voor Destroopere koekjes ook.

  • boerenerf

   Het ene is al beter voor de conditie dan het andere …

 2. heytens

  Awel dan ben ik juist jarig kunnen we misschien wel eens doen 🙂 en die ijsjes met louis de stroper koekjes die ken ik al langer zenne. Heeeeeel lekker .

 3. muggenbeet

  We hebben er ook gewandeld en de vergezichten mogen gezien worden. Het lukt de Limburgers vrij goed om van de oude mijnsites iets moois te maken. Gelukkig zijn ze zo slim geweest om de mooiste gebouwen te bewaren.

  • boerenerf

   Langzaam aan komen ze er wel, daar in de Limburg …

 4. bentenge

  Schitterend !

  • boerenerf

   Het is een heel mooi stukje België

 5. natuurlijk-rijk

  Leuke uitstap, bedankt voor de tip!

  • boerenerf

   Zeker de moeite. Ligt trouwens vlak naast Maasmechelen Village (voor twijfelaars over de streep te trekken)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑