Status van de living

Het afgelopen jaar was het op deze blog dan wel heel flauwkes, maar dat betekent niet dat we hier volledig stillekes hebben gezeten. Qua verbouwingen is er hier toch nog een beetje vooruitgang geboekt.

De living bijvoorbeeld. De laatste post daarover dateert uit februari vorig jaar. En toen was dat 1 grote uitgegraven bak met kale muren.

P1000851

In die toestand hebben we dat natuurlijk niet laten liggen.

Er is elektriciteit gelegd en chappe geleverd. De muren zijn schoonekes gepleisterd en uiteindelijk is er ook een nieuwe vloer gelegd.

P1010378P1010408P1010412

Over de keuze van de vloer hebben we trouwens lang lopen sjieken en discussiëren met als eindconclusie dat ik meer naar madame boerenerf moet luisteren (toch als het op interior decorating aankomt).

Het probleem van de vloer was namelijk dat de living vrij lang maar toch wat smal is. Een goei 9 meter op zo’n 4m20, eigenlijk twee ruimtes die 1 zijn gemaakt door de muur uit te breken (zoals nog te zien is aan de poutrel die in het midden van de kamer zit). En we wel graag houten meubels zien.

Nu zagen wij tweeën wel heel graag de houtkleurige vloer maar vonden we dat die vloer + houten meubels toch wat teveel van het goede was. De donkere tegels vonden we ook de max (en contrasteert heel sjiek met hout) maar ik had schrik dat gans de living in die vloer een beetje te veel ging zijn. Ook omdat we waarschijnlijk voor een wat donkere salonzetel zouden gaan. En een donkere salon zetel op zo een donkere vloer, dat ging naar mijn mening te donker zijn (vooral omdat we nu ook niet zo veel vensters in die living hebben. Uiteindelijk zijn we tot het compromis gekomen om de donkere vloer te leggen waar de houten eetplaats gaat komen en de houtkleurige vloer waar de donkere salonzetel gaat komen. Madam Boerenerf had eerder de donkere of grijsgroene tegels voor gans de living gebruikt.*

En ze had gelijk! Nu ik het geheel zo zie heb ik iets van: dju, volledig de living in dezelfde vloer had beter geweest want dit doet de ruimte kleiner lijken. Een vree lastig besef. Lastig, want ge hebt toch wat geld uitgegeven om het zo te krijgen. En lastig, omdat madam Boerenerf weeral eens gelijk had Knipogende emoticon.

Wat ge op bovenstaande foto’s niet kunt zien is dat ondertussen ook de plafond al geschilderd is en de chauffage terug op zijn plaats hangt. Het enige wat we nu nog moeten doen is de muren schilderen (eens ze voldoende uitgedroogd zijn), nieuwe lampen hangen (verlichting, ook zo iets waar we vaak niet dezelfde smaak hebben, maar gelet op de vloer zal ik madam maar haar goesting laten doen zekers?) en de plinten placeren.

Op langere termijn moet er ook nog een schone stoof komen. Maar aangezien de living ook nog als tijdelijke keuken en bureau dienst moet doen (wanneer de echte keuken/bureau gerenoveerd worden) gaan we daar nog efkes mee wachten.

* nieuwe meubels komen er pas nadat de de keuken/badkamer gerenoveerd zijn. Het budget is en vele malen overschreden en op. Het zal nog even behelpen zijn met de oude brol. spaargeld die nauwelijks nog iets oplevert, dat probleem kennen wij hier niet …

10 Comments

 1. Elisa van Propvol

  Wat fraai, jullie zitten inderdaad niet stil 🙂

  • meneer boerenerf

   Het zou wel wat sneller mogen gaan. Maar dan moeten we eerst op de lotto winnen 😉

 2. Fruitberg

  Er is in ieder geval al heel wat vordering gemaakt.

 3. Cee

  Ik vind dat wel ok zo in 2 kleuren, zal er wat van afhangen of je de scheiding ook accentueert met meubles? Lees: geen buffet dat over de 2 gaat bv. En ik zou de stoof dan wel op stenen gedeelte zetten. Of een bescherminng gebruiken op hout.

  • meneer boerenerf

   Beide vloeren zijn steen, de ene lijkt alleen maar hout (gemakkelijk in het onderhoud).

 4. de biodiverse tuinier

  Volgens mij zit er een konijn onder de living 😉

  • meneer boerenerf

   Dat putje op de eerste foto? Dat heeft iets te maken met het vrijgezellenfeestje van een vriend. Maar dat wordt wel duidelijk als The hangover part 4 uitkomt 🙂

 5. onderdeappelboom

  Ik denk niet dat er mensen bestaan die achteraf vinden dat elke keuze die ze tijdens de verbouwingen maakten de juiste was 🙂 En zelfs als je nu intens tevreden bent, denk je binnen 10 jaar: ‘maar allé, wat hebben wij toen toch gedacht’ 🙂 Relativeren dus, die handel. Straks zit je op een mooie winteravond gezellig in die zetel, en kan het je geen moer meer schelen welke vloer er onder je voeten zit.

  • meneer boerenerf

   Dat klopt wel. Ik kan nog 100 dingen tonen die moeten gebeuren en zeker 5 dingen die beter hadden gekund. Maar als ge een stapke achteruit neemt en alles eens rustig overschouwt dan moeten we concluderen dat het toch de goede kant uitgaat en we eigenlijk wel heel content mogen zijn met wat we hebben en hoe het vooruit gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑