Klaar met uitbreken

Voila, klaaaaaar!!

Eigenlijk waren we vorige week woensdag al klaar met uitbreken. Maar toen was ik een beteke moe om nog te posten.

20 Centimeter diep moesten we graven. Een tweede container van 10 kubieke meter werd besteld en op het einde van de rit was die ook vol. Blij dat ik was met onze helpx’er en mijn pa!

P1000856

Verstandige mensen dat we zijn hebben we naar de deur toe gewerkt. Kwestie van zo lang mogelijk zo gemakkelijk mogelijk met de kruiwagen te kunnen werken.

P1000857

Ook de schouwen zijn afgebroken. We gaan voor rechte muren. Persoonlijk ben ik niet echt een grote liefhebber van die schouwbuizen die nu aan de buitenkant van de muur worden bevestigd. Maar boven waren die schouwen ook al afgebroken dus veel andere keuze bleef er niet over.

P1000858

De elektriciteit komt ons huis binnen via de bureau. Wat betekent dat we een gleuf moesten graven om daar te geraken.

P1000859

P1000860

Voor ons is dit een gleuf om de elektrische leidingen in de living te krijgen. Voor ons katten was het een vree lange, in-house kattenbak. Heel gemakkelijk!

Aangezien wij kattenpisgeur in ons huis niet echt appreciëren hebben we die gleuf dan maar afgedekt met platen. Bijkomend voordeel is dat we nu tenminste ons voeten niet gaan breken.

P1000863

Nadeel was dan weer dat de deur niet meer dicht kon. En aangezien er toch nog aardig wat tocht uit die gang komt (met dank aan de oude voordeur) moesten we daar iets op vinden. Dat iets werd een vastgeniet laken, kraakpand style!

P1000865

13 Comments

 1. Volgens mij moeten jullie nu extra verlichting bijplaatsen om toch voldoende licht te krijgen, een volgende stap kan dan zijn zonnepanelen leggen omdat de elentriekrekening te hoog is 😉

 2. Arbeid adelt! En ledigheid is des duivels oorkussen.
  Maar ook: lui zweet is rap gereed. En wie een put graaft voor een ander…
  Etc etc :o)

  Om maar te zeggen: gaan met die banaan! En toon maar af en toe een update.

  Tussen haakjes; heb gisteren en vandaag in de tuin gewerkt, en ik zweer dat ik het gras hoorde groeien. Dus haast u maar, want als het weer zo blijft, moeten we binnen een paar weken buiten aan de slag!

  • Wat eens chitterende commentaar. IK lach me een breuk. Wat dus ook niet goed is want als het gras hoorbaar groeit mag ik straks ook weer aand e slag. En de vijver is nog niet af. Verdemme, waar blijft die winter?

  • boerenerf

   February 20, 2014 at 6:49 pm

   Weer uwen druivenalmanac geplunderd, big F? Anders moeten we nog eens afspreken, maar na de carnaval hé!

 3. Wat een daadkracht! Hier doe ik mijn petje voor af. (Of mijn hoedje, al naar gelang de vestimentaire goesting van de dag.)
  Enig idee hoelang jullie nog zullen moeten stofbijten?

  • boerenerf

   February 20, 2014 at 6:44 pm

   De elektricien kan half maart passeren om eens te komen kijken hoeveel werk het is en dan te zien wanneer hij onze living kan inplannen. Half maart, ik vrees dat we voor efkes vertrokken zijn. Nu ja, extra tijd om over de indeling van de living te beslissen …

 4. boerenerf

  February 20, 2014 at 6:51 pm

  @F,
  pas maar op of ik smijt er hier nog Adsens op, hoog tijd dat het spul hier begint te renderen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑