Fase 2 afgetrapt

We zijn het nog steeds niet eens over de indeling van de living (deze week moet de knoop doorgehakt worden) maar dat heeft ons niet tegengehouden om aan de afbraakwerken te beginnen.

Alles moet weg!

Alles, dat is de pleister op de muren.

P1000825

Allé, de pleister op de buitenmuren. Op de binnenmuren is het iets anders dat er wel nog vrij stevig (en recht) op hangt. Geen extra werk zoeken, dus ik blijf er af.

P1000827P1000833

Zelfs al zijn het enkel de buitenmuren, we spreken hier nog altijd van een slordig 15 strekkende meter, 2.5 meter hoog. Zucht. Blij dat we een machinetje hadden (O gij luchtcompresseur! Hoe graag zie ik u!) en ne Spanjaard die hier via workaway was aangewaaid.

Alles moet weg, daar valt ook de vloer onder.

P1000843P1000846P1000847P1000851

En ook het zand onder die vloer moet tot 20 cm diep weg. Container 1 was vol, dus morgen komt er een nieuwe om van al die grond af te raken (dat ze goed doorrekenen om zo ne ijzeren bak op uwen hof te komen placeren en dan weer op te pikken, amai!). Die schouwen gaan ook nog weg. En misschien zelfs één van de twee deuren.

Verlof op mijn werk is deze niet mogelijk dus heb ik de hulp van mijn vader ingeroepen om wat te komen helpen. Dat wordt nog afzien voor de Spanjaard!

17 Comments

 1. meneer rijhuis

  Ga je de tegels opnieuw plaatsen of doe je ze weg? Op tweedehands.be kan je er nog wel iets voor krijgen indien in goede staat.

  • boerenerf

   Dan moeten ze in goede staat zijn. En om ze in goede staat uit te breken moet je dat traag en voorzichtig doen. Zie je mij al traag en voorzichtig iets uitbreken? De tegels liggen dus op de container ..

 2. onderdeappelboom

  Wow, wat een werken! Was dat ene vloertje in het ene deel van de living geen schoon vloertje? Of maakt dat deel uit van de discussie over de nieuwe indelen? 😉

  • boerenerf

   ‘t was een schoon vloertje, we wilden het oorspronkelijk wel bewaren. ik begon uit te breken, en tja … Goed doorgewerkt, maar wel wat brokken gemaakt dus die vloer ligt op de container.

 3. Fruitberg

  Flinke werken. zo zag het er hier ook uit, drie jaar geleden 🙂 Blij dat het voorbij is.

  • boerenerf

   En dat is maar de helft van ons huis, d’er komt nog een helft, diepe zucht …

 4. Menck

  Daar alleen kan liefde wonen
  daar alleen is ‘t leven zoet
  waar men stil en ongedwongen
  aan verfraaiingswerken doet.

  Enfin, “stil”…
  Goed bezig, zeg ik u!

  • bentenge

   Zalig draaitje aan de tekst Menck.
   Je had er ook nog “indelingsdenken” kunnen van maken. 🙂

   • boerenerf

    Stil is het inderdaad niet altijd. Er wordt zelfs al eens gegromd af en toe maar we slaan ons erdoor en doen verder!

 5. F

  “Verlof op mijn werk is deze niet mogelijk ”

  Yeah right. Die smoes moet ik onthouden. Oh wacht, ik kan NOOIT verlof nemen wanneer ik wil. Hmm…

  Ik weet dat jullie deze kloteklus al een hele tijd overwegen, dus hou het einddoel voor ogen: een kapotte rug en een stoflong.
  Ah nee, ‘wie delegeert het werk licht verteert’, want je kan -ahum- geen verlof krijgen 🙂
  Het einddoel voor Los Boerenervos is dus: een mooie nieuwe living.

  Vergeet geen wachtbuizen te voorzien voor alles-en-nog-wat. Of bekabel en zet meteen genoeg stopcontacten en andere aansluitpunten (UTP, coax, luidsprekers etc). Nog zo makkelijk als je later wat multimedia wil plaatsen/verhuizen. Of misschien meteen de buizen van de CV ondergronds leggen ipv op de muur?

  Ik zou er nogal ‘ne gang mee gaan’ ;o)

  • boerenerf

   O la, o la. Wel vrijdag verlof genomen en gewerkt. En hier zaterdag en zondag ook staan zwoegen. En woensdag toch nog verlof genomen en is het weer van dat.
   Die wachtbuizen ga ik eens bekijken maar de CV-buizen blijft op de muren liggen. Tegen dat we hier ooit centjes gaan hebben om die te vervangen zijn we toch 15 jaar verder … We zullen die buizen op de muur dan maar catalogeren onder ‘rustieke charme’

 6. Eilish

  Die vloertegels vielen mij ook direct op, het ene vloertje al mooier dan het andere. Ik heb ze in een verbouwing al eens weten gebruiken als muurtegel met daartegen zo een grijs-stenen lavabo, misschien een idee ?

  • boerenerf

   Ze zijn dus al afgevoerd …

 7. isis

  bon courage en al!
  doet mij 100% denken aan de staat van mijn zus haar living twee jaar geleden. als het een troost mag zijn, daar ziet het er nu in elk geval tiptop uit!

  • boerenerf

   Wij hopen dat het hier ook tip top gaat worden

 8. Mevrouw Mus

  Wouw wat een werk, ik ben echt zo benieuwt hoe het allemaal gaat worden 🙂

  • boerenerf

   Daarnet vloer gaan kiezen! Batibouw kortingen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑