Waarheen met de living

Wegens het plaatsen van nieuwe vensters beneden hadden wij onlangs de living bijna volledig leeggemaakt. Man, wat een plek. Ge kunt er nondemille in badmintonnen!

living

Zo’n 9 op 5 meter is ze. Twee aparte kamers die ze ooit samen hebben gevoegd. Zo een living zorgt wel voor een paar (luxe)problemen.

Probleem 1 is dat het nog verdomd veel werk ga zijn om alles uit te breken (vloer, mottige lambrisering aan de muren, pleisterwerk op die muren …).

Probleem 2 is dat ons budget zo ongeveer op is en we dan nog nieuwe elektriciteit moeten leggen, en een nieuwe vloer met chappe en isolatie onder, nieuw pleisterwerk, schouw laten herstellen of een nieuwe plaatsen,…

We gaan probleem 1 en 2 efkes negeren wegens lichtjes deprimerend.

Probleem 3 is namelijk veel interessanter! Hoe gaan we zo een ruimte inrichten? We hebben er al serieus over nagedacht en we komen er niet echt uit.

We kunnen klassiek gaan: links aan de haard (please, please, laat die schouw nog in orde zijn) de grote eettafel en rechts aan de grote venster (die op de straat uitgeeft) de zetels en televisie. Nadeel is dat gezellig rond het haardvuur zitten er dan niet bij is.

living origineel

We kunnen de inrichting ook omdraaien: sofa’s en televisie aan de haard (gezellig!!) en eettafel aan de straatkant.

living versie 2

Madame Boerenerf had ook nog een paar ideetjes. Idee 1 was de tafel en zetels van oriëntatie veranderen. Een deur volledig dichtmaken en een nieuw schuifraam naast de haard plaatsen. Dat schuifraam is zogezegd om zicht te hebben op de binnenkoer. Maar ik ken madam Boerenerf ondertussen goed genoeg. Ne keer dat het venster daar zit, volstaat dat zicht op de binnenkoer niet meer en wilt ze een zicht op de tuin. Lees: de schuur moet afgebroken worden (iets waar ik me nu al 2 jaar met hand en tand tegen verzet!).

living christel1

Ik had een bepaalde reactie op dat planneke.

‘Zijde gij helemaal zot?! Gij weet zeker niet hoeveel dat gaat kosten? En we hebben nu al geen geld niet meer!’ (De aandachtige lezer zal merken dat ik niets over de schuur heb gezegd. Want de schuur beste lezers, dat is onze hoogst persoonlijke koude oorlog. Dat is een beetje zoals de USA en USSR die links en rechts in Afrika en Azië kleine schermutselingen uitvochten maar nooit geen rechtstreeks confrontatie aangingen. Want bij een rechtstreekse confrontatie dreigde steeds de thermonucleaire optie. En madam Boerenerf kent ook mij, defcon 1 is mijn openingspositie. Sommige zaken zijn geen spelleke Winking smile )

Bon, terwijl ik naar mijn launch codes op zoek was kwam zij met een tweede, budgetvriendelijker, alternatief op de proppen.

living christel2

Een variant op mijn versie twee maar met een andere oriëntatie van de tafel en sofa’s. De tafel staat wel wat te veel naar rechts getekend. Het ziet er ook gezelliger uit moet ik bekennen.

Maar toch ben ik er nog niet volledig tevreden van. Ergens zou ik heel graag iets speciaal doen met die grote ruimte. En iets speciaal voor mij is = projector en joekel van een scherm (ja, ja, we vergeten efkes die budgetperikelen). Want hoe groter u scherm, hoe groter u ruimte moet zijn. En wij hebben een grote ruimte, dus wij kunnen een groot scherm hangen! Nietwaar? Maar ja, de ene kant een open haard (niet goed voor zo een scherm), de andere kant een groot venster (zonder rolluik) dus qua lichtinval ook al niet ideaal.

De vraag is echter, hoe richt ik de ruimte nu in dat we later (lees, als ook de badkamer en keuken in orde zijn en we dan nog ne keer geld hebben) daar een schoon schermke placeren?

Een ander alternatief is onze zolder, maar dan moet eerst het dak vernieuwd worden, de muren opgeknapt worden, een vloerke geplaceerd worden de lotto gewonnen worden. Ne mens kan dromen hé …

4 Comments

 1. zus enzo

  verhuur uw living voor badmintontoernooien en met die inkomsten laat ge u eens goed gaan. Binnen een tijd heb ge een mooie living, misschien ietske meer de ene zijn goesting dan de andere, maar ja………

 2. de Fruitberg

  Tja advies geven is niet zo makkelijk als je geen zicht hebt op de rest van het plan (van het huis).
  Waarom een scherm? Je kan toch perfect projecteren tegen een mooi bezette muur? En zo’n projectoren zijn al lang niet meer zo duur als vroeger en zullen nog wel wat zakken in prijs de komende jaren…

 3. Menck

  De inrichting van een woonkamer laat ik met veel graagte over aan de eigenaars. Les goûts et les couleurs, weet u wel. 😉
  Persoonlijk vind ik ‘living versie 2’ de meest logische. Zo is een en ander te onzent trouwens ook geschikt, met een redelijk vergelijkbare grootte van leefruimte (10 x 5 meter).
  Veel succes. Veel centjes toegewenst ook. 😀

 4. natuurlijk-rijk

  Niks zo leuk als de haard bij de zetels, (kijkt even op naar het knisperend vuurtje en ziet dat dat geweldig is 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑