BVBA Jacobus en Corneel

Amper drie maanden hadden Jacobus en Corneel nodig om hun weide volledig om te ploegen en te herschapen in een half maanlandschap.

Zo zag hun weide eruit voor ze er waren:

P1010543

En zo ziet het er nu uit :

P1020986

P1020987

Om het gras in hun weide wat tijd te geven om te herstellen besloten we om ze voor een paar weken een nieuwe plek te geven en hun oude weide af te sluiten. Vooruitziend als ik was had ik daar zelfs het nodige gerief al voor gekocht.

P1030002

De bedoeling/hoop is dat ze het gebied tussen de treurwilg en hun oorspronkelijke weide (wat op deze foto dus achter hun kot ligt) omwoelen want daar wil madame Boerenerf een ecoprairietuin aanleggen.

Dat omwoelen hadden ze goed begrepen alleen hadden ze zo hun eigen idee van waar ze dat wilden doen: niet achter de treurwilg maar wel onder de notelaar.

P1030016

Amusant dat ze het vonden!

P1030018

In plaats van me werk te besparen gaan ze me nog extra werk bezorgen! Nu ja, het was wel de plek waar het zevenkruid serieus aan het woekeren was. Benieuwd of het dit overleefd want dat wroeten doen ze dus om aan wortels te kunnen en die op te eten.

Als er iemand nog grondwerken uit te voeren heeft: voorwaarden en prijzen zijn te bekomen bij de BVBA Jacobus en Corneel.

11 Comments

 1. bart

  volgens mij heb je zopas een gat in de markt gevonden!

 2. meneer Cité

  Ze werken beiden even hard en ieder doet zijn deel!

 3. Zem

  Wat een mooi stuk om een ecoprairietuin aan te leggen! Daar krijgen we vast nog het een en ander over te horen. Helemaal ideaal om die ploegertjes daarvoor in dienst te hebben; ze doen het wel grondig.

 4. meneer boerenerf

  @bart, ik denk het ook. Zij werken en ik de winsten opstrijken, nu weet ik hoe een 19de eeuwse textielbaron zich voelde!
  @meneer cité, ‘t zijn dan ook privé-ondernemers hé. Maar sst, voor het begrotingsconclaaf beslist om een belasting in te voeren op graafwerken door varkens.
  @Zem, ze doen het heel grondig, en ze hebben er nog plezier in ook. De snoet diep in de aarde!

 5. hoow@huis met tuin

  Leer je ze ook steenbrokken boven halen? of truffels?

 6. Martine s

  Heb madame Boerenerf al een paar keer gevraagd of die twee bij ons mogen komen logeren. Onze tuin moet nog moestuinklaar gemaakt worden. Ze krijgen kost & inwoon, en aandacht. Maak maar een offerte

  • boerenerf

   Moesten we ze makkelijk kunnen vervoeren direct. Ik weet dat ze daar goed verzorgd/verwend zullen worden 🙂

 7. Menck

  Gras afdoen en tegelijk frezen: goei marchandise, zeg ik u!

 8. Dianne Kroon

  Dat deden ze bij ons nou nooit!:-)
  Mochten ze teveel omploegen kunnen ze ook op een kleiner veldje en steeds kort (zolang ze niet wroeten) op het grotere deel? Zodra er weer voorjaargras is, en de bodem lekker droog is (voor zover mogelijk in ons klimaat), wordt het wroeten meestal minder. Ook als ze ouder worden gaan ze meer grazen.
  Knuffel voor Jacobus en Corneel!

 9. chelone

  Ik kan er niet aan doen; ik vind dit zulke ‘gezellige’ dieren.
  Mooie namen trouwens.

 10. meneer boerenerf

  @hoow,
  af en toe halen ze wel eens een steen naar boven ja. Maar steenbrokken zouden ze waarschijnlijk niet echt appreciëren. en jammer genoeg geen truffels in onze tuin.
  @Menck, wel onderhoudsintensieve marchandise!
  @Dianne,
  leuk dat je ons nog volgt! Ja ze vinden onze grond hier echt super. Nu zitten ze even op en ander gedeelte (super jammer dat ze dus op de verkeerde plek wroeten, de bedoeling was ietsje verder te wroeten) maar op hun eigen weide mogen ze gerust hun gang gaan hoor. Is daar toch hun gebiedje.
  @chelone, het zijn heel gezellige dieren, enorm sociaal naar het baasje toe ook. Ze willen echt je aandacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑