Perfecte timing

Maandag en dinsdag had er een collega training. Woensdag had ik dan weer een meeting en vrijdag was er al een andere collega in verlof. Zo kwam het dat ik deze donderdag, wegens nog veel werk in de tuin, als dagje verlof had vastgelegd. Wat was dat een ongelofelijke perfecte timing van mij. Wat een zalig lenteweertje was dat vandaag niet? Zalig dagje om wat werk in de tuin te doen.

Zo heb ik ontdekt waar de kippen nu weer hun eieren leggen (de kippen opsluiten zodat ze weer in de legnesten leggen heeft maar efkes geholpen). β€˜t is een oude bloembak op de binnenkoer geworden, wel lekker handig voor ons, moeten we niet ver lopen.

P1030040

Vanonder het afdak achter de schuur heb ik nog een volledige remorque klimop gehaald.

P1030041

Maar al zeg ik het zelf, β€˜t begint er eindelijk een beetje opgekuist uit te zien daar vanachter.

P1030053

Alles is nog niet weg maar er komt nu op zijn minst wat meer licht onder het afdak. Ooit gaan we hier steentjes leggen en de eternitplaten vervangen door schone oude, rode dakpannen.

18,5 graden Celsius gaf de thermometer in onze wagen aan. En bij die temperatuur beginnen onze varkens het blijkbaar al een beetje warm te krijgen. Een paar emmers water op een omgewoeld stukske grond kon op hun goedkeuring rekenen.

P1030051

De snuit lekker diep in de koele modder vonden ze zaaaalig.

P1030046

En dan moest ik ook nog verder doen met het snoeien van de aalbessen. Twee struiken waren zo overwoekerd door andere brol dat ze nauwelijks gezonde takken hadden en ik ze dan maar volledig verwijderd heb. Op het einde van de hof staan er echter nog een paar andere struiken op een totaal verkeerde plek. Een beetje graafwerk later was de rij mooi aangevuld. Madam Boerenerf vond dat, wegens verzuipen in de aalbessenstruiken, een beetje overdreven. Maar ik vind dat, als ge over een lengte van 50 meter bij elke betonpaal een struik hebt staan. Awel, dan is dat ongelooflijk storend als er bij twee palen geen struik staat! Ordnung moet er zijn!

Met deze twee struiken te verplanten zit ik nu precies halfweg, nog 25 meter te gaan en ik ben er vanaf. Maar wat een zalige dag! Meer van dat, veel meer!

11 Comments

 1. Zem

  Ook hier gisteren dat zonnige weer, dat zo veel energie geeft! Naast het vele tuinwerk, dat roept om gedaan te worden voel ik me ook wel thuis bij de houding van twee zonbeschenen luierende varkentjes.

 2. bentenge

  Timing is everything. Die bal heb ik alvast misgeslagen πŸ™‚

 3. majesteitstuin

  ik zat de hele dag op kantoor πŸ™ pas op met dat schuurdak, op de foto lijkt het erg op het asbestdak op onze schuur. Ga er niet aan klussen als het een honingraatstructuur heeft en steenachtig is.

 4. onderdeappelboom

  Goed gewerkt, en die schuur zal mooi worden. Wij overwegen onze asbestplaten (die boven je hoofd tijdens de bbq, remember) gewoon te laten liggen en met planten te laten begroeien; zolang je er niet aankomt is het niet schadelijk, meen ik begrepen te hebben…

 5. bart

  Snoeien, planten, verplanten,… je wordt nog een echte tuinier! Binnen vijf jaar zit je je eigen groentjes te kweken, mark my words πŸ™‚

 6. meneer boerenerf

  @Zem, ja een zonnetje doet deugd, jammer dat het dit weekend way minder is! En die varkens weten inderdaad wat luieren is.
  @bentenge, het kan niet altijd prijs zijn ….
  @majesteitstuin, het zijn eternit-platen dus mogelijks zit er asbest in. Ze gaan er ooit wel eens af.
  @onderdeappelboom, voorlopig blijven ze liggen maar als we ooit eens aan een gratis partij rode dakpannen geraken vervangen we ze wel want A)dakpannen zijn mooier, B) nu kunnen we nog a rato van 200kg per jaar gratis van die platen vanaf geraken wie weet hoeveel je over 10 jaar gaat moeten betalen als ge ze dan toch weg wilt.
  @bart, enkel als er een zombie-apocalyps is geweest zal ik zelf mijn eigen groentjes kweken (en dan nog maar pas nadat werkelijk ALLE blikvoer op is ;-).

 7. sandra

  die varkentjes van jullie hebben ook zo’n lekker dik pak haar!

 8. tijdtussendoor

  Die varkens zijn een echte bezienswaardigheid. Fijn om mee te volgen!

 9. meneer boerenerf

  @sandra,
  1 van de redenen dat we ze gekozen hebben. Alhoewel madam Boerenerf van die roze varkentjes ook heel schattig vind, vonden we ginger-kleurige Kune Kunes helemaal fantastisch (we hebben d’er dan ook iets langer moeten op wachten want zelfs al zijn beide ouders ginger, dan is dat nog geen garanties dat de biggetjes dat ook zijn).
  @tijdtussendoor, ze zijn heel leuk om te bekijken! Als ze lopen te wroeten, of lekker languit in het gras van het zonnetje liggen te genieten ….

 10. supermasj

  Nog een opmerking, als je niet eindeloos verder rode bessen wilt planten, mag je hier in het najaar (in vogelvlucht nog geen 10 km) gerust wat zwarte , roze en witte bessen stekgoed komen halen om de overige 25 m vol te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑