Moestuinhype

Naar mijn bescheiden mening mag men van een moestuinhype spreken als men zelfs in een speelgoedwinkel met moestuinsetjes afkomen.

moestuingekte2

Best mogelijk dat ik hier met vree oud nieuws afkom voor al wie kinders heeft. Maar persoonlijk was ik toch redelijk verbaasd om zakken potgrond tegen te komen in een dreamland!

moestuingekte3

Ik heb er niks tegen. Als grote groepen moestuinieren en zelfs insectenhotels promoten, des te beter!

Maar ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat dit assortiment zich meer richt op ouders die zelf geen moestuin hebben en ergens op een terras of een koer met een vierkante meter tuin aan de slag gaan. Kopen jullie zo kindertuingerief of laten jullie de kinderen gewoon met wat oud tuinalaam spelen?

moestuingekte4

(Excuses voor de wazige foto, maar β€˜t was met GSM te doen)

13 Comments

 1. Menck

  In tuincentra worden ook van die vierkante moestuinbakken (1 x 1 m) aangeboden. Ik denk dat die eerder op de ouders gericht zijn dan de kleine bakjes die je in speelgoedwinkels treft. Wat er ook van zij: de commercie steekt weer in volle hevigheid de kop op.
  P.S.: toen ik een uk was, had ik ook al zo’n speelgoedharkje, -gietertje en -spade. Op dat vlak niks nieuws onder de zon, dus. πŸ˜‰

  • meneer boerenerf

   O, er lagen ook echte grote vierkante meter bakken hoor!

 2. bentenge

  Als de dochter klein was hadden we van die neptuindingen. Kwestie van haar iets te leren zonder zich pijn te doen. Eens ze 6 was kochten we een kidnerspade, maar veel heeft ze er niet mee gedaan, het werd plots te “echt” πŸ™‚

  • meneer boerenerf

   AllΓ©, die kinderarbeid is dus ook niet meer wat het geweest is ….

 3. bart

  Ik ben altijd mijn gerief kwijt, ik. Kan ik het ergens ten velde gaan zoeken waar de kleine belhamels het achtergelaten hebben. Doorgaans voor oneigenlijk gebruik, ziet van hier dat ze gedisciplineerd gaan harken en schoffelen…

  • meneer boerenerf

   Als het een troost mag zijn, ook zonder kinderen slagen we er hier in om ons gerief kwijt te spelen …

   • De Zandeik

    Wij hebben daar ook geen kinderen voor nodig…

 4. natuurlijk-rijk

  Ze hebben zo’n kindergerief gelukkig ook in veel schonere uitvoeringen πŸ˜‰ en een kruiwagen en zo’n kleine john deere is onontbeerlijk voor de klein mannen, met laadbak en al! Ze moeten ook maar wat helpen πŸ˜‰

  • meneer boerenerf

   Dat personeel moet daar niet klagen met al die feestjes die ze krijgen …

 5. Fruitberg

  Ik heb hier niet het probleem van eigenwijze bart. Onze kinderen komen niet meer uit hun zetel, zelfs niet voor oneigenlijk gebruik van tuingereedschap πŸ™‚

 6. onderdeappelboom

  Eigenlijk vind ik dat wel leuk, al dat kleurige en speciale kindergerei. Dus ja, ik ben verleid te kopen Enmet uitzondering van de spades werkt dat allemaal ook welgoed. Maar inderdaad, potgrond in den dreamland, dat gaat inderdaad ver!

 7. Mevrouw Mus

  Zover ik weet kom je dit hier ni tegen, maar je weet maar nooit he πŸ™‚

  • boerenerf

   Ne keer gaan kijken hΓ¨. Zowiezo eens leuk om nog eens in dat speelgoed te snuffelen. Veel toffe dingen die ze niet in onze tijd hadden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑