Moestuinhype

Naar mijn bescheiden mening mag men van een moestuinhype spreken als men zelfs in een speelgoedwinkel met moestuinsetjes afkomen.

moestuingekte2

Best mogelijk dat ik hier met vree oud nieuws afkom voor al wie kinders heeft. Maar persoonlijk was ik toch redelijk verbaasd om zakken potgrond tegen te komen in een dreamland!

moestuingekte3

Ik heb er niks tegen. Als grote groepen moestuinieren en zelfs insectenhotels promoten, des te beter!

Maar ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat dit assortiment zich meer richt op ouders die zelf geen moestuin hebben en ergens op een terras of een koer met een vierkante meter tuin aan de slag gaan. Kopen jullie zo kindertuingerief of laten jullie de kinderen gewoon met wat oud tuinalaam spelen?

moestuingekte4

(Excuses voor de wazige foto, maar β€˜t was met GSM te doen)

13 Comments

 1. In tuincentra worden ook van die vierkante moestuinbakken (1 x 1 m) aangeboden. Ik denk dat die eerder op de ouders gericht zijn dan de kleine bakjes die je in speelgoedwinkels treft. Wat er ook van zij: de commercie steekt weer in volle hevigheid de kop op.
  P.S.: toen ik een uk was, had ik ook al zo’n speelgoedharkje, -gietertje en -spade. Op dat vlak niks nieuws onder de zon, dus. πŸ˜‰

 2. Als de dochter klein was hadden we van die neptuindingen. Kwestie van haar iets te leren zonder zich pijn te doen. Eens ze 6 was kochten we een kidnerspade, maar veel heeft ze er niet mee gedaan, het werd plots te “echt” πŸ™‚

 3. Ik ben altijd mijn gerief kwijt, ik. Kan ik het ergens ten velde gaan zoeken waar de kleine belhamels het achtergelaten hebben. Doorgaans voor oneigenlijk gebruik, ziet van hier dat ze gedisciplineerd gaan harken en schoffelen…

 4. Ze hebben zo’n kindergerief gelukkig ook in veel schonere uitvoeringen πŸ˜‰ en een kruiwagen en zo’n kleine john deere is onontbeerlijk voor de klein mannen, met laadbak en al! Ze moeten ook maar wat helpen πŸ˜‰

 5. Ik heb hier niet het probleem van eigenwijze bart. Onze kinderen komen niet meer uit hun zetel, zelfs niet voor oneigenlijk gebruik van tuingereedschap πŸ™‚

 6. Eigenlijk vind ik dat wel leuk, al dat kleurige en speciale kindergerei. Dus ja, ik ben verleid te kopen Enmet uitzondering van de spades werkt dat allemaal ook welgoed. Maar inderdaad, potgrond in den dreamland, dat gaat inderdaad ver!

 7. Zover ik weet kom je dit hier ni tegen, maar je weet maar nooit he πŸ™‚

  • boerenerf

   March 21, 2014 at 9:55 am

   Ne keer gaan kijken hΓ¨. Zowiezo eens leuk om nog eens in dat speelgoed te snuffelen. Veel toffe dingen die ze niet in onze tijd hadden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑