Le grand buffet

Kijk hier beneden eens. Dat is dus niet de bedoeling!

varkensinveranda1

Wat ge hier ziet zijn Jacobus en Corneel die ontdekt hebben dat ze met hun lomp gewicht de deur van de veranda kunnen open duwen. Vlak daarna hebben ze ontdekt dat hun eten in die veranda staat. 2 Milliseconden daarna zaten ze zich helemaal vol te vreten….

De vuilniszak (gelukkig geen volle) en pmd-zak hadden ze ook al aan stukken gescheurd (nee, het is niet altijd zo een rommeltje in die veranda!)

Die opnieuw buiten krijgen is niet zo simpel want een varken die tot aan zijn oren in het eten zit, dat bougeert ge niet zomaar. De enige oplossing die ik zag was al het eten buiten zetten. Goed hoog zo dat het deze keer wel buiten hun bereik staat (en van de eerste keer ook overgegoten in nieuwe zakken want met hun slagtanden hadden ze er serieus wat gaten in gemaakt).

varkensinveranda2

Voorlopig blokkeren we die deur met een grote houten plaat maar dat is niet vree praktisch. Ik ga ne keer rondkijken voor afsluitbare plastic vaten zodat we het eten met een gerust hart opnieuw in die veranda kunnen zetten.

21 Comments

 1. Slimme beesten! Er bestaan stevige, zwarte, plastic tonnen (soort vuilnisbak) met handvatten én met een opschroefbaar deksel. Ik heb er eentje gebruikt voor het kippenvoer: voer blijft droog, geen muizen die al dat lekkers tot zich kunnen nemen. Waarschijnlijk zijn die tonnen ook wel varkensproof. Succes!

 2. Dringend een opvoedingsboek voor varkens aanschaffen me dunkt. nu weten jullie wel weer wat doen vandaag 😉

 3. Sommige bakkers/patissiers hebben redelijk grote en stevige emmers met een deksel. Een of ander lekkers wordt daarin geleverd. Er zijn er die die allemaal bijhouden en weggeven aan wie ze vraagt of verkopen voor een prikje.
  Ik gebruik die om cement in te bewaren als de zak open is en ik niet meteen mortel/beton/stabilisé nodig heb. Met dat deksel erop houdt dat lang genoeg tot de volgende klus. Misschien volgen de klussen zich snel op, dat kan ook.

  Dit gezegd zijnde: hoeveel milliseconden had jij (ok, ik geef toe: hadden wij) in onze studententijd nodig om eens de deur van de snackbar open ging, een mitraillette op te schrokken :o)
  Ik bedoel maar: de mens is in essentie ook maar een varken.

 4. De varkentjes hebben duidelijk het varken uitgehangen.

 5. Hehehe. kan je ze dat kwalijk nemen?

 6. En zo te zien hebben ze zelfs al een pint of twee soldaat gemaakt.

 7. lol
  bij aveve hebben ze goed afsluitbare tonnen, en niet te duur
  alé het amusement ermee

 8. Ik mag dat graag zien, die stoutigheden van Jacobus en Corneel.

 9. Je zou die beestjes moeten verhuren aan mensen die een stuk tuin willen omleggen. Afsluiting errond, wat eten uitstrooien en op een half uur is’t gepiept als ik die veranda zo bekijk 🙂

 10. we hebben al een bvba opgericht: https://boerenerf.be/2012/03/06/bvba-jacobus-en-corneel/ vooral tegen zevenbladskruid zijn ze super efficiënt: nergens meer te vinden in onze tuin. Maar die ecoprairietuin hebben ze ook geliquideerd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑