Kippenren 2.0

in april 2011 had ik rap, rap een kippenren in elkaar geflanst. Hier kunt ge nog eens herlezen hoe, en ook dat ik niet al te content van mijn werk was.

We mogen daar allemaal eerlijk in zijn, ‘t was een mottig resultaat.

P1010221

Te goedkoop materiaal willen gebruiken en geen deftig plan gemaakt.

Een paar maand terug en tijdens een toen nog zeldzame opklaring hebben mijn vader en ik een tweede poging ondernomen. Geen goedkope, dunne latjes deze keer maar stevige balken verankerd in de grond.

P1040296

P1040306

P1040319

Al zeg ik het zelf: deze keer is het toch beter gelukt. Ok, niet alle balken staan schoonekes op de lijn (daar blijven we een probleem mee hebben) maar het resultaat is toch al een gans pakske beter dan de vorige keer, nietwaar?

P1000506

P1000507

Deze keer had ik er geen dak opgelegd want ik dacht dat palen van twee meter hoog en de beperkte aanloop wel voldoende ging zijn om de kippen in het kippenhok te houden. Ook zonder dak. Wij de kippen dus met meelwormen in hun nieuwe ren gelokt en de deur dicht gedaan. Moewhahah, plannetje gelukt!

De kippen hebben alle wormen schoonekes opgegeten, liepen een beetje rond in de ren om dan te ontdekken dat ze opgesloten zaten. ‘Mmmh, links kan ik niet weg, rechts ook niet. Van voren niet en vanachter ook al niet.  Ik zal efkes ne keer vliegen en zien hoe het daar vanboven zit.’ dacht er één hen en hops ze was over de afsluiting. De rest zag dat en is maar gevolgd. D’er moet dus nog een soortement dak op. Maar daar heb ik iets slim opgevonden: in de betonplaten en in de buitenste balken heb ik al haken aangebracht en nadat de kerselaar, die met een tak in de kippenren hangt, is gesnoeid ga ik een vogelnet over de ren hangen.

P1000508

Volgend jaar in de lente is het gedaan met de vrijheid. Allé, toch als ze met kuikens lopen want dit jaar zijn we 2/3 van onze kuikens verloren.

Over kuikens gesproken, iemand geïnteresseerd in een haan en een hennetje? ‘t Zijn schone en brave beestjes, zoals ze hier kunnen getuigen.

7 Comments

 1. bart

  Zeer deftig gedaan door die twee zwartwerkers 😉
  Zo te zien hebben jullie de draad ook mooi vlak gekregen, iets waar ik zelf nogal mee kan sukkelen… (‘t lijkt hier eerder op dat kot op de eerste foto 🙂 )

  • meneer boerenerf

   Een betere kwaliteit draad gekocht, goed strak trekken en dan heel veel nietjes inschieten …

 2. de Fruitberg

  ‘t was toen wat kouder als vandaag, heb ik de indruk. ‘t Ziet er mooi uit, trouwens.

  • meneer boerenerf

   de kippenren is inderdaad al een paar maand geleden geplaatst. Maar met zo weinig te bloggen was het er nog niet van gekomen om er iets over te posten …

 3. Elisa

  Heel deftig 🙂

  • meneer boerenerf

   Ik ben er content van, al hadden de palen een beetje beter op een rij mogen staan.

 4. Menck

  Ik doe het als volgt: eerst de eerste paal zetten, vervolgens de laatste. Dan span ik er, tegen de bodem (niet bovenaan!), een touw tussen en zet de overige palen in de lijn van dat touw. Kan welhaast niet mislukken. Hou wel steeds je waterpas in de aanslag. 😉
  O ja: kun je de kippen niet gewoon kortwieken? Wegvliegen zit er dan niet meer in en maakt een vogelnet overbodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑