Twee grote teleurstellingen

Allereerst in mezelf. Bijna anderhalve maand sinds de laatste post! Niet goed bezig, zeggen we dan. Zo ga ik nooit mijn streefdoel van 100 posts in 2013 halen. Er zijn een paar, ietwat goede excuses, nen heksenketel op het werk waardoor ik ‘s avonds geen PC meer kon zien. Het weer dat maar slecht bleef en me danig uit mijn humeur bracht (maar wat zijn we nu onze schade aan het in halen, jawadde). Twee stappen buiten zetten en het zweet gutst u gewoon van het lijf). Maar in alle eerlijkheid, mijne kop stond er gewoon niet naar. De zin was weg, het vaatje was leeg. Zelfs andere blogs volgen was er nauwelijks bij. Blijkbaar was ik ook niet de enigste, want Menck had ook al gemerkt dat het allemaal wat flauwer was …

‘T was trouwens niet dat ik niks te vertellen had. In het huis is –een beetje- verder gewerkt. Wat meteen de tweede grote teleurstelling van deze post is. De living is namelijk ontdaan van behangpapier en eternitplaten. Die eternitplaten waren decoratie waarvan de vorige eigenaars vonden dat het wel leuk stond aan de muur. En waarmee ze ook de schouw ingekapseld hadden. Dat zag er zo uit:

P1000241

Dat kwam niet echt overeen met onze smaak. En een paar honderd kilo asbestplaten in uw living vond madam Boerenerf geen goed idee.

Weg met al die brol dus.

P1000459

Nu waren wij wel ENORM nieuwsgierig wat voor schouw er achter die platen zou zitten. De schouw in de bureau valt heel goed mee en wij hoopten dus op iets gelijkaardigs of zelfs beter. Wij droomden hier al hardop van een sjieke schouw waar we dan later ne schone open haard in konden steken. Jammer genoeg bleken dromen eens te meer bedrog te zijn. Dit was wat er tevoorschijn kwam:

P1000463

Een grote dikke teleurstelling. Maar niet getreurd! Aangezien we de schouw moeten vervangen kunnen we nu zelf beslissen waar de nieuwe gaat komen. En kan madame boerenerf verder dromen (en dat blijft het ook, dromen) van een groot schuifraam op de plek van de oude schouw om zo zicht te creëren op de koer.

4 Comments

 1. haremajesteitstuin

  Je hebt wel bijzondere oude tegeltjes op de vloer rondom de schouw.

 2. de Fruitberg

  Tja, als je breekt kom je soms leuke, maar meestal niet zo’n leuke verrassingen tegen. In ieder geval succes met de verdere werken

 3. Menck

  Veel sterkte bij het gezwoeg in deze (veel te) hete dagen. Mij is overigens hetzelfde lot beschoren, maar ‘t is ‘van moetens’.
  Benieuwd naar het eindresultaat van jullie sloop-en-heropbouwwerken, dat wel. Wat dacht je van een airco in de plaats van de schouw? :mrgreen:

 4. hoow@huis met tuin

  Ah dat bloggen komt nu eenmaal in momenten.
  Als het een verplichting wordt is het niet meer leuk.
  Dus zolang je ons niethelemaal vergeet, geen probleem.

  Mn broertje had trouwens identiek dezelfde houten schouw. Hij heeft ze wit gedecapeerd en wit gebietst. niet mis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑