wintertijd, gadgettijd

‘t Is koud voor de tijd van het jaar. En het sneeuwt. In onze tuin is er dan ook nog niet al te veel gebeurt. Misschien zelfs een change met deze temperaturen, ik kan me voorstellen dat sommige vroege moestuinders nu serieus lopen te vloeken. Eén uurtje heeft madame Boerenerf zaterdag buiten lopen schoffelen (figuurlijk)  voor haar permacultuurcursus bij Yggdrasil. En dat uurtje was genoeg om iedereen tot op het bot te verkleumen (na een paar uurtjes theorie naast de speksteen kachel was noch zij, noch één van hare medecursisten kandidaat om opnieuw de arctische wind te trotseren).

Over de tuin valt er dan ook weinig te bloggen. Over het huis wel een beetje. Maar we wachten nog op een levering van enkele meubels vooraleer we jullie trakteren op een rondleiding van onze eerste verdieping dat nu wel volledig af is (juich!). Of het zou moeten zijn dat jullie een aparte post over onze nieuwe deuren wel zien zitten? ‘t Zijn schone deuren zulle, heel schone deuren! Soms, ’s avonds in bed, kijkt madame Boerenerf met een gelukzalige, dolverliefde blik volledig langs mij heen en dan weet ik dat ze haar nieuwe deur aan het bewonderen is. En ook ik ben soms al even gestopt om ze zachtjes te strelen en lieve woordjes toe te fluisteren… Ja, we zijn hier beide serieus verliefd op ons deuren Winking smile.

Gadgets dan maar. Weeral, zullen sommige zeggen. Maar mag ik jullie er op wijzen dat mijn laatste deftige gadgetaankoop al bijna 2 jaar oud is? Het fototoestel telt niet mee vind ik, want dat was van moetens. En de aankoop hieronder was trouwens niet voor mezelf maar voor mijn neefje (altijd een slimme truuk trouwens, als ge nen aankoop niet voor uzelf kunt rechtvaardigen, koop het voor iemand anders). Een Sint-Maarten aankoop waar ik ook wel mijn plezier mee gehad heb.

Omdat ik vrij tevreden was van mijn android tablet heb ik namelijk de Nexus 7 voor de neef gekocht. Vree schoon toestel!

GoogleNexus7

Een samenwerking tussen Asus en Google zelf om het beste van android te tonen. En door google aan een flinterdunne winstmarge verkocht. Qua prijs-kwaliteit het beste dat je kan vinden en omdat google zelf de software updates verzorgd ben je dus altijd zeker van de laatste versie van het besturingssysteem.

Ik heb het geconfigureerd en madame Boerenerf heeft het een paar weken in handen gehad om er educatief verantwoorde applicaties op te zetten en we moeten zeggen: het heeft ons moeite gekost om er opnieuw afscheid van te nemen. Het is vooral een superhandig formaat. Net groot genoeg om er boeken op te lezen of mee te surfen maar net klein genoeg om het overal mee naartoe te nemen (de binnenzak van mijn wintervest was net groot genoeg!). En snel, en een vree schoon scherm!

Omdat ge zo ne kleine man niet echt kunt vertrouwen met die digitale winkels hebben wij de account gekoppeld aan een vooraf betaalde creditkaart. Ik denk dat het neefje de eerste driejarige in België is met zijn eigen google-account en credit kaart.

P1030969

Hola, zult ge zeggen. Nen driejarige, zo nen tablet in de handen duwen, is dat wel een goed idee? Madame Boerenerf had haar bedenkingen en de mama zelf ook een beetje. Gaat hij daar wel mee kunnen werken? Wat als hij het laat vallen en het breekt? Heb je zo geen speciale tablets voor kinderen?

Nu zijn er inderdaad speciale tablets voor kleine kinderen. Maar meestal zijn die brol: hardware van 2 generaties terug die ze in een iets stevigere hoes hebben gestopt met gelimiteerde software aan hoge prijzen. Dus neen, geen speciale tablet! Laten vallen, dat kan inderdaad gebeuren. En het kan zijn dat de tablet dan kapot is. Ik noem dat een leermoment. Zorg dragen voor u spullen, ge kunt dat niet jong genoeg aanleren.

En er mee kunnen werken? Awel, ik kan jullie verzekeren, die kleine mannen zijn daar verdomd rap mee weg. Er er is al een redelijk aanbod aan Nederlandstalige apps voor kinderen (wel meer Engelstalige natuurlijk, en ook meer voor de Ipad moet ik eerlijk toegeven). Het ging zelfs zo vlot dat oma ook zin kreeg om een tablet te kopen. Dus die loopt nu rond met een galaxy tab 2. Ge ziet, zo sleurt de jonge generatie de oude mee naar de 21ste eeuw.

Voor wie goesting heeft gekregen om er zelf één te kopen. De nexus 7 is ondertussen al 9 maand oud en er zijn geruchten dat in mei een nieuwe opvolger zal aangekondigd worden. Dus misschien een beetje wachten, want meestal gaat de oude versie dan in promotie.

De tweede gadget is wel voor mij. Maar opnieuw uiterst praktisch: een waterdichte MP3-speler.

P1000067

Ik ben namelijk – eindelijk – opnieuw in een deftig zwemritme geraakt. Maar ne keer dat ge meer dan 1000 meter zwemt begint dat toch een beetje saai te worden. Dankzij de aquabeat kan ik nu ook onder water naar muziek luisteren. En door de clip achteraan en een bijhorende armband is de speler trouwens ook geschikt voor mensen die zo zot zijn om in hevige regenbuien te gaan joggen (of onder de douche, waarom niet). Favoriete workout-muziek mag je altijd in de commentaar vermelden.

P1000068

Is de techniek niet fantastisch?

1 Comment

  1. Zem

    Ja, nu het buiten zo koud is, ben ik ook zo nu en dan mijn “afwijking”: rondkijken naar mooie tablets en smartphones, online aan het uitleven…
    En hele kleine kindjes kunnen al feilloos overweg met een tablet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑