Uitpakpret

Ons fototoestel is kapot. Allé, dat is niet echt waar: het is een beetje kapot. De zoom doet het niet meer. Telkens ge een beetje probeert in te zomen valt hij uit. Beetje jammer eigenlijk want voor de rest werkt alles nog. Maar ja, zo zonder zoom heb je er ook niet veel aan.

Dat fototoestel was trouwens een Lumix DMC-ZS3. Gekocht net voor we naar het boerenerf verhuisden via een vriendin die toevallig naar de USA moest. En zodoende flink geprofiteerd van de lage USD-stand. Lange leven de globale economie zeggen we dan. Een voor zijn tijd deftige point en shoot. Toegegeven, gene vetpot tegen al het DSLR-geweld hier. Maar we gingen een huis kopen en dus moest er op het budget gelet worden. Trouwens, geen van ons beide had een jota verstand van foto’s nemen. En wegens aankoop van het boerenerf ook niet echt de tijd om er ons deftig in te verdiepen. En dan een duur toestel kopen waar ge niet mee kunt werken, dat vinden wij een beetje belachelijk. Alhoewel het altijd belachelijker kan: een Aziatische familie loopt in Brussel: vader heeft een joekel van een DSLR rond de nek hangen en neemt een foto van een straathoek. Zoon neemt met zijn Iphone ook een foto van dezelfde straathoek. Bon denk je dan, die zoon wilt dat gewoon posten op Facebook of zo, tieners nietwaar? En dan haalt moeder haar Ipad boven en neemt met die Ipad ook een foto van diezelfde straathoek!! Met nen Ipad! Nen foto nemen! Van dezelfde straathoek!!

Meer geld dan verstand, zeggen wij dan. Terwijl wij hier op het boerenerf toch eerder meer verstand dan geld hebben (ik laat het aan jullie lezers over om te beslissen of ik dan oftewel razend intelligent, oftewel platzak ben …). en dat verstand zei ons dat het nog steeds niet het moment was om ons aan het grote DSLR avontuur te wagen. Allereerst gelden de argumenten van 3 jaar terug nog steeds (geen verstand van fotografie, weinig tijd om het te leren en de verbouwingen slorpen elke vrije euro op). Verder ken ik mezelf ook wel goed genoeg om te weten dat de kans groot is, dat ik zo ne lensfreak wordt. Ge kent ze wel, zo van die types die elk onnozel excuus aangrijpen om een nieuwe lens aan te schaffen.

Een nieuwe point en shoot dus. En aangezien we van die Lumix vrij tevreden waren, zijn we opnieuw in hun aanbod gaan snuisteren. De keuze viel al vrij snel op de Lumix DMC-LX 7 besteld bij deze webshop.

Mag ik efkes zeggen dat ik vrij tevreden ben van die webshop? Voor 22u bestellen is morgen in huis hebben beweren ze op hun site. Dus ik bestelde woensdag om 21u. En ik ga eerlijk zijn, ik ging er van uit dat die camera nooit donderdag in de bus ging vallen. Want dat gebeurd via de Belgische post. En de post, die passeert hier al om 10u30. No way in hell dachten wij. Maar ja hoor, wat werd er deze ochtend afgeleverd?

Allereerst een vree cool doosje. D’er is overduidelijk nagedacht over de verpakking (les 1: hoe u te onderscheiden van de 2 miljoen andere webwinkels …)

P1040291

D’er heeft daar iemand serieus nagedacht over dat doosje en wie het allemaal in ontvangst kan nemen (onderstaand is voor de geburen).

P1040292

En dan was er natuurlijk nog de camera zelf.

P1040293

P1040294

P1040295

Nog steeds een point en shoot maar wel met veel mogelijkheden om manueel aan te passen. Dus eigenlijk een ideaal toestel om te leren fotograferen. Misschien moeten we daar toch eens tijd voor vrijmaken. Bon, als in de toekomst de foto’s op onze blog nog steeds op niet veel trekken, het ligt niet aan het toestel …

7 Comments

 1. muggenbeet

  Lumix is een goede keuze. Heb hier lang getwijfeld tussen Lumix en Canon powershot, het is de laatste geworden omdat ik deze al onder de knie had.

 2. natuurlijk-rijk

  Die verpakking is leuk, wij bestelden met de feestdagen ook wat geschenkjes on-line, en daar zat zelfs een handgeschreven briefje bij, die dingen maken echt het verschil!

 3. Zem

  Panasonic Lumix heeft mooie toestellen, zowel mijn oude als mijn nieuwe camera zijn van dit merk.
  Je zult er vast veel plezier van hebben!

 4. de Fruitberg

  Zelf heb ik mijn fotomateriaal nooit laten leveren per post (vanwege het risico).. Maar dit is duidelijk keurig afgeleverd. En nu wachten we op foto’s.

 5. F

  Wij hebben al een breed scala aan elektro besteld bij de koele blauwe webshop met de vele gedaanten (telecom, audio… tot de boormachinestore toe!) en zijn heel tevreden van prijs en stiptheid van levering. Weliswaar nog niet te maken gehad met de klantendienst voor een retourzending, en dàt is voor mij de enige echte benchmark van een winkel/bedrijf: hoe vlot lossen ze mijn probleem op? Nu ja, ik sta er niet om te popelen, liever dingen die werken als ze uit de er-is-over-nagedachte-doos komen en blijven werken.

  Wij hebben vorig jaar ook een compacte Panasonic gekocht, iets eenvoudiger dan jullie model, dus een echt ‘no brainer sacochemodel’. Ik ben er niet zo gelukkig mee, zeker niet als de lichtomstandigheden minder dan optimaal zijn. Ik ben misschien verwend door mijn grote lompe Fujipix (nochtans ook geen spiegelreflex, maar ook geen sacocheformaat). En ik moet een viewfinder hebben. Zo met gestrekt armen en opengesperde ogen naar een LCD staren… Ja ik ben van de oude stempel…

  Wat betreft mooie foto’s: het gaat vooral om het ‘zien’ en rekening houden met enkele basisregels. Een knoeier bakt er zelfs met een toestel van 5k Euro niets van. En iemand die ‘het ziet’ kan met een simpele polaroid een kunstwerk maken. Tot welke categorie behoor JIJ? 🙂

 6. De zandeik

  Onlangs een ‘niet-goed-werkend-iets’ teruggestuurd naar het blauwtje. Na enkele weken kregen we een nieuw exemplaar (meer nog, een nieuwere versie) teruggezonden …

 7. Cee

  Een fototoestel dat na 3 jaar niet meer goed werkt vind ik persoonlijk geen goed merk om er opnieuw één te kopen. Maar bon, ken er dan ook niets van :p

  Maar het heeft toch nog eens gediend om foto’s te trekken van het nieuwe toestel.
  Want als er toestellen zijn die zichzelf kunnen vernietigen (http://www.youtube.com/watch?v=rgg1WUJhUc4) (30 sec), een fotoapparaat kan zichzelf niet shooten.

  En ja, die cool blue is goed bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑