ik zen azoei geboeren

Zoals de zalm instinctief naar zijn geboorterivier terug zwemt, zo ook keert een oisljteneir terug naar zijn geboortegrond. Zestien jaar heb ik in Gent gewoond, nu bijna drie jaar op het boerenerf in het Hageland. Meer levensjaren weg van Aalst dan in Aalst. Gedurende 362 dagen in het jaar heb ik geen enkele zin om nog eens in Aalst rond te wandelen. Zelfs al passeren we er veelvuldig op weg naar de ouders of om vrienden in de buurt van Gent te bezoeken. Maar drie dagen in het jaar wil ik, neen MOET ik in Aalst zijn. Gedurende die dagen is Aalst de schoonste, de beste stad van het land. Oilsjt goi stad van men droeimen.

Ik kan het zelf niet verklaren (dus laat staan dat een buitenstaander het kan begrijpen). Het is dan ook heel raar om ophef te lezen over iemand zijn carnavalkostuum (alsof er iemand in Aalst daar ook maar 1 seconde last van heeft gehad, zelfs niet de burgemeester waarmee de groep serieus aan het lachen was). Commentaar geven op iemand zijn outfit doen wij zo: met een lieke.

Allereerst: de voorbereiding. Kostuum aan doen, de keire in orde zetten en ondertussen al een pintje drinken.

P1040169

Meneer en madam Boerenerf poseren even in vol ornaat.

P1040173

Meneer cité is vree content met zijn lampedairke

P1040185

Een danske doen op de keire.

P1040201

Nieuwe vrienden maken.

P1040209

Een strak West-Vlaams ….

P1040219

Kameroaden.

P1040241

Op de markt.

P1040229

2 dagen en menig pintjes later …

P1040246

Dit was voor mij editie nummer 23. Mensen, ik word oud …

6 Comments

 1. muggenbeet

  Ik heb net het tegenovergestelde idee: carnaval, daar wil ik zo ver mogelijk vandaan blijven. Kan me er absoluut niet in inleven. Ieder diertje zijn pleziertje 🙂

 2. Kaat

  Spijtig dat ik u niet tegengekomen ben! Mijn eerste echte keer op de lappen in een jaar: heb mijn schade toch een beetje goed gemaakt:-)

 3. F

  Ei sjambrangverver, twas do pesies noig plezant onder den toeren. Wor es den toid dannekik door oeik nog on mee dee. In foite, noste joor?
  Mor azzek a keire zing, zonnek azoei zeggen: “zie ne kier nor â banne jong, azoei plasj!”.
  Doen we voeisj? A van’a iën en van’a twieë tararaa… tararaaaa! 😉

 4. Menck

  Het moet je in het bloed zitten, denk ik. Want ik heb er hoegenaamd geen voeling mee.
  Ik schrik niet van de commotie omtrent het SS-optreden. Nu de Unesco de drempel zo laag legt dat het ook al een dergelijk volksfeest als werelderfgoed gaat beschouwen, dan mag het geen verwondering wekken dat ze door een dergelijk akkefietje gechoqueerd zijn. Enige vorm van humor, hoe streekgebonden ook, is aan die dassendragers niet besteed, vrees ik.

 5. de Fruitberg

  Ik ben ook niet direct een karnavalganger. We hebben enkele jaren op de markt in Zichem gewoond, de avond na karnaval weken wij steevast 3 dagen uit naar andere oorden. Zoals Ludo zegt : ieder dier zijn plezier…

 6. meneer Boerenerf

  @muggenbeet, fruitberg. Oh maar in het algemeen gruwel ik van grote mensenmassa’s. Zeker als ze dronken zijn. zelfs festivals en zo zijn niet aan mij besteed. Aalst carnaval is de uitzondering op de regel voor mij. Wat kan ik zeggen, ‘t zit in mijn bloed zekers ????
  @Kaat, volgend jaar beter hé!
  @F, altijd welkom, dat weet ge! De laatste jaren gaan we in de namiddag zelfs efkes naar de stoet kijken!! Kunt ge peizen!!
  @Menck, als die venten van Unesco gaan memmen kunnen ze hun erkenning in hun gat steken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑