Gevonden op het boerenerf

Net na de eerste wereldoorlog was het, toen de vorige eigenaar van het Boerenerf geboren werd. Dat was nog een generatie die het niet gewend was om voor de minste prul naar een winkel te gaan. D’er waren ook minder winkels. Die winkels hadden ook minder en ‘t was niet alsof ge toen gewoon in uwen auto te stappen had om een kwartierke later aan een groot shoppingcomplex te staan. Trouwens, naar ne winkel gaan, dat kost alleen maar geld! Die vragen veel te veel voor alles!! Veel beter om dat niet te doen. Thuis blijven en zelf iets in elkaar flansen.

Dus toen hij een vogelkooi nodig had is hij niet naar de dichtstbijzijnde dierenwinkel gefietst. Hij is waarschijnlijk beginnen rondkijken naar wat hij op overschot had. En dat overschotje, dat bleek nen oude televisie te zijn. Volgens de VRT maken ze daar tegenwoordig een aquarium van. Maar aan die nieuwlichterij deed de vorige eigenaar niet mee. Een vogelmuit van nen oude televisie was hem al gek genoeg.

 

P1040160P1040161

Ik moet wel zeggen dat hij er zijn werk van gemaakt had. Vanonder zelfs een schuifke gemaakt, kwestie van dat gemakkelijk te kunnen uitkuisen.

P1040162

En als zo 1 kooi niet volstaat, dan zoekt ge alle kleine overschotjes die ge hebt bij elkaar en flanst ge daar iets van in elkaar.

vogelkooi2

Bij die tweede kooi merkt ge wel dat het van de zotste overschotjes eerst is gemaakt. Die valt ver uit elkaar en is totaal niet meer bruikbaar. De eerste zou echter nog perfect dienst kunnen doen.

Ps. Voor wie graag zulke oude briel ziet maar geen zin of talent heeft om het zelf in elkaar te prutsen is er altijd tweedehands.be. Voor wie geen zin heeft om die enorm uitgebreide site zelf te doorzoeken op zoek naar dat ene vintage accessoire dat nog ontbreekt, is er de site gevondenop2dehands. Best wel gemakkelijk eigenlijk, die moderne tijden …

8 Comments

 1. bentenge

  Even dacht ik ook nog vogels op de TV te zien.

 2. de Fruitberg

  Daar is inderdaad werk aan geweest.Maar ben je er zeker van dat dat een TV geweest is?

 3. natuurlijk-rijk

  Geweldig hé wat ze vroeger allemaal zelf maakten. Mijn grootvader maakte vroeger zijn weipalen zelf uit cement, er ligt hier nog een hele hoop waar ik er zo af en toe eentje uit neem bvb voor mijn frambozen te steunen. Het doet me er weer aan denken dat ik daar eigenlijk ook eens een berichtje over wilde maken.

 4. onderdeappelboom

  Interessant, die ‘gevonden op 2dehands’, hoewel ik meer van de gewone oude spulletjes hou, dan van de vitage-die-nu-hip is. En waar heb je die vogelkooien dan gevonden? Onder de grond? In een schuur?

 5. Menck

  Ik vind ‘gevondenop2dehands’ zeer te pruimen. 2dehands.be in het algemeen, eigenlijk. Al veel ge- en verkocht aldaar.
  Een aquarium in een televisie heb ik vroeger nog zelf vervaardigd. Ook dat heb ik verkocht op 2dehands.be, met veel interesse bovendien. (En yep, ik heb een rijk aquariumverleden.) Thans zoiets vervaardigen zou je reinste huzarenstukje zijn met al die platte tv’s tegenwoordig. 😀

 6. De zandeik

  Wij hebben nog de muren staan van een kot gebouwd met cementstenen die opa ooit gemaakt heeft. ‘k Zou het graag afgebroken hebben, maar die stenen die wegen …

 7. de biodiverse tuinier

  Het is nu toch carnaval – in Aalst zouden ze daar ne gedroogde haring in hangen, op hunnen fiets binden en in gewaagde uitrusting in de stoet meewandelen. ‘t Is maar een hint …

 8. Katrien

  Oh, wat goed dat ik mijn feedreader nog eens open deed en verder klikte, ik had u anders verdekke uit het oog verloren met al dat ge-verhuis. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑