kwakkelweer

Tot nu toe zijn we qua weer nog niet echt verwend geweest (en als we sommige bronnen mogen geloven is het voor de rest van het jaar ook foutu).

Zoiets heeft natuurlijk zijn weerslag in onze tuin. Konden er vorig jaar rond deze tijd al kersen geplukt worden (met dank aan het prachtige voorjaar dat er toen was geweest). Dan is het dit jaar armoe troef.

Ge moet dat ne keer bekijken: wat een zielig hoopje kersen. Nog niks waard momenteel.

P1030513

En als ze dan al een beetje kleur beginnen te krijgen scheuren ze open of zitten de vogels er al aan.

P1030512

De rode aalbessen staan er al niet veel beter voor.

P1030493

 

P1030494

Toegegeven, normaal zijn de kersen maar voor begin juli, en de rode bessen voor eind juli maar dan gaan we toch dringend een beetje meer zon moeten krijgen. Anders gaat het nog lang duren vooraleer we nog eens confituur en taarten kunnen maken.

Toen ik 3 maand terug frambozen in de grond stak was onderstaand niet het resultaat dat ik voor ogen had.

P1030498

Ik had me beter al die moeite bespaard!

Het enige dat tot nu toe nog niet echt last heeft gehad van het kwakkelweer zijn de appelbomen. Die zitten redelijk op schema.

P1030508

Op sommige plaatsen wordt er eerst vertwijfeld beroep gedaan op een opperwezen, om vervolgens bij gebrek aan respons (dat gaat zo met verzonnen mythische wezens) te  doen alsof het nooit de bedoeling was om te moestuinieren. Op het boerenerf blijven we echter onze atheïstische eerlijke zelf: ‘t is rotweer en mijnen hof trekt op niets. Zelfs het maaien heb ik halfweg moeten staken wegens weeral regen. Rotweer!

P1030504

9 Comments

 1. onderdeappelboom

  Rotweer, strontweer, enz. zo is het echt. Voor de bloemen is het een topjaar, maar voor de rest verschrikkelijk; je hebt helemaal gelijk.

 2. supermasj

  ‘t Begint stilaan op mijn gemoed te werken. Ik heb deze week een lading aardbeiplanten aangekregen (blote wortel) en kan deze met dit weer gewoon niet uitplanten. Ik heb ze dus allemaal in potjes moeten planten

 3. Koen

  Hier is het op dit moment aan ‘t gieten dat het geen naam heeft en wat lezen we op teletekst pagina 301: ‘Vannacht meestal droog.’. Meestal… zo kan ik het weer ook voorspellen zulleu!!

 4. bart

  Och wel, ne keer een goed jaar, ne keer een slecht jaar. ‘t Voordeel is dan weer dat ik dit jaar heel wat minder tijd in het oogsten van al dat fruit zal moeten steken, ik ben daar eigenlijk niet rouwig om.
  Opmerkelijk is evenwel dat de juffrouw van onder de Onderdeappelboom eindelijk haar misvatting (“je hebt helemaal gelijk”) inziet en eindelijk openlijk erkent dat al dat geleuter over verzonnen mythische wezens niet meer is dan wat het is: geleuter. Alleen daarvoor al is het mindere weer de moeite waard.

 5. natuurlijk-rijk

  Mannekes, wat een pessimisme, oké ‘t is niet altijd top maar laten we ons focussen op de voordelen, vorig jaar was rond deze tijd de waterput van de moestuin al bijna leeg en moest ik ‘s avonds nog een ronde doen langst alle bloempotten. Dit jaar gaat dat vanzelf. De aardbeien zijn lekker sappig, al zitten er ook wel meer rotte bij door de regen. Maar de rode bessen worden hier toch al gegeten. En Mr boerenerf; met uw frambozen moet ge gewoon nog wat geduld hebben, ‘t is ook nooit goed hé, 3 maanden geleden geplant en dan verwachten ze al dat dat nu al om op te smullen is, dat is de winkel niet hé!

 6. bentenge

  Ze zien al een beetje rood he, alle begin is moeilijk. Dochterlief heeft een paar aalbessen geplut omdat ze rood zagen. Zo zuur vake… zei ze. Tja. Nog “even” geduld zei ik haar.

 7. Zem

  Fijn om zo nu en dan collectief op het weer te mopperen. Dat lucht ons op! 😉 Zelf de winterkwaaltjes willen hier de deur nog niet uit :>(

 8. Zem

  Correctie: “zelfs” moet het zijn….

 9. boerenerf

  @onderdeappelboom, ik heb meestal gelijk, zelfs al vind mijn madam
  van niet 😉
  @supermasj, d’er staan hier ook een paar dingen in potten
  @bart, ‘t is ons tweede jaar hier en eigenlijk zouden we wel eens graag een goede zomer hebben om van onze tuin te genieten. Hoog tijd dus dat er ne keer treffelijk weer komt! En ja, weer een heiden bij is altijd goed nieuws!!
  @natuurlijk-rijk, geduld is mijn sterkste kant niet. En ja, ik weet dat de frambozen voor later zijn, maar nu staan ze er toch vree zielig bij zulle.
  @bentenge, haha, madame boerenerf heeft hier zondag net hetzelfde gedaan. Voor de aalbessen is het zekers nog een maand.
  @zem, zo ne keer en groupe klagen lucht inderdaad op. Hopelijk genezen jullie snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑