Kortjakje versus Corneel

“Altijd is Kortjakje ziekMidden in de weeck en Sondags nietDan gaet zij haer hert versterken,Midden in de week wil zij niet werken.”

Iedereen kent bovenstaand kinderliedje wel. Maar iedereen met kleine kinderen of dieren weet ook dat daar niks van klopt! Want kleine kinders of dieren die worden net wel op zondag ziek. Dan moogt ge beginnen zoeken naar de dierenarts van wacht. Dan ongerust wachten tot de arts bij jou geraakt en vervolgens een royaal bedrag betalen voor de moeite.

Ben in ieder en geval wel blij dat ik gebeld heb want de Corneel was serieus ziek. Zaterdag was er al iets niet in de haak. ‘s Middags lag hij nog steeds in zijn hok (en Jacobus de grote snoes hield hem gezelschap) en later op de dag wou hij zelfs niet van een komkommer eten (terwijl hij ondertussen behoorlijk wankel op zijn poten stond). De zondagochtend was het nog erger: duidelijk koorts (dat kunt ge weten door achter hun oren te voelen, en dan te voelen bij Jacobus die niet ziek was en een duidelijk verschil te merken) en nauwelijks nog kunnen stappen. ‘t Was ronduit zielig hoe hij tot aan zijn drinkbak strompelde en dan met veel moeite een klein beteke water dronk. Zulke dingen moeten natuurlijk gebeuren als madame Boerenerf in het buitenland zit (vorig jaar was ons kattin verdwenen)! Angstvisioenen waarbij ik met een dood varken zat en ik het vandaag mocht uitleggen aan mijn madame doemden al op. Dus niet getwijfeld en snel de dierenarts van wacht gebeld.

P1030485

Die stelde vast dat Corneel inderdaad koorts had en waarschijnlijk darmproblemen. Twee antibiotica injecties en een dag later en het beestje is al veel beter. Vanavond zal hij ongetwijfeld uitvoerig door madame Boerenerf geknuffeld worden!

 

 

7 Comments

 1. Elisabeth

  Oh dat is schrikken, beter de dokter bellen dan wachten en slecht nieuws aan madame moeten geven!

 2. Koen

  Zijn ze ingeënt tegen de vlekziekte? Ik kan het enkel maar aanraden.
  ‘Onzen Bibi’ heeft de vlekziekte overleefd en we hebben ze enkele weken later laten inenten.
  Heeft Corneel vlekken op zijn buik, vettige vacht, korstige enkels en achterkant (niet noddzakelijk alles tegelijk of in gelijke mate)?

  • meneer boerenerf

   neen, heeft geen enkel van die symptomen. Ondertussen is hij ook al veel beter. Maarover dat inenten spreken zeker nog eens met de dierenarts.

   • Koen

    Ik moet zeggen dat die symptomen bij Bibi ook niet echt overduidelijk waren.
    Waarschijnlijk denken de dierenartsen: varken + ziek = antibiotica.
    Soit, maar het hielp wel.

 3. bart

  Dat is dus waar hé, dat beesten (en kinderen) dat steevast op een zondag lappen. én Als de madam van huis is! Just van’t zelfde hier!

  • bart

   Bij deze ook veel verdere beterschap gewenst aan Corneel!

 4. Zem

  Ach, wat een zorgen ineens… En precies in het weekend, en de vrouw van huis. Alles op elkaar…. dat zal je net zien..
  Maar gelukkig dat Corneel zich weer beter voelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑