verlof noemen ze dat dan

Pfff, wat een verlof. Rusten was er niet bij.

Op het einde van april had ik al 4 dagen genomen. Die dagen zijn gebruikt om te verven. En met verven bedoel ik eerst twee dagen de muren en plafond kuisen. Onze chappers hebben namelijk snel en degelijk werk geleverd (voor al bij al nog een schappelijke prijs) maar ze hadden serieus gesmost ook. Chappe vanonder op de muur, oké dat snap ik. Chappe tot halfweg de muur, allé kom, daar kan ik ook nog inkomen. Maar chappe tot op den plafond!? Hoe dat ze dat gedaan hebben, het is me nog steeds een raadsel. Maar het was wel zo. En het betekende ook dat mijn vader en ik eerst twee volle dagen gespendeerd hebben aan het afkuisen van alle muren en de volledige plafond.

Daarna hebben we de muren en plafond in de grondlaag gezet. Als ge weet dat de eerste verdieping 9 op 10 meter is en de kamers 2,40 meter hoog zijn dan weet ge dat we over een oppervlakte spreken. En zo verven boven u hoofd, dat voelt ge aan u schouders (en uwe nek). De doe-het-zelf zaken hadden net die week promo op de grondverf, dus voor de portemonnee kwam dat goed uit.

Deze week had ik opnieuw 4 dagen verlof. Het was opnieuw travakken. Voor de eindlaag hebben we gekozen voor sigma-verf (ook met een schone korting). Dinsdag was plafonddag, woensdag de kleuraccenten in drie kamers.

P1030296

P1030299

Dat groen is twee keer dezelfde kleur maar op de bovenste foto zat het zonlicht op de geverfde muur. De tweede foto geeft het beste weer hoe de kleur er echt uitziet. Olijfgroen is voor de logeerkamers.

Voor mijn kamer heb ik rood gekozen:

P1030298

Dit was de eerste laag. Voor rood moet ge blijkbaar eerst een grijze laag aanbrengen en dan pas het rood (anders blijft ge naar het schijnt dat wit zien, ongeacht hoeveel lagen ge er opsmeert).

Donderdag heb ik dan de tweede laag aangebracht (en het ziet er serieus sjiek uit) en in 1 logeerkamer nog een derde laag groen (de tweede laag was net niet perfect). Daarna ook nog ne keer de tuin volledig gemaaid (voor de eerste keer dit jaar). ‘s Avonds was ik redelijk pompaf (en toch nog twee posts geschreven!). Maar kijk, vrijdag mag ik gaan werken!

7 Comments

 1. bart

  Herkenbaar, gaan ‘uitrusten’ op het werk tijdens de verbouwingsjaren (‘t is in elk geval toch fysiek recupereren geblazen dan, mentaal is nog iets ander 🙂 )
  Schoon kleurke dat groen.

 2. hilda

  wat ligt er op de vloeren? ‘t begint daar ferm op te schieten precies!

 3. wannes

  het ziet er in elk geval wel proper uit!

 4. ludorutten

  ieder op zijn beurt, ben blij dat ik er hier vanaf ben 🙂
  mooi dat je er wat kleur in brengt.

 5. boerenerf

  @bart, allé madam vond het eigenlijk wat te legergroen. Ik vind het ook wel oke (maar ben dan ook lichtjes kleurenblind, genre: zoet waar is mijn zwarte trui? Ge bedoelt uwe donkerblauwe, ge hebt gene zwarte).
  @hilda, da’s karton om de chappe wat te beschermen met al ons geloop.
  @wannes, ja hé, we kunnen niet wachten totdat we EINDELIJK boven zitten.
  @ludorutten, naar het schijnt zijn accentmuren nochtans TOTAAL passé. Maar ja, op den buiten zitten ze altijd wat achter, hé! 😉

 6. onderdeappelboom

  Rood: 4 lagen. Ik kan er van meespreken 🙁 Mooie kleuren gekozen!

 7. boerenerf

  @onderdeappelboom, ge had dus eerst een grijze onderlaag moeten aanbrengen voor dat rood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑