Voortuin, een jaar later

Amai, al bijna een maand dat ik hier niks gepost heb. Mijn verontschuldigingen beste lezers. Het weer is er nu eenmaal niet naar om veel in de tuin te werken. En als ne mens niet veel in zijne hof komt heeft hij ook niks om over te schrijven natuurlijk. En eigenlijk ook niet veel goesting. Maar kom, we leven in hoop op beterschap en in afwachting van grote ingrepen in de tuin krijgt ge alvast een kleine update over onze voortuin.

Vorig jaar in april zag die er zo uit:

P1010162

Schoon opgekuist en voorzien van nieuwe plantjes. Een beetje weinig plantjes vonden sommige in de commentaren maar wij dachten aan ons budget en het feit dat planten groeien en zich vermeerderen en dachten zo bij onszelf: geef dat een jaartje en dat komt wel in orde.

Awel, nu een jaar later ziet de voortuin er als volgt uit:

P1030289

Geef maar toe dat we gelijk hadden. Met een beetje geduld komt ne mens in de tuin al redelijk ver.

P1030275

P1030285

Het enige dat er nu nog moet gebeuren is het aantal meiklokjes terugdringen (we willen er nog steeds een gans pak naar de boomgaard verplanten) en eindelijk met het hardnekkige paardenstaart-onkruid afrekenen.

 

P1030280

Iemand suggesties wat we in de plek kunnen planten?

Momenteel ziet die helft van het voortuintje er zo uit: sedum, lavendel en hortensia staan er nu al, daarachter ligt de zee der meiklokjes die we dus willen uitdunnen en vervangen door andere vaste planten.

P1030286

7 Comments

 1. cuisine et jardin

  Inderdaad….met een beetje geduld….
  Een boompioentje in de plaats?

 2. onderdeappelboom

  Groot gelijk dat je zuinig aanplant en de tijd zijn werk laat doen! Da’s ook ons principe hier met de bloemen. Na 3 jaar moet je al uitdunnen!
  En in de plaats van die meiklokjes planten… Is het de noordzijde? Je hebt sowieso al wat schaduwplanten en zonneminners door elkaar hé. Wat dacht je van anemonen? Die gaan schoon boven dat muurtje piepen.

 3. supermasj

  Je hebt weinig planten die wintergroen zijn in je voortuin. Dus iets wintergroen zou de boel in de winter wat opfleuren. Misschien een wintergroene geranium? Sommige soorten bloeien van mei tot september. Je hebt ze in zowat alle kleuren (http://www.algera.be/fotoset/geranium_az_35.htm).
  Als het niet wintergroen moet zijn : met een Astrantia kan je nooit iets fout doen.

 4. natuurlijk-rijk

  Als ik van jullie was zou ik een deel van jullie meiklokjes proberen ruilen, dan krijgde sowieso weeral nen hoop nieuw planten. Afgelopen weekend was het bij ons de velt ruilbeurs, kon zelf niet gaan maar op zo van die plaatsen kan je meestal geweldige ruilen doen. Ik geraak ook wel niet helemaal wijs aan dit voorhofje, is het nu zon of eerder schaduw?

 5. bart

  Gevlekt longkruid vind ik wel schoon. Of als het groter mag misschien een Hamamamamamamelis?

 6. AnneTanne

  Wat is de orientatie van het tuintje? Zon of schaduw?

 7. boerenerf

  @cuisine et jardin, mmh zo een boompioentje gaan we toch niet doen 😉
  @onderdeappelboom, inderdaad na een paar jaar heb je dan veel te veel plantjes. langzaam aan komen we er ook nog. De voortuin heeft tot 14 uur zon en dan schaduw. Daarmee dat we vanalles door elkaar geplant hebben, we zien wel wat het red en dat bepaalt dan wat we er bijplanten. alleen overleeft alles …
  @supermasj, een beetje wintergroen is geen slecht idee want in de winter is het inderdaad vrij kaal.
  @natuurlijk-rijk, ruilen is een slecht idee.
  @bart, alletwee goed!
  @annetanne: tot 14u dus zon, daarna schaduw. ‘t Hangt er ook een beetje van af hoeveel bladeren er aan de geburen hun bomen hangen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑