Aandachtige kijkers van Dagelijkse kost die ook lezers van deze blog zijn, hadden het ongetwijfeld zelf al gezien: die melk-automaat van Hoeve in de zon zag er wel heel bekend uit (voor wie de uitzending gemist heeft, zie filmpje hieronder, de automaat is te zien vanaf minuut drie).

 

Inderdaad, het is de melk-automaat waar wij reeds in februari vorig jaar over gepost hadden. ‘t Is trouwens niet de eerste keer dat Jeroen Meus het in onze streek zoekt maar met zijn eigen restaurant in de buurt van Leuven en zijn broer die de Gempemolen uitbaat, is hij dan ook goed bekend met onze streek.

Die melk-automaat is trouwens nog veel leuker ne keer ge weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Want wat lazen wij in Het Nieuwsblad:

Zo kan het dat soms op de automaat een bericht prijkt met de melding ‘Pas melk vanaf 18uur’. Dat is het uur dat de koeien machinaal worden gemolken. ‘De rauwe melk stroomt rechtstreeks van de uier naar een tank aan de binnenkant van de muur en zo naar de automaat op straat’, legt Dirk uit. ‘Onderweg wordt de melk automatisch gekoeld tot vier graden Celsius. Dat is de ideale bewaartemperatuur.

Hoe slim is dat nu niet?