Een jaar in de tuin # bloemen

De strijd van meneer Boerenerf tegen de distels en brandnetels is dit jaar redelijk goed opgeschoten (kleine herinnering aan dit titanenwerk hier en hier) . Voor wie vind dat die planten ook hun ecologische waarde hebben in een tuin: geen nood. Er staan er nog meer dan genoeg in de uithoeken van onze tuin. Om te vermijden dat ze zouden terug komen en omdat er dankzij meneer zijn vernielzucht (d’er werd met de grove borstel door gegaan) heel wat kale plekken in het grasperk waren besloot ik bloemen te zaaien. Wegens twijfels of dit wel zou lukken, distels en netels zijn nogal hardnekkig weetjewel, kocht ik wat goedkope mengsels (verbouwingen en ook wel graag naar het Primavera festival in Barcelona willen gaan 😉 ) in een tuincentrum. Het resultaat viel al bij al nog mee. Zeker omdat de kippen heel wat zaad opaten.

 

Dit jaar ga ik mengsels bestellen bij Ecoflora (Primavera is deze keer ook in Porto en dat is wat goedkoper dan Barcelona) omdat daar geen grassen bijzitten. En grassen hebben we wel genoeg in onze tuin. De bedoeling is om op termijn steeds minder gazon en meer bloemenweide te hebben. Een beetje zoals onderstaande foto’s maar dan overal en niet zoals nu links en rechts een paar geïsoleerde eilandjes.

P1010660P1010661P1010701P1010702P1010725P1010726P1010754P1010755P1010756P1010773P1010873P1010896

4 Comments

 1. bentenge

  Ik ga met veel plezier terug komen lezen hoe je er toe komt. Heb dan wel geen boerenerf maar ik wil toch overgaan op een soort van bloemenweide…

 2. Elisabeth

  Wat een pracht, mooie bloemen 🙂

 3. onderdeappelboom

  Da’s toch wel schoon hé! Goed dat het zo snel gepakt heeft en de netels (daar toch al) wegblijven!

 4. boerenerf

  @bentenge: ik ben geen expert hoor, ik probeer maar wat 🙂 Er zijn blogs waar je goede uitleg vind hoe je dit aanpakt. Ik had geluk dat onze tuin al jaren verwaarloosd was en de grond verarmd. Heb gelezen dat dit op rijke grond niet zo goed lukt.
  @ Elisabeth en onderdeappelboom: ben ook blij met het resultaat. Vooral omdat ik zomaar wat zaad heb rondgestrooid en er niet meer naar omgekeken heb. Echt een luie tuinier 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑