Aan de fles

Om de varkens wat bezigheid te geven nu ze niet meer zo kunnen wroeten hadden we eerst een speelbal voor honden gekocht. Zo eentje met verstelbare opening. Vree handig om op te vullen en daarna kon je de opening heel klein maken zodat de varkens de bal veel moesten bewegen om het eten er uit te krijgen.

Dat werkte fantastisch, gedurende twee dagen.

Want zo nen bal, gemaakt om mee te spelen op een koer of gemillimitreerd gazon dat gaat blijkbaar snel kapot als ge er een varken mee over een weide door de modder laat crossen. Dat sluitingsmechaniekske kan dat niet aan.

Dus op zoek naar een betere bal en in afwachting daarvan een beetje geïmproviseerd: men neme twee flesjes (want anders vechten de varkens met elkaar) en vult die met maiskorrels.

P1020723

En daarna geef je die aan de varkens en kijk je toe. Amusement verzekerd.

7 Comments

 1. sandje

  echt leuk bedacht!

 2. bentenge

  Ik heb zo de indruk dat ze de “Jambers-achtige” aanpak niet leuk vinden 🙂

 3. onderdeappelboom

  En hebben ze dat nu echt door dat ze tegen dat flesje moeten duwen om er mais uit te krijgen, of is dat louter per ongeluk?

 4. meneer boerenerf

  @sandje, belangrijk is flesjes van ‘zachte plastiek’ te gebruiken, als er nog weinig in de fles zit durven ze al eens wilder te keer gaan. Bij ‘hardere’ plastiek is er het risico op scheuren.
  @bentenge, klopt, ze hebben al laten weten dat ze nu wel genoeg gefilmd/gefotografeerd zijn.
  @onderdeappelboom, ze hebben het verband zeker door hoor. Varkens zijn slimmer dan honden en zouden op het mentale niveau van een 5-jarig a 6-jarig kind zitten.

 5. bart

  Dat varkens slimmer zijn dan honden wil ik goed geloven. Honden zijn immers dom. En ze stinken nog op de koop toe. Maar voor de rest heb ik niks tegen honden. Noch tegen varkens overigens, of andere minderheidsgroepen (of ‘t moesten jagers zijn). Ik ga dat overigens eens proberen met mijn kiekens ook, met zo’n plastieken fles. Volgens mij zijn die vééél te dom om dat uit te dokteren. Kan ook nog een leuk filmpje worden 🙂

 6. onderdeappelboom

  Dat wil ik zien, van die kiekens en die fles!!

 7. boerenerf

  Dat wil ik ook wel zien! De kiekens zijn wel slim genoeg om in de buurt van de varkens te blijven en snel de mais op te pikken. Ze laten het werk dus door een ander doen, ook slim zou ik zeggen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑