The great Escape

De voortvluchtige: jacobus, a.k.a. de dikke kleine, a.k.a. de ontsnappingskoning

P1020666

De medeplichtige: solar power, een oost-Duitse immigrant met schuldproblemen, veroorzaakte op het opportune moment een stroomonderbreking in het beveiligingsnet. Solar power wijdt dit aan het ontbreken van voldoende zonlicht wat resulteerde in een verminderde visibiliteit wat volgens hem de reden van de stroomonderbreking was.

P1020641

De ontsnappingsroute: met een zelfgemaakt instrument genaamd ‘wroetschijf’ heeft de voortvluchtige zich een weg gebaand onder het beveiligingsnet.

P1020643

Verslag:

op dinsdag 27 december 2011 circa 19:20 P.M werd directeur A.C. van instelling ‘Boerenerf’ door een buurtbewoner geïnformeerd dat er zich mogelijks een voortvluchtige uit bovenvermelde instelling op zijn eigendom bevond. Daar er wegens de feestdagen reeds een verminderde aanwezigheid van personeel was besloot directeur A.C. zelf deze melding te onderzoeken. Circa 19:25 kon directeur A.C. vaststellen dat de eerder genaamde voortvluchtige zich inderdaad op de oprit van de buurtbewoner bevond. Een volautomatische tuinverlichting met sensoren had op zijn aanwezigheid gereageerd en hem verblind.

Als reden voor zijn ontsnapping gaf de voortvluchtige het volgens hem onmenselijke gevangenisregime waaraan hij onderworpen is op. Volgens hem wordt hij, en ik citeer: ‘behandeld als een varken’. De voortvluchtige eiste een grotere portie appels in het dagelijkse rantsoen alsook meer en langere bezoeken van de ‘knuffeldame’. Het onmiddellijke vooruitzicht van een extra portie bieten kon de voortvluchtige uiteindelijk overtuigen om uit eigen beweging en vreedzaam terug te keren naar het beveiligde gebied.

Aanbevelingen:

Ondanks het feit dat de voortvluchtige een verleden heeft van vaak en overvloedig klagen is het inderdaad zo dat de jongste week door logistieke problemen met de leverancier er minder appels dan overeengekomen in het dagelijks rantsoen aanwezig waren. Stappen zijn reeds ondernomen om deze tekortkoming op te lossen.

De toevoeging van hooi aan het dagelijks rantsoen is ook aanbevolen. Zeker omdat het budget daartoe reeds toegekend is en er volgens onze bronnen tot de aanschaf hiervan is overgegaan. Enkel de aanschaf van een hooiruif dient nog te gebeuren. Hiertoe dient ruimte voorzien te worden in het budget van fiscaal jaar 2012.

Wij dringen aan op een betere monitoring van de medeplichtige solar power en het aanschaffen van een back-up systeem voor de energietoelevering. De nodige fondsen voor deze aanschaf zullen worden overgeheveld uit de algemene middelen naar de rekening van instelling ‘Boerenerf’.

P1020628

Conclusie:

Deze uitbraak is snel, efficiënt en met minimale bijkomende kosten (1 extra portie bieten) opgelost. Indien bovenstaande aanbevelingen opgevolgd worden zien wij geen reden om een herhaling van de feiten te moeten vrezen.

8 Comments

 1. bart

  Weeral die Duitsers! Dit zal de koers van de euro geen goed doen op de financiële markten! Het vertrouwen van de consument is weg! Foetsie!!

 2. Zem

  Héél mooi stukje, ik genoot ervan.
  Extra appels, meer knuffels en onmiddellijk bieten om in het gareel te blijven. Het leven hoeft niet moeilijk te zijn.

 3. onderdeappelboom

  Ik wou een leuke reactie schrijven op het niveau van het stukje, maar ‘t lukt niet; ‘t is inderdaad te leuk geschreven! 🙂

 4. meneer boerenerf

  @natuurlijk-rijk,
  bedankt, en ja de gebuur zei het ook: ‘er is geen boer of hij heeft wel ne keer een ontsnapt dier gehad’
  @Bart, die verdomde Duitsers ook altijd! Er zijn al voor kleinere akkefieten oorloge begonnen!!
  @Zem, @onderdeappelboom, bedankt voor de complimenten, ik ga niet liegen, ik was er ook tevreden mee (stress op het werkt zorgt blijkbaar voor inspiratie).

  • F

   Zozo meneer Boerenerf heeft last van stress op het werk? De woorden ‘varken’, ‘uitbreken’ en ‘ontsnappen’ schieten me te binnen… 🙂
   Misschien is het badge-systeem in jullie kantoorgebouw ook Made in Germany? Run Boerenerf Run!

 5. majesteitstuin

  De jeugd van tegenwoordig!

  🙂

 6. Menck

  Och, een keer weglopen van huis, dat deden wij vroeger ook al. ‘Da’s het zwijn uithangen’, oordeelde mijn moeder. Nú weet ik waar dat vandaan komt. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑