Chainsaw weekend

Als er een onweer losbarst boven uw boerenerf, takken afbreken en bomen ontworteld worden. Dan weet ge dat ge uw originele plannen voor het volgend weekend in de vuilbak moogt smijten. Ik was van plan vandaag een beetje te werken in de tuin en redelijk wat te genieten van het zonnetje. Ik ben echter om 8 uur ‘s morgens beginnen travakken om pas om 18u  te stoppen.

De schade was als volgt:

– de appelboom vlak achter onze schuur is nog twee extra takken kwijt. Momenteel is hij niet veel meer dan een stam met een paar onnozele zijtakjes. Was het vroeger een echt idyllische plek onder die appelboom dan is het er nu armoede troef.

– de notelaar is twee enorme knoerten van takken kwijt (al onze halfstam fruitbomen zijn een stuk kleiner en dunner dan de takken die de notelaar kwijt is). De sukkelaar heeft er nu maar twee meer over. Dus hopelijk nu een paar jaar geen stormen meer dat hij wat kan recupereren.

Volledig gesneuveld zijn: 1 rode boskop appelboom, 2 Reine Claude D’altan pruimelaars en 1 monsieur Hatif pruimelaar.

Zij zullen vervangen worden maar eerst moet er nog opgeruimd worden.

Dankzij mijn ouders kon dat met professioneel gerief (kerstmis en nieuwjaar en zo vallen dit jaar blijkbaar heel vroeg).

Er kan over gediscussieerd worden of het wel een goed idee is om mij een kettingzaag in de pollen te duwen. Maar aangezien ik nu een kettingzaag in mijn pollen HEB wordt er niet meer gediscussieerd! Laat mij een half uurtje alleen met de 8 nog onderhandelende partijen en we hebben een regeerakkoord om duimen en vingers bij af te likken (allé, dan toch diegenen die nog vingers gaan hebben).

Er werd eigenlijk vooral veel gewerkt. De takken van de appelboom achter de schuur zijn opgeruimd, die van de notelaar ook en 1 pruimelaar is ook al volledig verwerkt.

Zo opgeruimd is het hier nog nooit geweest.

Zonde van al die noten, vond mijn vader. En hij had gelijk.

Dit WAS een pruimelaar. Nu is het brandhout en groenafval.

Nog twee pruimelaars en 1 appelboom te gaan dus. Maar dat zal voor een volgend weekend zijn want nu ben ik redelijk moe (en het containerpark is toch niet open op zondag). De nieuwe vervangboompjes gaan kopen en planten zal voor nog een later weekend zijn (eerst eens rondbellen waar ze die soorten nog hebben). Ge ziet, 30 minuten storm en ne mens is er minimum drie weekends aan kwijt.

7 Comments

 1. bart

  Ouh! Suits you Sir! A Stihl Sir!? Suits you sir! Suits you! An MS 230 Sir! Ouh! Suits you! Ouh! (as in )

 2. bart

  a propos: om de vervangboompjes te kopen en te planten wacht je best tot minstens ergens halfweg november. Bomen planten is winterwerk.

 3. AnneTanne

  Dat lijkt een beetje op onze thuiskomst uit vakantie afgelopen maandagavond: Wil je met de auto de oprit oprijden, liggen daar een paar eikentakken van een kaliber om zeer nederig ‘U’ tegen te zeggen in de weg.

  Auto dus maar vooraan geparkeerd, en met de bagage tussen de jungle door naar de huisdeur gelaveerd…

  En dinsdag de hele dag in de weer om alvast de oprit weer doorgankelijk te maken…

  Sterkte de volgende weekends! (Het verzagen van de hoofd-tak van de eik stellen wij nog even uit, daarvoor moeten we trouwens ergens een kettingzaag met een heel lang blad gaan kopen, want met die van ons krijgen we die nooit doormidden.)

  (Euh… lees steeds ‘manlief’ ipv wij als het om kettingzagen gaat ;-)!)

 4. meneer boerenerf

  @bart, aha, ik kan dat werk dus met recht en rede uitstellen, music to my ears!.
  @Annetanne, nog 1 weekend zwaar travakken en het opruimen zou achter de rug moeten zijn. Jullie ook nog veel goede moed. Brandhout hebben we in ieder en geval genoeg nu!

 5. natuurlijk-rijk

  Hola, serieuze schade daar! Dat blinkt nogal dat nieuw machien, zeker bovenop de vuilbakhouders 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑