Tuindagen Heks

In Limburg is er een kleine gemeente genaamd Heks (zo nen naam schreeuwt om een eigen jeugdserie op den vrt!). En in die kleine gemeente staat een groot kasteel met veel tuinen. En in die tuinen waren er op 10 en 11 september tuindagen. Aangezien het weer half deftig was en half deftige dagen ook al een zeldzaamheid geworden zijn (allé, toch als we thuis zijn, grmbl, grmbl, klote weer ne ganse zomer, ‘t hangt mijn voeten uit) leek het ons het ideale moment voor een klein uitstapje.

Mogen we efkes zeggen dat het daar een sjieke bedoening is? Dat die prinsbisschoppen zichzelf schoonekes bediend hebben. Héél schoonekes.

Verborgen in een hoekske, of op het uiteinde van het domein komt ge dan gebouwkes tegen waar we vroeger heel hard op zouden gekwijld hebben. ‘Amai, hier kunnen wonen, dat zou toch tof zijn!‘ zouden we dan vroeger tegen elkaar gezegd hebben. Nu we zelf een leuk boerenerf hebben, wordt er maar een beteke meer gekwijld. Want op zo een idyllische plek wonen, MET een klein torenke aan u huiske, ‘t zou toch wel tof zijn, nietwaar?

En ze hadden daar wel een paar van die toffe gebouwen (zucht).

De tuinen waren ook op maat van het domein, met ne serieus uit de kluiten gewassen moestuin. Voor wie zich afvraagt of ge tomatenplanten ook buiten kunt zetten. Het antwoord is ja, zolang ze maar een glazen dak boven zich hebben lukt dat blijkbaar heel goed.

Bij tuindagen horen natuurlijk ook kraampjes met tuingerief en planten. We hebben ons goed ingehouden (geholpen door het feit dat we op voorhand geen extra geld hadden afgehaald en ge op het domein met uw bankkaart niks kon betalen – dat was een dikke sjans want het geld dat we wel bij ons hadden was op) en de aankopen beperkt tot wat zaaigoed, een paddestoelen kweekpakket en schone houten kratjes om ons fruit in te leggen.

Zo houten bakken zijn toch wat stijlvoller dan van die goedkope plastieke bakken uit de Colruyt. Niet praktischer, wel schoner!

Oud alaam! Schoon opgeblonken! En ge kunt betalen met visa, a zo gemeen! Maar wel niks gekocht, dat is karakter hebben!

3 Comments

 1. onderdeappelboom

  En gaandeweg leert een mens ook bij wat dat kost, zo van die schone huizekes; dat helpt ook om minder te kwijlen 🙂

  Laat vooral eens weten hoe dat champignonpakket werkt; dat willen we ons ook al lang eens aanschaffen!

 2. natuurlijk-rijk

  Geweldige moestuin daar hé! En ook een beetje goesting gekregen;-)

 3. boerenerf

  @onderdeappelboom,
  ge moet dat door de goedgelovige gemeenschap laten betalen hé, zoals die prinsbisschop indertijd ;-). Wij zullen hier zeker de vorderingen van het champignonpakket vermelden.
  @natuurlijk-rijk,
  Absoluut geen goesting gekregen! Al dat werkt jong, ‘k Werd al moe van er aan te denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑