Ik had het hier al even aangekondigd maar ondertussen zijn de eieren al uitgekomen. Opnieuw 4 kuikentjes erbij.

In totaal 16 kuikens zijn er op het boerenerf bijgekomen waarvan toch zo’n 12 raszuiver. Niet slecht, zo zonder broedmachine. Allemaal puur natuur. Met onze 4 originele kippen erbij maakt dat in totaal 20 gevederde stuks die hier rondlopen. Ok, dat zijn er de helft minder dan de eigenwijze tuin.  Het zijn er in ieder geval meer dan genoeg. Eén hennetje gaan we houden om onze overleden witte kip te vervangen maar voor de rest zoeken we dus een leuke thuis. Wie zich geroepen voelt om een bijna uitgestorven kippenras in stand te houden mag zich steeds melden. Ik ga er wel eerlijk in zijn, ze zijn een beetje moeilijk (dat hebben ze van madam boernerf). Zo eisen ze naast het gebruikelijke kippenhok OOK nog eens een buitenhok (MET roze lampion, voor de sfeer nietwaar) om lekker van het zonnetje te kunnen genieten 😉