1 jaar wonen op het boerenerf

Eén jaar wonen we ondertussen op het boerenerf. Eén jaar terug ruilden we het drukke stadsleven van Gent in voor de rust van het platteland. Van hartje Oost-Vlaanderen naar een uithoek in Vlaams-brabant. Van meer dan 200.000 inwoners naar ochot 5000 inwoners (en ons eigen deelgemeente eigenlijk maar een kleine 500). Van altijd 10 minuten te moeten rondrijden om een parkeerplekske te zoeken voor uwen auto (in de eigen straat was niet gegarandeerd) naar een eigen oprit en binnenkoer waar ge met gemak 4 auto’s op kwijt kunt. Van 16 vierkante meters koerke naar een erf van bijna 3000 vierkante meters.

Zijn we content dat we verhuisd zijn? ‘t Zal nogal niet zijn!!

Missen we Gent? Sommige zaken zekers: een even lekkere soepbar zoals de soup’r in in de Sint-Niklaasstraat zijn we nog niet tegengekomen in Leuven, de winkels in Leuven zijn toch kleiner en met minder aanbod dan die in Gent. Om vrienden te zien is het nu vaak toch wat heen en weer bellen en afspreken (spontaan een terrasje doen als het dan toch nog eens een leuke zomeravond is, zit er niet meer in) en madam Boerenerf mist haar Gentse Feesten. Alles heeft nu éénmaal zijn voor en nadelen maar globaal gesproken zijn we zéér tevreden dat we de stap gezet hebben. En als over een paar jaar de grootste werken achter de rug zijn en we wat meer tijd hebben om te genieten gaan we nog contenter zijn (momenteel zouden we al blij zijn met een beetje mooi weer)!

Bij het herlezen van onze eerste posts was het mij opgevallen dat ik hier nooit getoond heb hoe het huis er precies uitzag toen we het kochten. Dus bij deze, enkele foto’s uit de oude doos.

De living, daar aan die tafel hebben we onze krabbel gezet onder ons bod op het boerenerf. Daar is het allemaal begonnen.

 

Den bureau. Dat blijft den bureau, alleen wil madam boerenerf een grote boekenwand (en ik zo ne wereldbol met sterke drank in)

 

De badkamer. Qua nesten is het ondertussen niet veel verbeterd vrees ik.

 

De berging. Rommelig toen en rommelig nu.

 

Eén van de slaapkamers boven.

 

Nog een slaapkamer.

 

Nog een slaapkamer.

 

Rommelkamer op de eerste verdieping

 

 

 

7 Comments

 1. onderdeappelboom

  Proficiat met jullie één jaar woonst! Dat komt daar zeker allemaal in orde qua kamers en verbouwingen. Probeer het maar niet te veel te haasten en neem tijd voor ontspanning; ooit is het wel eens helemaal verbouwd! (bij ons 5 jaar na aankoop nog altijd niet…)

 2. Katrien

  Amai, was dat inclusief meubels ook? Dat zou té cool zijn. 🙂
  Ik ben anders ook wel curieus naar de “nu”-foto’s.

 3. kaat

  Cool Cobby! Ik wil trouwens ook zo’n wereldbol/bar, zoals op een piratenschip!

 4. woolf

  nostalgie alvast na één jaar van dat nieuwe leven op die nieuwe plek in een (bijna) nieuw land…. 😉
  een terugblik moet, is gezond en doet u niet vergeten dat ge ergens vandaan komt, voordat ge nu weer verder schrijdt. i do know the feeling…. ;)))
  ne geweldigen proficiat. isa en ik kijken reikhalzend uit naar de progress.
  n♥

 5. meneer boerenerf

  @onderdeappelboom, wij zijn hier ook vertrokken voor minimaal 5 jaar
  @Katrien, neen het was zonder meubels (wat ergens wel goed was want waar moesten we anders onze brol zetten?)
  @kaat, die wereldbollen zijn cool hé, soms vind ge ze wel ergens tweedehands.
  @woolf, we houden u op de hoogte van de progress

 6. Eveline

  Als het allemaal verder niks wordt, kun je altijd nog een behangmuseum beginnen… (dat zei iemand tegen ons toen we ons huis kochten en herken verschillende printjes).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑