Economics

In den boerenstiel is er geen geld te verdienen. De pers staat er vol van en ik kan het nu uit persoonlijke ervaring bevestigen.

Na het succes van het gratis proevertje vorige donderdag en vrijdag (iemand moet op van die dagen het land draaiend houden!) zijn onze kersen op mijn werk very much in demand.

1 kilo kersen op een weegschaal

Topkwaliteit is het unanieme oordeel, en aangezien ik ver onder de marktprijs opereer zijn de kandidaten talrijk. Principieel ben ik tegen verkwisting en voor nougabollen of iemand anders zijn schone ogen ga ik echt niet ‘s avonds in onze kersenbomen kruipen. Daarom dat de kersen tegen 4 euro/kilo van hand wisselen. Maar rijk ga ne mens daar niet van worden. Als ge kijkt naar de tijd en moeite dat ge er in steekt zijt ge inderdaad voor een hongerloontje aan het werken. Breng nog de kost van de grond waar die bomen op staan in rekening en er wordt – in puur financiële zin – eigenlijk kapitaal vernietigd. We spreken hier van een rendement met een min voor. Vandaar ook dat er geen enkele zot meer is die nog hoogstam of halfstam kersenbomen plant. Maar zelfs bij laagstam bomen kan ik me niet inbeelden dat er over een superwinst kan gesproken worden.

Neen, qua rendement is die boomgaard geen vetpot. Qua esthetisch genot en rust dat ik er in vind is hij echter onbetaalbaar.

2 Comments

  1. willem

    mits een speciale techniek plukken wij 10 kg/ kwartier met 2 personen. Da’s dus 80 euro/uur/pp, net ietske meer dan mijn baas mij betaalt ;o)

    op mijn werk had ik een doos gezet “neemt en eet maar wat ge wilt”, van de 20 collega’s zijn er maar 3 die ervan genomen hebben – TOFFE MENSEN HOOR MIJN COLLEGA’S !!

    • boerenerf

      En hoe zit die speciale techniek dan in elkaar? Want 10 kgkwartier wordt hier niet gehaald hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑