Kersenoogsttijd

Mensen, ik denk dat het tijd is dat ge aan de kersenoogst begint. Want ze zijn lekker!

Ik moet wel toegeven dat die hoogstambomen niet het meest handig zijn om te plukken. Want de rijpste, de lekkerste kersen die al het meest zon hebben gekregen, die kersen hangen natuurlijk helemaal bovenaan. Lekker handig voor de vogels, ietske minder handig voor tweevoeters zoals ik.

Gans achteraan in den tuin staat een boom waarvan we dachten: we laten die staan want zo dood hout in uwen hof is goed voor ‘k weet niet hoeveel beestjes en insecten.

Diene boom daarentegen dacht: dood? Ikke? Bijlange niet! Gulle onwetende stadsmensen! Hier zie nieuwe scheuten en lekker veel vruchten!

De voordelen van ecologisch tuinieren zullen we maar zeggen. Gij doet goed voor de natuur, en de natuur zal goed doen voor u.

Pas op, ‘t is soms wel verschieten wat er zo allemaal in nen boom kan zitten, zulle.

4 Comments

 1. hoow@huis met tuin

  haha super foto die laatste. zo grappig.

  Dat heb ik nog tekort een kersenboom (en ook de plaats om een te zetten)
  ik ben daar echt verzot op en in de winkel vragen ze nog halve fortuinen voor een kommetje snoepplezier.

 2. meneer boerenerf

  Nen laagstam (allé twee kwestie van de kruisbestuiving)? Die worden maar 2 a 3 meter hoog naar het schijnt, dus zo groot moet de tuin dan ook niet zijn. Allé, als ge 5 appelbomen op uwen hof kwijtgeraakt, dan moet 2 kersenbomen toch ook nog lukken?

 3. F

  Wij hebben vorig jaar 3 laagstammen gezet (appel-kers-peer) en dit jaar had ik al welgeteld TWEE kersen. Ik zag ze groeien, en van groen naar iets rozig gaan, en dan mooi rood worden, en op een avond dacht ik: nog één dagje zonnen en jullie worden mijn eerste eigen boomvrucht ooit. De dag erop trok ik er verlekkerd op uit… maar de kersen waren weg. Foetsie. Geen spoor van steeltje noch pit… Ik vrees een aanslag van het zelfde gevederde ongedierte dat ook onze aardbeien half verorberd 50m verder op straat dropt…
  Maar er zijn perspectieven: in de perelaar hangt één klein peertje te groeien. Alle hoop rust op die ene mini-peer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑