Travaux important

Weken en weken horen we niks van onze aannemer. En dan is er plots een telefoontje. Dat ze tijd hebben en anders de volgende dag kunnen afkomen. Ne mens kan dan maar beter ja zeggen, want anders duurt het weer weken en weken. We kennen ze ondertussen al, die aannemers. ‘s Avonds in de gauwte nog zoveel mogelijk met plastiek afgeplakt want ze kwamen om af te breken en dat zou wel voor wat stof zorgen. Dan nog laten weten waar de sleutel lag en de volgende dag met een klein hartje gaan werken.

Als ge dan ‘s avonds de bocht neemt en u huis nog ziet staan zijt ge direct al wat opgelucht. Dan rijdt ge uwe koer op en ziet ge dit staan:

Miljaar, wat zijn die mannen hier allemaal van plan?

Dan zijt ge ietske minder content want dat spellement blokkeert mijne remorque. En ik ging in het weekend nog wat voortwerken in den hof!

Maar toch rap binnenlopen en gaan kijken wat er gedaan is. Alles, blijkt dan.

Ons 1ste verdieping ziet er nu zo uit:

Muren weg, plafond weg

 

Hier ook alles weg.

 

Het dak schoonekes ondersteunen, kwestie dat het blijft staan.

 

Ondertussen zijn de plannen voor die verdieping veranderd. Wij wilden de originele indeling behouden: 4 slaapkamers +  1 dressing. Qua stabiliteit werd ons meegedeeld dat een, euhm, kleine herschikking beter zou zijn: 4 – vree grote – slaapkamers die de indeling (en vooral de steunmuren) van beneden perfect volgen.

Hupsakee, de gang versmijten en de kamers volledig herindelen!

Dat ik er nog efkes moet aan wennen, aan die nieuwe indeling. ‘t Is niet wat ik in mijn hoofd had.

Ps. dat groot ding van de eerste foto? Dat is blijkbaar om de chappe te leggen. Dus pa, die chappe voor de kurkvloer, da’s al in orde. De kurkvloer is trouwens deze voormiddag besteld.

7 Comments

 1. AnneTanne

  En jawel… daar is mijn déjà-vu gevoel weer…
  (Euh… wij hebben dus een héél grote slaapkamer… ;-)!)

 2. onderdeappelboom

  Kurkvloer…. Daar zijn wij ook voor gaan kijken… Maar we zijn snel naar laminaat overgeschakeld, want o o o dat kost wel veel centjes hé, die kurk?

 3. boerenerf

  @Annetanne,
  wij hadden dus het liefst nog 1 slaapkamer meer gehad kwestie van meer mensen te kunnen laten logeren. Deze kamers vinden wij anders al groot genoeg. Nog groter jullie?
  @onderdeappelboom,
  ja ‘t is prijzig. In het vervolg koop ik me een boomgaard met een paar kurkbomen in zulle 😉 We gaan hem dan ook zelf leggen, want het laten leggen is dan nog ne keer duurder.

 4. tijdtussendoor

  Ziet er goed uit!

  • meneer boerenerf

   Nu wel nog, maar die nieuwe indeling, ‘k weet niet in hoeverre ze me gaat bevallen, grom, grom.

 5. AnneTanne

  Ik vrees inderdaad dat onze slaapkamer nog ‘iets’ groter is…
  Zo ongeveer de vloeroppervlakte van de vroeger stal (wel met schuine wanden door het dak, en ingebouwde kasten.) Maar met een royaal tweepersoonsbed blijft er dus nog ruim plaats over om te walsen.
  Vage plannen om ooit een keer een deel af te schermen als dressing, maar niet meer dan heel erg vaag vrees ik.
  (We zijn maar met drie personen, dus met drie slaapkamers en een studeerkamer beneden zijn er in feite toch twee kamers voor logé’s beschikbaar.)

  • meneer boerenerf

   Echt groot dus. Wij hadden op 2 logeerkamers en dan nog de bureau gehoopt om idereen te slapen kunnen leggen (wegens nu aan de andere kant van het land wonen). Maar zo zullen we ons ook wel redden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑