Drugs in de tuin!

Neen, niet voor ons! Ge moet nu niet gaan denken dat ik hier een volledige wietplantage aan het aanleggen ben. ‘t Is volledig legaal en voor de katten: kattenkruid! Niet de goede variant blijkt achteraf (maar dat komt wel nog in orde).

net geplant kattenkruid

 

Dit is het aller, aller, aller eerste plantje dat wij in de tuin bijgeplant hebben.

Onder protest van madam Boerenerf, want haar alles omvattend plan voor de tuin is nog niet af. Is dat wel de juiste plek? Is die grond daar nog goed? Gaan de katten er lang genoeg afblijven om het de kans te geven voldoende te groeien? Dat zijn dan de vragen/bezwaren die door haar hoofd schieten.

Ik steek dat gewoon in de grond en we zullen wel zien wat er van komt. Uittrekken en vervangen door de juiste variant zegt madam Boerenerf dan, pff alsof ons katten het verschil gaan merken).

5 Comments

 1. AnneTanne

  Hihi… Mijn katten blijken in dit opzicht (ze hebben mijn blogje niet gelezen) behoorlijk eigenzinnig: het wilde kattenkruid in mijn tuin keuren ze geen blik waardig, maar ocharme dat struikje Nepeta racemosa ‘Snowflake’, dat zoonlief op het grafje van zijn kat Maja heeft geplant… dat plantje krijgt amper de kans om een scheutje boven de grond te steken, of onze beide katten liggen er te rollebollen…

 2. Eef

  Onze kat was wild van de Nepeta faassenii-soort waar er een bos of 8 van staan. Ook niet het echte soort dus. Katten, een soort apart. 😉

 3. bart

  dit komt spontaan in mij op 🙂 . Hier ook een kattekruidplant staan, die straal genegeerd wordt door onze kattin en de (momenteel) duust katers die mijn erf komen ondersproeien en van vuile manieren proberen doen met ‘t sloorke. Blijkbaar ook de ‘verkeerde’ variant kattekruid gekocht.

 4. meneer boerenerf

  @iedereen,
  voor ons katten zijn het wel de goede plantjes want toen we ze net gekocht hadden stonden ze in een emmer in ons berging. Resultaat was veel wrijven tegen die emmer en katten die met half hun lijf IN de emmer verdwenen.
  @Bart, ochot, zoude die sloor toch niet binnen laten? Voor efkes? Totdat die katers haar met rust laten? Want zo een katje die niet binnen mag, toch een beetje ziellig zulle …

  • bart

   Wees gerust, heer Boerenerf, die ‘sloor’ weer aardig haar mannetje te staan. Wie niet gewenst is zal niet naderbij moeten komen. En de heren houden in eerste instantie vooral elkaar goed bezig, ik mag geregeld plukken haar bijeen vegen. Ambiaans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑