Beestenboel

Dit weekend had de Belgische vechthoendersclub hun jaarlijkse clubhappening. Aangezien ik mijn eerste vechtkrielen via één van hun leden bekomen heb, was dit het moment om die mensen efkes te bedanken door daar ne keer rond te gaan snuisteren (en de clubkas via het nuttigen van enige consumpties te spijzen, allé dat was mijn excuus om te gaan). Madam Boerenerf wist meteen hoe laat het was :‘geen grote vechthoender meebrengen, hé!’.

Tiense vechthaan

Tiense vechters zijn groot jong! Vree groot!

 

Ze had gelijk: het jeukte serieus om zo een schoon exemplaar als bovenstaande aan te schaffen. Schone, grote kiekens waren het. Heel schone, en vooral heeeeeeel grooooootte kiekens. ‘t Komt op de foto niet zo goed tot uiting, maar dat zijn dus echt wel grote beesten. Met hanenpoten, zo lang als mijn vingers.

Maar ik heb me dus braafkes ingehouden. ‘t is te zeggen, ik heb me een beteke ingehouden.

2 tiense vechtkrielen

Over krielen had mijn madam niks gezegd, moehahaha, een gaatje in de wetgeving!

 

Toen ik daar twee schone madammekes zag zitten, heb ik me dus toch laten verleiden. Hiermee komt onze haan zijne harem op vier stuks en daarmee moet hij maar content zijn.

‘t Was efkes wat gekakel en opstuifende pluimen toen de nieuwe aanwinsten in het hok bij de rest werden gezet.

witte Tiense vechtkriel

 Koekoek Tiense vechtkriel

 

Maar ondertussen is het al wat kalmer en in de loop van de nacht zullen ze wel allemaal hun eigen plekske vinden.

Voorlopig zal de beestenboel tot de huidige 5 exemplaren beperkt blijven. We hebben vernomen dat de toom Kune Kune’s waar wij onze hoop op hadden gesteld slechts drie stuks telde. Een beetje weinig om alle gegadigden tevreden te stellen. Voor ons is het dus nog 6 maanden langer wachten.

Over de grote Tiense vechters gaat er hier nog ne keer geklapt moeten worden. Madam is mordicus tegen en ik ben eerlijk gezegd ook al wat aan het twijfelen want ‘t zijn echt wel grote beesten, met een serieus agressief kantje. Maar dat is tegelijk ook wel een beetje hun charme natuurlijk. Eerst de hof wat herindelen, de varkentjes hun nieuw onderkomen installeren en daarna zien we wel. Voor dit jaar zal het dus niet zijn. Maar volgend jaar …

3 Comments

 1. Lotte

  Proficiat met jullie nieuwe aanwinsten 😉

 2. meneer boerenerf

  Bedankt Lotte, we zijn er tevreden mee. En al een eitje van 1 v/d nieuwe aanwinsten (heel welkom, want de andere hennen zijn nog steeds niet aan de leg).
  De witte hen zit wel apart op een stok, blijkbaar heeft zij haar plaats in de pikorde nog niet gevonden.

 3. bart

  of misschien is’t een racistische, die witte, en vindt ze dat donker volk beneden haar stand! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑