Gaatje volledig weg

Ik heb het hier al in een paar posts over onze berging gehad. Vlak naast de keuken gelegen is dat de ideale plek voor ons was- en droogmachine en om allerlei spullen, euh, op te bergen. Alleen ontbrak nu al enige tijd een deur en venster. Wat het tamelijk fris maakte in die berging (we zijn nog altijd vree content dat de wasmachine de -15 van een paar weken terug overleefd heeft). Maar dat is niet langer het geval. Want wat hing daar te blinken toen we 24 december van ons werk thuiskwamen? Onze nieuwe buitendeur!

Een deur, dat er eindelijk een deur hangt! En een vensterke ook!

Wij dachten efkes aan een vroeg kerstcadeau van de kerstman. Tot de factuur van de aannemer toekwam…

‘t Is nu niet dat het plotseling subtropisch warm is in de berging, maar ‘t scheelt toch veel nu de ruimte wind- en waterdicht is. Hiermee is de berging nog niet klaar: ze moet nog geïsoleerd worden, gepleisterd worden en een vloer d’erin. Maar dat zijn dingen die pas kunnen gebeuren nadat de electriciteit is vernieuwd. En die nieuwe electriciteit komt pas nadat de eerste verdieping klaar is.

Die verdieping ziet er momenteel zo uit:

de master bedroom, momenteel redelijk goed gestript

Dit wordt de dressing, niet dat we het slag mensen zijn die perse een dressing willen hebben, maar qua indeling komt het nu eenmaal goed uit zo.

Logeerkamer 1, ja er is een logeerkamer 2 (maar die is kleiner). Er is zelfs een 'meneer Boerenerf slaapt den anderen kant van het verdiep want hij snurkt te luid'-slaapkamer.

Als ge denkt dat we qua afbreken gedaan hebben, awel dan denkt ge verkeerd. De balken zijn niet goed meer dus de volledige plafond moet er nog uit. De tussenmuren zijn ook maar een half baksteentje dik. Niet dik genoeg om den electriek door te laten lopen. En diene electriek moet langs de muren want we hebben een betonnen vloer en we willen de nieuwe schone balken aan het plafond bloot laten. Alle binnenmuren moeten dus ook nog weg (wat jammer is want de indeling is wel goed, we hadden er ook niet echt op gerekend: daar gaat ons budget dus). Maar dat uitbreken gaan we aan de aannemer overlaten want we hebben geen zin om par accident ons dak op ons hoofd te krijgen. 17 Januari wordt er een offerte opgesteld. Als ge dienen avond een luide, door merg en been gaande schreeuw hoort: ‘t is ik!

8 Comments

 1. Sapience

  Ziet er al mooi kaal uit; de electriciteit wegwerken achter gipsplaat (en meteen de buitenmuren isoleren) is geen optie?
  grt, Eveline

  • boerenerf

   Dat gaat voor de helft gebeuren. Aan de andere helft van ons buitenmuren hangen radiatoren (die wel nog goed zijn) en is er niet voldoende ruimte om dat te doen.

 2. Sandra

  Nog aardig wat te doen dus…..maar een deur lijkt me toch wel belangrijk in deze tijd van het jaar!!!

 3. bart

  ik zou ook eerder de gyproc oplossing van sapience overwegen (met een keperwandje er achter), dan hoef je niet uit te breken. Hier thuis ook gedaan (keperwand, OSB er op en daarboven gyproc), heel tevreden over, ook wat de geluidsisolatie betreft.
  Maar ik zie dat je toch al over een paar schoon armatuurkes beschikt voor de verlichting, dat spaart toch ook een serieuze kost uit! 😉

 4. buikberg

  jammer van die balken 🙁

  en is het echt zo dat je binnenmuren moet weggooien om elek. te laten passeren ?
  – zo dik is 16mm nu ook niet, je kan ook wat dikker plakken
  – creatief puzzelen met plinten, ingemaakte kasten, … om vanalles te verstoppen
  – desnoods de (ok, lelijke) opbouw-oplossing ?

  w

  • boerenerf

   Binnenmuren kunnen eventueel wel blijven staan (gaan d’er eens met de aannemer over klappen, aannemers neigen meestal wel naar alles afbreken en met schone lei beginnen). Maar er moet zowiezo een kadrement en gyprocplaten tegen want het is nu echt te dun voor electriciteit: niet zozeer de draden maar stopcontacten en schakelaars, die zijn echt wel meer dan 16mm.

   Lelijke oplossingen komen er wel niet in, het huis verdient echt wel een mooi interieur. Daar willen we wel een paar jaar niet op reis voor gaan.

 5. Elza D.

  Ik wil die lamp wel (die drie-armige) :-))))

  • boerenerf

   Ik zal een give away moeten doen want er zijn nog gegadigden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑