Productief zondagske

Al zeggen we het zelf: ‘t was een productief zondagske op het boerenerf.

Weliswaar tot 11uur in mijne nest blijven liggen. Maar aangezien ik de zaterdagochtend om 9 uur reeds in het zwembad lag, mocht ik vandaag toch wel ne keer uitslapen zekers?

Daarna was het wel travakken geblazen. Dat was ook een beetje van moetens want volgend weekend is de zaterdag al volzet en de zondag krijgen we bezoek en dan moet het hier toch een beetje proper liggen, nietwaar?

De berging is opgekuist en wat brol uit de garage en de keuken er terug in gezet. Wegens geen deur hadden we die berging namelijk volledig leeg (op was- en droogmachine na) gehaald. Dat zorgde voor rommel in de keuken, in  de garage, in de veranda …

Aangezien ik dan toch aan het opkuisen was, maar meteen het kleine verandake voor ons keuken mee opgeruimd. ‘t Was nodig, en eigenlijk is dat ook wel bevredigend, nesten opruimen, orde in de chaos scheppen.

Rommel weg! En ook opgekuist. En ne keer ge gedaan hebt waaien er natuurlijk een paar bladeren binnen!

Het kippenhok heb ik ook nog onder handen genomen: proper en royaal voorzien van vers stro. De kippen mogen content zijn.

De zaterdag had ik mijn eco-cheques (dankuwel, werkgever) omgeruild voor wat werkgerief. Vandaag die nieuwe aanwinst direct in gebruik genomen en een beetje afbraakhout van onze eerste verdieping verzaagd. Waardoor ik onder het afdak meer plek had en ik eindelijk onze remorque droog kon parkeren.  Want d’er komt naar het schijnt nog wat regen aan.

Schoon werkgerief. En ecocheques, dat is toch geen echt geld, nietwaar?

Daarna de eerste verdieping opgemeten en met op maat gezaagde planken ons groot bed nagebootst. Dat was verhelderend. Tussen de slaapkamer van madam boerenerf en logeerkamer 1 zitten namelijk ingebouwde kasten. Die kasten gaan weg maar het grote vraagteken was: welke van de 2 kamers krijgt die extra ruimte? ‘t Is logeerkamer 1 geworden want anders kan het bed er niet in. En aangezien dat bed het logeerbed wordt ne keer dat de eerste verdieping klaar is (madam hier heeft haar zinnen gezet op nen Auping of  Tempur) moet dat echt wel in die logeerkamer binnen kunnen!

Een plannenke zal veel duidelijk maken (als ontspanning heb ik me ook nog wat in SketchUp bezig gehouden):

De lay out van ons eerste verdieping.

We herhalen nogmaals: de dressing is van moetens want die kamer heeft geen radiator en maar een klein vensterke. Daar een slaapkamer van maken is dus redelijk wat werk EN heeft als consequentie dat logeerkamer 2 moet verdwijnen om de andere 2 slaapkamers voldoende ruimte te geven voor kleerkasten. En dan eindigen we toch weer met 4 slaapkamers. Beter al dat gedoe overslaan, een dressing te maken en de andere kamers hun huidige afmetingen laten behouden.

Ondertussen had madam Boerenef het huis gekuist, de strijk gedaan en een lekker rundstoofpotje klaargemaakt in haar nieuwe Creusetpot (dankuwel, schoonmama). Dat het lekker was, dat  stoofpotje, alleen een beetje weinig …

7 Comments

 1. onderdeappelboom

  Ik ken de rest van de indeling van jullie huis natuurlijk niet, maar is een badkamer boven niet handig? Natuurlijk wel altijd miserie om aflopen enzo weg te krijgen… Maar dan moet je je tenminste niet telkens excuseren omdat je een dressing hebt 😉

  • meneer boerenerf

   De badkamer is op de gelijkvloers, pal onder de dressing. En ja, een badkamer boven zou handig zijn. Allé, madam Boerenerf is ook die mening toegedaan. Vooral een toilet boven zou vree handig zijn, zegt ze (haar moeder zegt dat ook, en haar zus, en mijn moeder!). Maar die dingen zijn gemakkelijker gezegd dan gedaan want de toilet, die staat in de berging. Dus is de vraag: zitten er in de badkamer onder de dressing, buizen die geschikt zijn voor een toilet? Iets wat we pas kunnen weten NADAT we de vloer van de badkamer hebben uitgebroken. Maar het is hoogst twijfelachtig dat het daadwerkelijk zo is. Een toilet boven zou dan inhouden: vloer in de keuken uitbreken, vloer in de badkamer uitbreken, afvoerbuizen steken tot aan de berging. Een afvoerbuis omhoog steken door de betonnen vloer. Een extra waterleiding vanuit de badkamer beneden naar boven en dan nog ne keer boven een nieuwe toilet/badkamer installeren.
   Wat toch wel een beetje veel gedoe is (en da spreken we nog niet eens over de kosten). De badkamer gaat dus blijven waar ze is (want van een badkamer zonder toilet boven, zie ik niet echt de meerwaarde), en de toilet ook (zelfs al is het een beetje fris). Per slot van rekening zijn we toch maar met ons tweetjes.
   Maar vrouwen houden van badkamers op den boven, zoveel is me ondertussen wel duidelijk 😉

   • onderdeappelboom

    Dat toilet boven is er bij ons ondanks alle aandringen van familie ook niet gekomen. Maar een lavabootje boven is wel fijn, om tandjes te poetsen voor het slapen gaan bijvoorbeeld, eventueel om pyama’s aan te doen enz. En daarvoor heb je niet zo’n grote afvoerbuizen nodig. Maar voorlopig is onze badkamer ook nog beneden, aan de hele andere kant van het huis, en dat lukt natuurlijk ook.

 2. Lotte

  Opruimen jaja kan deugd doen… Tekeningetje in sketch up gaat al goed eh, wij zijn onze hele verbouwing aan het volgen/plannen met sketch up. Tot zelfs de indeling van audio gerei en electriciteit, waar komt er een pries en hoeveel? Maar alle eer komt men ventje toe want ik ben er nog niet echt met weg.

 3. natuurlijk-rijk

  Aha nog een creuset fan, mijn Mme heeft haar oog laten vallen op hun fluitketels!

 4. Lotte

  Bij ons was het omgekeerde geval, ik heb mijn been stijf gehouden om een wc’tje beneden te krijgen… eerste argument voor “de bezoekers” werden afgeketst, hier komt toch niemand, maar argument, dat ik dan met mijn vuil voeten door de slaapkamer moest om dan naar de wc te gaan heeft toch enige inbreng gehad.
  Wij hebben geopteerd voor een kleinere slaapkamer, we moeten daar toch niet dansen, en een grotere badkamer euh omdat ne mens nogal kan zwaaien met de handdoeken 😉

  • meneer boerenerf

   Altijd door de slaapkamer moeten om naar het toilet te gaan lijkt me inderdaad niet echt praktisch.
   En die sketch up valt mee zoalng ge het simpel houd (wij gaan er dus niet onze electriek of belichting in zetten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑