Waar komt het vandaan?

Onderdeappelboom heeft een nieuw vrijdag vertelselke. En ik moet zeggen: het kan weer tellen. Madam appelboom legt de lat verdomd hoog voor haar medebloggers. ‘k Gaan echt eens wat meer tijd moeten uittrekken voor mijn schrijfsels! Dat ik tenminste tot aan haar literaire enkels geraak nondemille!

 Wat het stokje betreft. Ook hier is er een directe link naar de grootvader. Wegens 2 werkende ouders werd ik voor en na school bij de grootvader ondergebracht. Grootvaders huis had een tuin, maar daar zwaaide grootmoeder de plak. Daarom dat grootvader er niet beter op gevonden had om een eindje verder een verwaarloosde lap grond te huren. Dit was DE RANCH.

 Een stuk wildernis waar niemand in geen eeuwen had naar omgekeken en waarop hij kippen hield en een pony voor de kleinkinders. De pony was wegens slechte manieren voorbestemd voor een carrière in de lijmindustrie. Grootvader vond het een schoon beesteke, dacht dat het met die slechte manieren wel zou meevallen en ‘redde’ het beestje voor een zacht prijsje. Waarna ik tijdens de eerste ontmoeting prompt getrakteerd werd op een kloeke schop die me meters in de lucht capituleerde en me op 5 centimeter na bijna tot castraat omtoverde. Hij is de rest van zijn leven ne valsaard gebleven. Maar wel ne schone valsaard.

 Ge kunt het niet echt tuinliefde noemen bij de grootvader. Want de wildernis is al die jaren wildernis gebleven. Met moestuingedoe moest ge bij de grootvader niet af komen. Liever was hij in zijn schuur bezig met het bewerken van hout en metaal. Hij bricoleerde graag. En de ranch gaf hem een plek om buiten te bricoleren. Een kippenhok in mekaar steken, beschutting voor de pony bouwen. Van die zaken, maar bitter weinig gewroet in de grond.

Ik heb er een voorliefde voor een schone lap grond met bomen en fors uit de kluiten gewassen kippen aan overgehouden (pony’s zie ik wat minder graag). En ik denk dat ik volgend jaar aan een cursus houtbewerking begin (al was het maar om zulk een kippenhok te kunnen maken).

7 Comments

 1. onderdeappelboom

  ‘Literaire enkels’, zo had ik ze nog nooit bekeken… Eens vragen of meneer onderdeappelboom dat ook vindt 🙂
  Och, en ‘t moet geen echte tuin zijn hé, om de microbe beet te krijgen. Ik begrijp het perfect, zo’n wildernis voor jou alleen; moet heerlijk zijn (behalve die pony dan 😉 )

 2. Lotte

  Awel meneer Boerenerf als je zo’n kot maakt wil ik er ook een bestellen bij u want dat diet er wreed schoon uit!

 3. huis met tuin

  hmm, das dus ook een van mijn dromen. niet alleen plannetjes kunnen tekenen maar ook echt iets kunnen maken.

  ik had dan zoiets voor ogen als startproject: http://www.designspongeonline.com/wp-content/uploads/2010/09/coop.jpg
  verplaatsbare kippenren met verdiep en groendak.

 4. huis met tuin

  …. ofwel moet ik mij eens een vent met handwerkskills aanschaffen 😀

  • boerenerf

   Eh? Gelet op u slechte gewoontes (‘de deur van het wc laten open staan, eten voor de tv en mijn strijk ongegeneerd laten staan tot er niets meer in mijn kast hangt’) dacht ik eigenlijk dat achter huis met tuin ne vent schuil ging. lol.

   • huismettuin

    ah, oei
    aheuhmm.
    Mezelf slecht verkocht en te eerlijk geweest zeker.
    Op het geslachtloze internet gaat men dikwijls van het mannelijke uit tot het tegendeel bewezen is.

    Lieftallige jonkdame dus, aheum ;p , met wellicht een paar kleine slechte gewoontes.

    Laat dat u niet tegenhouden, u daarbuiten als vrijgezellige man met handwerkskills.

    Tot zover deze reclameonderbreking.

 5. boerenerf

  @lotte, @huis met tuin.
  Het kippenhok is heel leuk maar aangezien we al een kippenhok hebben (en nog een groot ook) zal ik me MOETEN richten op een varkenshok vrees ik. Want dat is er nog niet en die beestjes moeten ook binnen kunnen zitten hé. niet dat we al varkens hebben, maar dat hok is best klaar voor we de beestjes aanschaffen. Aan ‘t huidig kippenhok is trouwens nu ook nog wat werk (deur herstellen en nieuwe venster steken).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑