Op ‘t gemak

U efkes op ‘t gemak zetten is er op het boerenerf momenteel niet bij. Want ons gemak is vervangen door dit:

't is een dixietoilet!

 

En die zaken, die zitten niet zo gemakkelijk.

Pas op, ne mens heeft zo onmiddellijk wel een festival-gevoel op zijn eigenste erf. Wat ook zijn charmes heeft, daar niet van. Maar vanaf een zekere leeftijd zit ge toch liever binnen voor bepaalde zaken.

Nu hadden we wel een toilet binnen. Die toilet bevond zich in de berging. Maar nu hebben we geen vloer meer in die berging. En dus ook geen toilet meer. Wat enigste logistieke problemen met zich meebrengt. Nog een geluk dat Boels BIJNA alles verhuurd.

‘t Stond niet echt in ons planning om nu al de berging onder handen te nemen. De vloer liep wel een beeteke scheef maar dat had tijd van wachten vonden we. Totdat de vloer een beetje bewoog en nog wat schever ging liggen. Op zo een moment begint ne mens wat ongerust te worden. Ge krijgt dan van die schrikbeelden in u hoofd. Schrikbeelden dat er onder die vloer helemaal niks ligt behalve een gapend gat tot in het midden van de aarde. Dat mag dan wel het ideale uitgangspunt zijn voor een leuke sci-fi film, zelf zagen we onze wasmachine toch liever niet door de grond opgeslokt worden. Dus de aannemer gebeld. De schade viel gelukkiglijk nog mee. Onder de vloer lag enkel zavel. Een standaardpraktijk vroeger. Vroeger was er misschien veel beter, maar voor de stabilisé onder ne vloer gaat dat niet echt op zulle! ‘t Zavel was wat gaan lopen, en de vloer was gevolgd. Daarom dat de vloer uitgebroken is. De toilet bleek ook wat verzakt, dus die is in 1 moeite door mee uitgebroken (dat hij van aanpakken weet, onze aannemer).

vloerke weg, toilet ook

 

Dinsdag komt de chappe erop. Zo rond donderdag kan de toilet dan terug en zaterdag gaan wij dan een schoon vloerke kiezen.

9 Comments

 1. onderdeappelboom

  En die pomp daar links, is dat dan de douche?

 2. bart

  kak zeg! 🙂

  • boerenerf

   @bart, @onderdeappelboom. Schoon zulle, zo lachen met ne mens zijn miserie 😉

 3. huis met tuin

  bij mij zouden er dan waarschijnlijk tien lijken uit de kast vallen bij het uitbreken van zo iets.

  • boerenerf

   De lijken (rattenlijk) zitten bij ons achter de eternit-platen tegen de muren.

 4. Lotte

  Maar wel Bio 🙂 Bij ons is het achter een boom, ook niet echt op uw gemak. Voor de heren naast de boom, we proberen er steeds op te benadrukken je mag overal plassen maar niet tegen de bomen, is dat zo raar?

  Soit, wij wonen er ook nog niet en ik heb ook overwogen om zo’ne wc te zetten.

  • boerenerf

   @Lotte, euh wij wonen er wel al zulle.

 5. Lotte

  Boerenerf, ik weet het dat jullie er al wonen… proficiat met jullie nieuwe tijdelijke aanwinst 😉

  • boerenerf

   Hopelijk HEEL tijdelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑