Ne goeien uitleg

D’er zijn van die momenten dat ge door u huis stapt, iets ziet en denkt: ‘tiens, volgens mij is er hier iets anders?’. Ik begon zelfs te denken dat ik zo lichtjes zottekes aan ‘t worden was, want ik had er veel geld op durven verwedden dat madam boerenerf haar caoutchou botten d’er zo uitzagen. Maar wat zijn dees dan?

serieus, die botten waren toch rood wit?

Kameleon-botten dacht ik eerst nog. Maar ‘t bleken gewone botten te zijn. En dan beginnen er zo alarmbellekes in mijn hoofd te rinkelen. Een kleine ongerustheid dat madam boerenerf een schoenenmadam aan het worden is. En schoenenmadammen, daar heb ik nen heilige schrik van (dat begint met twee paar caoutchou botten en eindigt als Imelda Marcos, en ik wil ik helemaal geen Filipijnse dictator zijn!). Gieters daar kan ik nog mee leven, maar een schoenen- of handtassen- obsessie? Daar pas ik voor.

Ik met die botten naar madam boerenerf, of ze daar ne goeien uitleg voor had.

En die had ze.

Wat bleek? Ze wou al van in het begin van die schone bollekes botten. Maar die vond ze niet in Gent. Uiteindelijk heeft ze dan maar die andere caoutchou botten gekocht. Een soortement troost botten dus. Maar als ge dan plotseling uw eerste gedacht tegenkomt, is dat moeilijk weerstaan. En dus heeft ze de bollekes botten gekocht.

En verder vond ze het ook een HEEL GOED idee om een paar leuke reserve botten te hebben. Voor als we bezoek hebben. Want venten, die trekken hun dat niet aan om met hun schoenen door de modder in onze tuin te baggeren. Maar vrouwen, die hebben meestal fijner schoeisel die ze het liefst niet ruïneren in onzen hof. En dan gaat dat tweede paar botten HEEL goed van pas komen.

Vooral dat laatste was wel nen heel goeien uitleg.

Maar dat ik het toch schoonekes in het oog ga houden hoeveel schoenen/caoutchou botten/laarzen d’er hier precies binnen komen.

13 Comments

 1. bart

  en voor elk paar botten een assortie sakosj! En voor elke sakosj een assortie kleedje en voor elk kleedje een assortie paar schoenen! manman, ge zij gezien zeg ik u!

  • boerenerf

   U hebt mijn vrees goed begrepen. Eeuwigdurende waakzaamheid is bij die zaken geboden…

 2. boerenerf

  Schandalig!! Al zo lang samen en nog denken dat ik een sakosjen madam ga worden. Ken uw partner, niet dus.
  Dat was ook niet afgesproken hé, zo over uw liefke schrijven 🙂
  We zouden het bij tuinieren en verbouwen houden.

 3. bart

  lap, ze spreekt al van plastische chirurgie ook! manmanman!

 4. huis met tuin

  coole botjes!

  • boerenerf

   Moedigt madam nog een beetje aan ja! Straks gaat ge hier nog beweren dat we een paar extra gieters kunnen gebruiken … 😉

 5. onderdeappelboom

  Jong, vrouwen en schoenen, of vrouwen en sjakossen, daar snap ik dus echt niets van hé. Maar een paar leuke botten, ewel, daar bezwijk ik dus ook voor. Ik had er zo met bloemetjes, waarop mijn mama zei: ‘Mo, gij hebt van die botten van ‘boer zoekt vrouw’. Sjah 🙂 Gelukkig waren ze heel snel kapot 🙂 En ik moet toegeven: die afschuwelijke legergroene botten van den aveve gaan eigenlijk het langst mee…

 6. hilda

  mijn koopverslaafde vriendin heeft rubber laarsjes van gucci… ze kostten 250 euro, wat zij nog mee vond vallen, want chanel heeft ook rubber botten in de collectie en die zijn zelfs nog duurder!
  ze heeft trouwens twee paar van die botten, het eerste paar had ze een beetje te klein gekocht omdat ze vond dat haar voeten er zo groot mee leken…
  om maar te zeggen, het kan altijd nog erger, tenzij ik madam boerenerf nu op gedachten heb gebracht om nóg een paar laarsjes aan te schaffen 🙂

  btw, ik vind madam haar collectie trouwens mooier dan die van mijn vriendin…

  • boerenerf

   En dees laarzen waren een schamele 21 euro. Hmmm, misschien heb ik het nog niet zo slecht getroffen met de madam….

 7. hilda

  maar 21 euro!!
  gauw nog wat botten bijkopen, madam boerenerf!

 8. Kristel

  Voor je het weet schrijft ze met haar botjes aan een bestseller: allemaal rokjes. Wanneer mag ik die rode eens passen? Ik wil jullie boerenerf graag nog eens bezoeken. Ben zelfs bereid om daar zelf botjes voor te kopen en te doneren aan het boerenerf. Ik heb alleen maar saaie groene met een geel biesje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑