Tine, nierpatiënte

Onze dierenarts heeft de laatste tijd goede klandizie aan ons gehad. Hadden nog maar pas afscheid genomen van Corneel, dan mochten  we enkele dagen later al opnieuw bellen voor Tine. Die was altijd al een moeilijke eter geweest (een vondelingske uit het dierenasiel dat te vroeg van de moeder was weggehaald). Maar nu at ze bijna niks meer, en als ze toch iets op had kotste ze het bijna onmiddellijk opnieuw uit.

P1000039

Nierfalen is het oordeel. Niet ongebruikelijk bij oudere katten maar bij Tine (12 jaar oud ondertussen) is het wel vroeg. Na 4 dagen aan een infuus om haar vochtgehalte weer omhoog te krijgen is ze opnieuw thuis. Aangepaste voeding en dagelijks medicatie nemen zouden haar nog enkele mooie jaren moeten geven.

P1010457

Momenteel doet ze niet veel meer dan slapen, drinken, een beetje eten en plassen. Maar dat is ook net wat ze nodig heeft.

P1010458

Nu hopen op een voorspoedig herstel.

9 Comments

 1. F

  Het lot van de dierenvriend. Heel veel vriendschap en grappige taferelen. Maar oh zo veel zorgen en verdriet voor het baasje als het mis gaat…
  Spin Tine, spin!
  Meneer Boerenerf is toch nooit vies van een verdraaide filmquote ;o)

 2. hoow@huis met tuin

  ah, sloor.
  Dat ze nog een goeie oude dag mag hebben.

 3. Menck

  Ik help het je hopen. Dat dit logje met liefde is doorspekt, staat buiten kijf. Echt schoon.

 4. Fruitberg

  Doet een kat ooit iets anders dan slapen, drinken en een eten? De onze alvast niet. Ik wens Tine nog enkele leuke jaren op ‘t boerenerf toe

  • Menck

   Wat dacht je van muizen, vogels en konijnen afslachten op het tapijt? Van de vloer onderkotsen nadat je pas gedweild hebt? Van de zetels en de stoelzittingen perforeren? Van haarballen deponeren achter, onder of, godbetert, in de kast? Van de bloempotten als schijtbak gebruiken?
   Maar kom, ze zijn zo lief, meneer. 🙂

 5. Elisa

  Oh hopelijk word ze gouw weer beter.

 6. meneer boerenerf

  Bedankt iedereen voor al het medeleven. Jammer genoeg heeft Tine het niet gehaald.

 7. hoow@huis met tuin

  Ah, triest.
  Bij mij was het een kleine en schrale troost dat het beest een goed leven gehad heeft en uiteindelijk niet al teveel heeft moeten afzien.
  Ik ben zeker dat Tine bij jullie ook een gelukkig poezeleven gehad heeft.

  • meneer Boerenerf

   Absoluut, Tine was een kitten uit het dierenasiel, veel te vroeg in een doos langs de weg gedumpt. Niet lang genoeg bij de moeder geweest en altijd moeilijk geweest qua eten. Met zo een start is 13 jaar nog een deftige leeftijd eigenlijk. Maar het was ook een ongeloofelijke flos die uren op madam Boerenerf haar schoot kon liggen. Dus ja, een goed leven gehad, maar toch tekort. Maar is dat niet altijd zo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑