Van boven bekeken

‘zot, gij hebt nen drone gekocht, waarom dat?’, is de vraag die verschillende van mijn vrienden me stelden. De reden was niet omdat ik ze graag zie vliegen (alhoewel dat ook tamelijk plezant is). Maar omdat die Phantom 2 redelijk geschikt is voor luchtfotografie en video.

Onder die drone kunt ge namelijk een Gopro monteren. En dan, dan wordt het interessant..

Dan kunt ge er namelijk dingen mee doen waar ge vroeg een helicopter en veel centjes voor nodig had. Zaken die meestal voorbehouden waren voor professionele filmers. Bijvoorbeeld een uitbarstende vulkaan filmen:

Een luchttourke door New York maken :

Een beetje boven het colosseum in Rome vliegen:

Of ongelooflijk mooie beelden in de bergen maken:

En ja, alle bovenstaande filmpjes zijn gemaakt met juist hetzelfde gerief als het mijne. D’er is nog veel verbeteringsmarge bij mij (en toch nog een beetje extra gerief nodig) maar zelfs na mijn eerste paar toerkes boven het boerenerf ben ik hier zwaar onder de indruk van de mogelijkheden.

En nu maar hopen op een mooie, en windstille zomer ..

20 Comments

 1. Menck

  Goh, al die schone dingen die ik hiermee zou kunnen doen. * naughty thoughts + grijns *
  Fantastisch stukje speelgoed, zoveel is zeker. Ook de filmkwaliteit valt reuze mee. Hoelang blijft zo’n ding in de lucht zonder bij”tanken”?

  • boerenerf

   Ik was ook wat verbaasd over hoe wijd je met die Go pro filmt. Het was niet echt de bedoeling om zoveel van de buren hun tuin mee te filmen. Over de kwaliteit ben ik ook heel tevreden want hou er rekening mee dat dit gecomprimeerd is om op youtube te zetten. De oorspronkelijke kwaliteit is full hd maar met onze uploadsnelheden is er geen beginnen aan om dat op het internet te zwieren.

   Je kunt er zo een 20 a 25 min onafgebroken mee vliegen. Maar ik heb een reserve batterij dus bijtanken is: landen, alles uitzetten, nieuwe batterij instoppen en ge zijt weer vertrokken.

 2. F

  Cool. Very cool!
  Veel moeten oefenen? Al brokken gemaakt?

  Voor mezelf denk ik, net als van zovele snufjes en gadgets die ik niet koop: wat als het nieuwe er af is? Dan staat het daar maar te staan. Plus: ‘early adopters’ betalen altijd een hoge prijs. Binnen een paar jaar krijg je er een bij een zakje chips. Bij wijze van he…
  Anderzijds kost sparen nu meer dan het opbrengt, dus laat het geld maar rollen. Als je het hebt. Jij niet meer dus, uw geld is gaan vliegen :o)

  Laat de filmpjes maar komen. Veilige vlucht!

  • boerenerf

   Qua brokken maken: als je het koopt zitten er reservepropellers bij. Ik heb geen reservepropellers meer …. Gelukkiglijk niet het duurste onderdeel.

   Qua oefenen, dat spul vliegt bijna zichzelf (met wat extra software is het perfect mogelijk om hem volledig automatisch te laten vliegen), moet wel nog beter leren inschatten wat ik precies film en zo, dus daar gaat wat tijd in kruipen.
   Een early adaptor ben ik niet: dit is reeds versie 2. Maar inderdaad de prijzen zijn serieus aan het dalen. ‘t Is eigenlijk een volledig nieuwe categorie gadget, vroeger zelfbouw en duur. Nu plug en play en door toenemend volume goedkoper aan het worden. ‘t Was twijfelen, ik weet dat versie 3 nog beter gaat zijn. Maar ja, zo kan een mens blijven wachten. Versie 1 had maar 8 minuten vluchttijd en veel trillen bij het filmen. Dus toen vond ik het de prijs niet waard. Maar met de 20 a 25 min vluchttijd en de beeldkwaliteit die ge nu hebt toch wel een redelijk goede deal. Je merkt het ook aan de populatiteit ervan, voorraden zijn regelmatig uitgeput en ze duiken op meer en meer plaatsen op.

 3. bentenge

  De buren staan dat stukje speelgoed waarcshijnlijk toe te juichen 🙂

 4. bentenge

  Ik heb er een beetje het “big neighbour is watching youe gevoel bij. Benieuwd wat er allemaal op facebook en aanverwanten terecht gaat komen eens die dingen ietwat mainstream worden.

 5. Elisa

  heel erg plazand om te zien

 6. natuurlijk-rijk

  Alle joh, straf spul, misschien de volgende keer een stem erbij die wat uitleg geeft wat we zien en vooral waar we moeten kijken, ik geraakte er nog niet helemaal wegwijs in wat nu van jullie is en wat niet, maar ik zal sebiet nog eens kijken 😉

 7. Fruitberg

  Een mooi filmpje. Erg stabiele beelden bovendien. Lijkt me geweldig speelgoed…

  • meneer boerenerf

   ik ben heel tevreden over die stabiliteit. Superspeelgoedje, en goedkoper dan ne koersfiets …

 8. muggenbeet

  Een blogger met een drone… de professionalisering zet zich verder 🙂 Binnen tien jaar hangt de lucht misschien vol met die dingen, wie weet. Toch blij dat mijn buren zo’n ding niet hebben, ik zou het allicht niet zo appreciëren. Ik ben in staat om ze uit de lucht te schieten als zo’n drone wat veel boven mijn hoofd hangt. Toch veel plezier ermee, ik volg de resultaten met graagte op.

  • meneer boerenerf

   De buren hebben de drone al gezien, en ‘t is nu niet dat ik er continu mee zit te vliegen boven hun hoofd. Mate in alles. Voor die 20 minuten gezoem gaan ze niet echt moeilijk doen …

 9. F

  Post nog eens iets als je dit kan:
  https://www.youtube.com/watch?v=Qlqe1DXnJKQ

  :o)

 10. Groentje

  Is er ondertussen geen piek te zien in het aantal UFO-meldingen in jouw buurt?

  • meneer boerenerf

   Voorlopig niet maar heb er ook nog niet ‘s nachts mee gevlogen. Er hangen wel LED lichtjes aan, dus ik kan wel ‘s nachts vliegen. Mmmh, misschien moet ik dat maar eens doen …

 11. TheHappyFive

  Heel leuk en soms ook nuttig ding.
  Het is wachten op de eerste onverlaten die het weer gaan gebruiken waarvoor het niet dient en de regelneverij ingang schiet.

  Ik kijk al uit naar je volgende creatie’s!

  • meneer boerenerf

   Die regelgeving komt er al aan. Het gaat weer allemaal niet meer mogen…. Nu ja, gezond verstand gebruiken en dat zal hier wel meevallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑