Bezoek in de boerenerftuin

Nee, niet de paashaas (alhoewel we wel al een konijn opgemerkt hebben in de weide van de varkens). Wel een fazant (een paasfazant, bestaat dat?).

P1000102

De laatste tijd stikt het in onze buurt van de fazanten. In gevangenschap opgekweekt en nu uitgezet voor de jacht hebben we al opgevangen. Deze fazant heeft blijkbaar andere plannen en hoopt hier een veilige plek gevonden te hebben. Ons niet gelaten. Plek genoeg en ondertussen hebben we al kunnen zien hoe hij vriendschap probeert te sluiten met onze kippen. De kippen blijken daar minder van gediend te zijn.

P1000087

P1000089

Trouwens, over kippen gesproken. Wij zitten hier nog steeds met een overschot aan hanen van vorig jaar waar we echt vanaf willen. Drie stuks hebben we teveel. Beste lezers, vraag eens rond wie er nood heeft aan een pracht haantje want anders is het kop af voor die beesten (en ze zijn zo taai – al die spieren – dat ze niet te eten zijn, wat het echt wel zonde maakt).

P1000108

Ondertussen dient de volgende generatie zich trouwens al aan:

P1000061

Momenteel nog in de stal onder een lamp wegens veel te koud. Hopelijk zijn het ditmaal hennen want daar geraken we wel altijd gemakkelijk vanaf.

9 Comments

 1. natuurlijk-rijk

  Paaskuikentjes, ooooooooooh!

  • boerenerf

   Het blijft schattig hé

 2. AnneTanne

  Ons haantje is ribidebi sinds de Kerstdagen…
  Wij waren 10 dagen op vakantie, en hadden aan de buren uitgelegd dat het haantje overnacht in een pruimenboom in de boomgaard, buiten de kippenren. Hij raakte probleemloos elke avond uit de ren, in de boom. ‘s Ochtends raakte hij wel uit de boom, maar hij kreeg niet bedacht dat hij als hij 5 m hoog een boom in kon vliegen, hij ook over de omheinig van 1.20 kon vliegen. Hij stond dus elke morgen te wachten tot wij hem terug in de ren binnenlieten.
  Dit dus ook aan de buren verteld, maar helaas konden die één dag onmogelijk paraat zijn om het haantje in zijn ren te laten…
  En toen was meneer verdwenen…

  Om kort te gaan: ik neem wellicht eind van de week even contact op om een van jullie haantjes te adopteren!

  • boerenerf

   Jammer van de verdwenen haan maar heel fijn dat je een haantje van ons wil adopteren. Moet wel zeggen dat onze kippen ook gewend zijn van in een boom te slapen.

 3. Zandeik

  Hier werden vroeger in het buurbos ook regelmatig fazanten uitgezet voor de jacht. Da’s gelukkig gestopt sinds het bos van eigenaar veranderde. Niet alleen voor de fazanten maar ook voor ons, want lekker in de tuin werken met wat losgelaten knalmaniakken naast de deur was niet echt ontspannend. Maar nog iedere winter komt een meneer fazant met zijn harem de tuin verkennen.
  Als je fazanten wil aantrekken: ze zouden dol zijn op anijs en ook op fazantbes (maar die is helaas niet goed winterhard).

  • boerenerf

   De fazant is spijtig genoeg maar een dagje gebleven. Hopelijk blijft hij uit het vizier van de jagers.

 4. Menck

  Een fazant in de tuin, meerdere zelfs, lijkt hoe langer hoe meer een vertrouwd beeld te worden. Bij vrienden spotte ik er de afgelopen weken meermaals vijf (vier vrouwtjes en een mannetje) en ook te onzent maakte een fazant reeds enkele malen zijn opwachting.
  Natuurpunt zal zijn vogeltellijst moeten aanpassen. 😉

 5. de Fruitberg

  Het boskieken, zo noemen de mensen van natuurpunt de fazant. Je ziet ze inderdaad overal, en zo goed als zeker uitgezet voor de jacht. Ook in onze tuin zie ik ze heel af en toe, alhoewel dit alweer even geleden is.

 6. boerenerf

  @Menck en de Fruitberg: het was de eerste keer dat we er één in de tuin zagen maar we zien er regelmatig in de velden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑