Matras te veel

Hieronder staat madame Boerenerf haar oud bed. Met oud bed bedoelen we het bed dat ze al had toen ze in Gent woonde.

P1040049

Voor een Ikea bed (een jong vrouwmens dat 13 jaar geleden net een huisje gekocht had moest qua meubels een beetje op het budget letten) valt dat goed mee. Maar die matras is niks meer waard. Dat vind madame Boerenerf, dat vind ik en dat vinden mijn ouders die hier geslapen hebben toen wij naar een festival in Engeland waren. Mijn ouders vonden het zelfs zo een slechte matras dat ze ons een andere matras hebben opgesolferd.

P1040042

Aangezien het oude bed van madame Boerenerf het logeerbed gaat worden en mijn ouders die logeerkamer al een beetje als hun kamer beschouwen, vonden zij dat die matras dan op het oude bed kon. Maar die matras is te klein. 20 cm te klein. Aan elke zijde dus 10 cm te kort. Mijn ouders vonden dat niet erg maar aangezien er ook nog andere mensen van die logeerkamer gebruik gaan maken wilden wij toch een betere oplossing.

Voor haar nieuwe bed (madame Boerenerf wacht vol ongeduld op de levering) heet zij gekozen voor een ergonomisch vree verantwoorde matras van deze specialisten. Toen ze echter tijdens de Gentse feesten aan housesitting deed en daar ongelofelijk zalig sliep op een boxspring begon ze echter te twijfelen. En aangezien keuzes maken niet haar sterkste kant is besloten we voor beide te gaan: een boxspring met dekmatras voor op de grote logeerkamer. En het sit and sleep systeem in haar nieuwe bed. Desnoods switchen we de bedden dan wel van kamer indien de boxspring haar meer zou bevallen.

Die boxspring zijn we gisteren gaan halen (kon net in de wagen) en staat nu in de gang.

P1040040

Die oude matras moet dus naar het containerpark, de nieuwe boxspring naar de eerste verdiep (ik voel het nu al in mijn rug) en dan hebben we nog steeds de overschot-matras van mijn ouders waar we geen flauw idee hebben wat er mee aan te vangen (ook voor mijn nieuw bed is het te klein). Dus een matras op overschot.

Ofwel gaat ze naar de kringwinkel, ofwel houden we al die matrassen en maken we van het boerenerf gewoon een partouzekot. Gelet op ons immer slinkende financiën misschien geen slecht idee Winking smile

7 Comments

 1. silvana/hare majesteitstuin

  je kan ook een bed kopen bij bijv ikea, waarin het overtollige matras van je ouders past en daar de logeer mee inrichten.

 2. silvana/hare majesteitstuin

  of gewoon verpatsen 🙂

 3. bart

  Jacobus en Corneel zouden er anders ook wreed content mee zijn, ongetwijfeld 🙂

 4. bentenge

  Een partouzekot? Nee, ik ga het niet googlen. Wij zijn ook aan een nieuwe matras toe, maar ik zie op tegen de hierboven beschreven “problemen”.

 5. Menck

  Dat wordt dan een ‘partouzekot’ waar je met een half gebroken rug weer buitenstapt? Thanks, but no thanks.

 6. de biodiverse tuinier

  Sinds we ten huize biodiverse een boxspring gekocht hebben zijn mijn bezoekjes aan de osteopaat sterk geminderd! Goei keus!

 7. meneer boerenerf

  @silvana, qua bedden zijn we goed voorzien, die zijn allemaal al besteld behalve voor de kleine logeerkamer die dus te klein is voor zo’n matras. Een extra bed bijkopen is echt geen optie. De matras verpatsen is inderdaad geen slecht idee.
  @bart, daarvoor is hun kot niet groot genoeg. ik weet eigenlijk niet of de varkens het leuk zouden vinden, denk niet dat hun poten daar echt voor gemaakt zijn.
  @bentenge, vraag het eens aan Menck, die kent blijkbaar wel de betekenis 😉
  @Menck, en welk soort partouzekot draagt wel u goedkeuring weg? ;-))
  @biodiverse, als we die matras ooit boven krijgen laat ik wel iets weten …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑