Luister naar u moeder

Een wijze raad, gratis en voor niks.

Enkele maanden geleden bestelden we onze trap. Op pinterest kwam ik veel trappen tegen in twee kleuren. Het is te zeggen: de treden in hout en de rest van de trap wit. We vonden dat allebei wel mooi en passen in ons huis.

De schrijnwerker vroeg of we zelf gingen vernissen of verven? Tuurlijk wel, zeiden we. Toen mijn moeder dit hoorde zei ze: ‘ Ge ga u da beklagen jong, voor die paar euro’s dat dat meer kost’. Maar ja, wij dachten, wat we nu besparen kunnen we in de pot steken voor de verdere verbouwingen.

Had ik maar geluisterd. Nadat we vorige weken meerdere lagen vernis op de kurk gezet hadden, dacht ik dat de trap vernissen een fluitje van een cent zou zijn.

Dus vandaag begon ik vol goede moed met het afplakken van de trap. Jawadde zeg, wat een gedoe! Ge kunt dat niet tot op de millimeter precies plakken. En als ge denkt dat ge dienen tape een paar keer er weer kunt aftrekken en opnieuw ‘recht’ plakken! Noppes dus, allez toch geen 5 keer. En dan al die hoekjes en kantjes! En dan heb ik alleen nog maar de treden afgeplakt en niet de spijlen!

Maar allez, met veel gevloek en opnieuw proberen is die tape er toch opgeraakt. Gelieve niet naar de schoonheidsfoutjes te kijken.

P1030990P1030992

En ja, het vernissen zelf was snel gedaan. Nog 2 lagen te gaan en dan de rest van de trap nog verven natuurlijk.

P1030994

Maar had ik het geweten zou ik het niet meer zelf doen. Want wat je zelf doet doe je duidelijk niet altijd beter, Roger.

Ik kan natuurlijk volgende keer mijn eigen ‘Roger’ aan het werk zetten, zoals hier:

P1030966

7 Comments

 1. supermasj

  Tja, wat je zelf doet, doe je zeker niet altijd beter. Maar vooral wanneer je enige tijd hebt zitten knoeien, heb je er daarna des te meer voldoening van

 2. Eilish

  Bij alle verf/lakwerken is het afplakken altijd de klotejob vind ik. Mooie trap !

 3. onderdeappelboom

  Je had ook naar ons kunnen luisteren 🙂 We hebben identiek dezelfde trap, geloof ik, maar die van ons lieten we vernissen en het ‘wit’ kreeg een grondlaag wit mee. Zo wonen we er nu al 3 jaar mee, en ooit zullen we een schoon laklaagje op dat wit doen, maar voorlopig is het prima. En dat vernissen, och, uiteindelijk is het vooral het slijtvak midden op de trede die veel vernis nodig heeft hé; die hoekjes doen er niet zo toe.

 4. bart

  ge moet altijd luisteren naar uw moeder. (Maar daarom moet ge nog niet doen wat ze zegt)

 5. bentenge

  Ben ik even blij dat wij een “open” trap hebben. Maw geen witte vlakken om af te plakken. Als ik schilder plak ik doorgaans niets af. Moest mijn moeder het weten… (ze ziet het uiteraard wel aan het resultaat).

 6. de biodiverse tuinier

  Luisteren naar u moeder. Hoe moet ik dat doen? Ik ken haar niet 😉

 7. Menck

  Kijk, dat is nu het gemak van enkel een gelijkvloerse verdieping te hebben: ik moet nooit trappen vernissen. :mrgreen:
  Veel werklust, aldaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑