Verborgen hoekje

Het geluk zit in een klein hoekje, zegt men soms wel eens. Ik denk dat ik dat hoekje gevonden heb.

Onze brievenbus blijkt namelijk meer te zijn dan een brievenbus. Kijk hieronder staat ze. Een groot lomp geval dat we niet bepaald mooi vinden maar ook niet echt lelijk. Het doet wat het moet doen (post ontvangen) en een nieuwe brievenbus kost eigenlijk wel redelijk veel. Dus hebben we dat ding gewoon laten staan.

P1030769

Maar wat blijkt nu: die brievenbus kan meer dan alleen post ontvangen!

Het deksel kan namelijk gekanteld worden en dan krijg je een hoekje net groot genoeg om een groot rond boerenbrood in te stoppen.

P1030770

Kunt het u voorstellen? Zondagmorgen lekker uitgerust opstaan. Lekker loom naar uw brievenbus schuifelen, de vogeltjes fluiten, de zonnestralen warmen de dag op. En dan ligt daar in je brievenbus op je te wachten: een vers gebakken boerenbrood? Dat noem ik ‘domweg gelukkig zijn’.

(Nu nog een bakker vinden die nog zo zot is om op zondag ‘een ronde te doen’ en mijn geluk is in de sjakosj).

11 Comments

 1. Zem

  Men was vroeger best slim, en kennelijk meer gericht op service. Heerlijk, zo’n hoek in de brievenbus!

 2. An Hellings

  Amaaai, die brievenbus is gewoon een monument… die mag je toch nooit wegdoen… eventueel eens opnieuw laten lakken…. Wij hebben zo een brievenbus niet nodig… wij bakken onze broodjes zelf 😉

 3. woolf

  man, man, man…
  ontdekkingen zijn van het zaligste!
  groetekes uit zonovergoten g’bergen… zoals bij u?
  smakelijk!
  n♥

 4. supermasj

  Ik denk dat bakkerij ‘het kruimeltje’ bestellingen rondrijdt (ook op zondag) en dat is niet zo ver van jullie af …
  Zelf vind ik dat je daar een geweldig mooie brievenbus hebt, zeker niet wegdoen (ik zou ze zelfs opnieuw schilderen, ze heeft iets extra zo)

 5. De biodiverse tuinier

  En ik die dacht dat dat voor pakjes was – stom van me 😉

 6. Menck

  Een bakker die nog een ronde doet, vind je te onzent niet meer. Hopelijk heb jij meer geluk, net als bij het ontdekken van het broodvak in je brievenbus.
  O ja: is dat niet bijzonder zwaar tillen om dat metalen dak open te leggen? ‘t Zal een forsenbollenbakker moeten zijn. 😀

 7. meneer boerenerf

  @zem, absoluut. Blijkt 1 van de grote problemen bij de moderne e-commerce het afleveren te zijn. Blijken ze daar 30 jaar geleden al een oplossing voor te hebben gevonden
  @An, we gaan ze niet wegdoen hoor. Sinds ik dat hoekje gevonden heb, ben ik volledig verzot op onze brievenbus.
  @woolf, groetjes terug en ja het weer valt hier ook goed mee!
  @supermasj, eigenlijk proberen we wat minder brood te eten hier… En ja, ze kan wel een nieuw laagje verf gebruiken
  @de biodiverse, een palkje kan ook maar die UPS-mannen weten dus niet dat daar een plekje zit
  @Menck, niks te tillen, die pin bovenop is er niet enkel voor de decoratie. Er aan duwen en het deksel klikt open (heb je een soortement hefboom-effect)

 8. bart

  De lokale kleine crimineel laat vragen of je zijn hasj-doorgeefluik vooral niet te veel in de belangstelling wilt plaatsen.

  • meneer boerenerf

   Aha!! Jij bent dus die drug lord waar de lokale hangjongeren met bevende stem en angst in de ogen over spreken. Ik had al geruchten opgevangen over een crime kingpin die zijn zaakjes bestierd vanuit een boerderij op het platteland. Nou, het verklaart wel veel …

 9. HansDeZwans

  En de melkboer kan er en passant zijn melkflessen in kwijt, de kruidenier zijn eieren en de visboer zijn vis, nou een multi-functionele brievenbus, zo maken ze ze niet meer.

  • meneer boerenerf

   Inderdaad Hans. Blijkt dat 1 van de uitdagingen van de e-commerce is hoe ze die on line bestelde brol op een veilige, deftige manier bij de thuis geleverd krijgen. Probleem opgelost ten huize boerenerf lijkt me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑