De eerste schetsen van doehetbeterzelf

Doe het beter zelf plaatste onlangs de eerste schetsen van zijn nieuwbouw op zijn blog. Fantastisch vond ik dat. Want ik ga er eerlijk in zijn: ik doe dat wel eens graag, zo in huizen binnenkijken. Onlangs stond er hier in de buurt een heel chique huis te huur: wij snel naar de site van die immo gesurft om het eindelijk ook eens van binnen te kunnen bekijken. Gelet op het succes van programma’s a la Komen Eten en Huizenjacht ben ik zeker niet de enige.

Het werd nog beter want in die post vraagt hij naar opmerkingen, ideetjes en zo. Dat is pas echt tof! Zeker bij de immoprogramma’s deden madam Boerenerf en ik niet liever dan gans de herinrichting van het net bezochte huis bespreken.

Ik voelde mij dus aangesproken door de post maar mijn suggestie vond ik wat te veel om in een comment uit te leggen (is altijd moeilijk, zo zonder tekening bij). Vandaar deze post. Nu, ik ben zeker geen architect of binnenhuisdecorateur. Ik heb me geamuseerd met het prielen en prutsen in paint.net voor de rest doet diene mens met zijn huis wat hij wil natuurlijk 😉

Dit was het origineel plan:

gelijkvloers-origineel

Ik heb voor het linkse plan gekozen. Madame Boerenerf vond het rechtse plan eigenlijk beter (meer bergruimte) maar daar kon ik niet de wijzigingen doen die ik wou.

Hieronder mijn idee:

gelijkvloers-bewerkt2

De trap verhuist naar waar vroeger het bed stond: zo is een grotere badkamer mogelijk. De slaapkamer komt waar vroeger de dressing was en dressing en trap moeten nu 1 ruimte delen. Er moeten dan nog een paar vensters verschuiven maar dat was volgens de post geen probleem.

De reden is dat op beide originele plannen er altijd via de slaapkamer moet gegaan worden om de badkamer te bereiken. Ik wou de badkamer via de gang toegankelijk maken. Als er dan ooit op de eerste verdieping logeerkamers worden ingericht moeten de gasten niet door de slaapkamer om de tanden te poetsen.

Voor alle ideeën, opmerkingen en suggesties: hop naar doehetbeterzelf zijn blog zodat hij over een paar maand een pareltje van een huis kan bouwen.

4 Comments

 1. bentenge

  Is inderdaad een leuke bezigheid ! Huizen kijken.

 2. Eilish

  Ik beken, ik ben een huizenvoyeur en die ziekte heb ik in grote mate ! Geen huis kan in mijn buurt of onder de baan te huur of te koop staan of ik surf naar het immo-kantoor.
  Een mens haalt er al eens inspiratie uit hoe je het zelf (soms vooral NIET) moet doen qua inrichting. Je mispakt je ook al eens aan sommige huizen. Een inspirerende gevel herbergt soms een oersaai huis, en een lelijke buitenkant geeft dan binnen iets wat je totaal niet verwacht.

 3. Katrien

  Geen idee wat jullie noden en wensen zijn, maar als ik naar ‘t achterste? stuk van jullie gelijkvloers kijk, zou ik zeker weten voor het rechtse ontwerp gaan. Tenzij jullie huis zo breed is dat het helemaal niet gaat storen dat ge vanuit de zetel op de poten van uw tafel gaat zitten loeren. 😉

 4. majesteitstuin

  in nederland heb je funda.nl heerlijk om te snuffelen en binnen te kijken, ook al is die site bedoeld om de huizen te verkopen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑