Hernia

Oeps, al bijna twee weken sinds ik nog iets gepost heb. De reden is niet ver te zoeken: ik zat/zit met ne joekel van een hernia. Dan is ne mens wel thuis en dus zeeën van tijd om iets te posten alleen heb je wegens totaal immobilisme niks om over te bloggen. We zijn hier al blij als we een beetje deftig kunnen stappen. Bukken of iets optillen is voor volgende maand denk ik (ondertussen wel weer aan het travakken voor de patron want nog steeds druk, druk op het werk).

Ik moet niet ver zoeken naar de schuldige. Een boomstronk van meer dan 100 kilo is vermoedelijk de boosdoener.

 

P1020695

Toen ik begin december ons 4 fruitbomen ben gaan oppikken bij de boomgaardstichting heb ik die natuurlijk ook geplant. Op exact dezelfde plek als waar de oude stonden. Wat betekende dat ik ook de stronken heb verwijderd. ‘Laat dat zitten’, had mijn vader me nog gezegd. Maar dat staat zo lelijk, vind ik. En er zitten hier links en rechts al een paar half vergane stronken in de grond. Soit, niet geluisterd naar de pa dus.

Bij drie stronken is dat nog vrij vlot gegaan: flinke put rondom graven, wortels beetje doorhakken met de schop of bijl en de stronk kwam al snel los.

Maar bij bovenstaande stronk was dat dus niet het geval. Twee uur heb ik er staan op zwoegen en nog zat hij muurvast. Uiteindelijk uit pure armoede de gebuur om hulp gevraagd: die is met zijn tractor op onze hof gereden, een dik touw rond de stronk en de klus was op 5 minuten geklaard.

Maar ondertussen had ik me dus al geforceerd. De weken daarna is de rug slechter en slechter geworden tot ik er vorige week maandag finaal doorzakte. Een week verplichtte rust terwijl het nochtans ideaal weer was om nog te snoeien!! ‘t Zal voor februari zijn.

Ook nog even meedelen dat het Boerenerf vanaf heden over zijn eigen Facebook-pagina beschikt. Gewoon in Facebook zoeken op Boerenerf en ge ziet de varkens al van ver staan. Dat is voor de foto’s en filmkes die we niet in een post verwerkt kunnen worden maar die we toch met jullie willen delen.

10 Comments

 1. AnneTanne

  Ocharme….
  Volgende keer naar Pa luisteren?

 2. F

  Dat bureauvolk met boerenallures beschikt toch maar over een zwak gestel 🙂

  Ik heb in het verleden ook al wat stronken uit de grond gehaald, maar de volgende grote zal toch verdwijnen met een “stronkenfrees”. Google and see!
  De huurprijs is geen rugpijn en revalidatie waard.

 3. sandje

  och och, beterschap dan maar met de rug!

 4. bentenge

  UIt ervaring kan ik je aanbevelen het rustig aan te doen. Niet noodzakelijk wat de blogpost betreft, wel wat het travakken en allerlei aanverwanten betreft. Je hebt maar één rug. Veel beterschap in alle geval.

 5. cee

  De frees indeed. Beste oplossing. Desnoods niet volledig, zolang je er maar 10 cm grond kan boven leggen. Nog een voordeel, je eindigt dan niet met een put. En dat heb je wel met zo een brok.

 6. hilda

  oei, beterschap!

 7. Zem

  Elke tuinier komt zichzelf fysiek wel eens minder aangenaam tegen. Maar: als het voorjaar echt doorbreekt en je niet meer te houden bent, dan voel je je vast al een stuk beter. Sterkte!

 8. meneer boerenerf

  @iedereen,
  bedankt voor de beterschapswensen
  @F en cee, ja een stronkenfrees is mij niet onbekend, maar dan moet ge daar omrijden, dat betalen, terugbrengen. Voor zo 4 onnozele stronken, dus denkt ne mens al snel, we zullen dat wel manueel regelen …
  @bentenge, tja, ingewikkelde producten die maar 2 mensen echt goed begrijpen en een collega die in verlof is. Er moet jammer genoeg echt wel gewerkt worden…(en ja, ik heb van madam Boerenerf ook al mogen horen hoe stom dat van me is).

 9. den biodiversen

  Oei! Beterschap gewenst hoor! Ik weet wat het is, want ik zit ook al de hele winter iet of wat gekluisterd … Bij mij zijn het twee opeenvolgende kijkoperaties in beide knieën geweest … ‘k heb de tuin ook vooral vanuit het raam gezien, en als ik er doorstapte – heel voorzichtig dan, want heel drassig bij ons – dan zag ik al dat werk wat op me wacht … uit pure wanhoop dan maar een blog begonnen, zo ben ik toch ook nog met de tuin bezig geweest.
  Ik hoop dat je de schune Kune varkentjes vanuit je zetel kan zien … dat zal wel opbeuren, dat dartel gedoe!

  • meneer boerenerf

   Jij ook veel succes met het herstel. En neen, geen zicht op de tuin vanuit het huis, d’er staat een schuur tussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 BOERENERF

Theme by Anders NorenUp ↑